km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Gyalogost sodort el a sofőr Szombathely belvárosában

Gyalogost sodort el a sofőr Szombathely belvárosában

Kilenc balesetnél is helyszíneltek a vármegyei rendőrök az elmúlt 24 órában, írja a police.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint: "A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. január 17-én 5 óra és 2023. január 18-án 5 óra közötti időben három, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink hat, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Szombathelyen, kedden, a délutáni órákban Egy helyi lakos személyautóval közlekedett a Thököly Imre utcában a belső forgalmi sávban, amikor haladása során az előtte megálló járművet későn észlelte. Az ütközés elkerülése miatt autóját jobbra kormányozta, azonban a fékezés ellenére elsodorta, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen közlekedő gyalogost. A balesetben a gyalogos nő – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült.

Könnyű sérüléssel járó baleset történt Körmenden kedden, a reggeli órákban. Egy helyi lakos személygépkocsival közlekedett a Bartók Béla lakótelepen. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behaladt a Bartók Béla utca kereszteződésébe, ahol elsodort egy, az utcában közlekedő kerékpárost. A balesetben a kerékpáros nő – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült.

Közlekedési baleset történt a 86-os számú főúton, Egyházasrádóc térségében kedden, a délelőtti órákban. Egy szlovák állampolgár járműszerelvénnyel közlekedett Körmend felől Szombathely irányába, amikor haladása során lesodródott az úttestről, majd járművét balra kormányozva a bal oldali vízelvezető árokba hajtott és az oldalára borulva állt meg. A sofőr – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült.

Mindhárom eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az illetékes rendőrkapitányság."

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.
Szombaton nyit a megújult KRESZ park és a Víztorony
A park 150 millió forintból szépült meg. Új játékok, burkolat, KRESZ táblák és padok várják a látogatókat.