km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Gyalogos miatt fékező buszon esett el több diák Szombathelyen

Gyalogos miatt fékező buszon esett el több diák Szombathelyen

Öten szenvedtek kisebb sérülést, miután egy úttestre lépő gyalogos miatt egy autóbusz erősen fékezett. A buszon két alsós iskolai osztály utazott bérletes koncertre a Bartók terembe.

 

Az Oladi Általános Iskolából tartott busszal a Bartók Terembe, bérletes előadásra két alsó tagozatos osztály szerdán délelőtt. Az autóbusz a Kiskar utcán haladt, az Óperint utcai kereszteződést elhagyva eddig tisztázatlan körülmények között egy asszony lépett a busz elé. A buszvezető fékezett, hogy ne gázolja el a gyalogost, emiatt többen elestek, vagy az ülésben előre lendültek. Egy biztonsági üveg is kitörött. A 112Press úgy tudja, hogy a gyalogos nem maradt a helyszínen.


A mentők minden gyereket megkérdeztek és akinél felmerült a sérülés lehetősége, őket mind a mentőautóhoz kísérték. Végül négy gyermeknél és egy tanárnál találtak kisebb horzsolásokat, karcolásokat, de senkit nem kellett kórházba szállítani. A forgalom rendőri irányítás mellett haldhatott.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elindult a hazai dinnyeszezon
Magyarországon 2600 hektáron termesztenek görög-, 400 hektáron sárgadinnyét.
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.