km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Gyalogost sodort el a sofőr Szombathely belvárosában

Gyalogost sodort el a sofőr Szombathely belvárosában

Kilenc balesetnél is helyszíneltek a vármegyei rendőrök az elmúlt 24 órában, írja a police.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint: "A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. január 17-én 5 óra és 2023. január 18-án 5 óra közötti időben három, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink hat, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Szombathelyen, kedden, a délutáni órákban Egy helyi lakos személyautóval közlekedett a Thököly Imre utcában a belső forgalmi sávban, amikor haladása során az előtte megálló járművet későn észlelte. Az ütközés elkerülése miatt autóját jobbra kormányozta, azonban a fékezés ellenére elsodorta, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen közlekedő gyalogost. A balesetben a gyalogos nő – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült.

Könnyű sérüléssel járó baleset történt Körmenden kedden, a reggeli órákban. Egy helyi lakos személygépkocsival közlekedett a Bartók Béla lakótelepen. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behaladt a Bartók Béla utca kereszteződésébe, ahol elsodort egy, az utcában közlekedő kerékpárost. A balesetben a kerékpáros nő – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült.

Közlekedési baleset történt a 86-os számú főúton, Egyházasrádóc térségében kedden, a délelőtti órákban. Egy szlovák állampolgár járműszerelvénnyel közlekedett Körmend felől Szombathely irányába, amikor haladása során lesodródott az úttestről, majd járművét balra kormányozva a bal oldali vízelvezető árokba hajtott és az oldalára borulva állt meg. A sofőr – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült.

Mindhárom eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az illetékes rendőrkapitányság."

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.