km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Gyalogátkelőhelyen ütött el egy férfit egy Suzuki Szombathelyen

Gyalogátkelőhelyen ütött el egy férfit egy Suzuki Szombathelyen

Ellentmondásos a szemtanúk nyilatkozata arról, hogy honnan érkezett a gyalogos. Van, aki szerint csak egy lépést tett meg a kijelölt gyalogátkelőhelyen, míg mások szerint az úttest túloldaláról indult és már majdnem átért, írja a 112press.hu.

A tudósítás szerint: "Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt csütörtökön délelőtt a szombathelyi Paragvári utcában, a Deák Ferenc utca kereszteződésénél kialakított kijelölt gyalogátkelőhelyen. A Petőfi Sándor utca irányába tartott egy Suzuki személygépkocsi, ami elütött egy gyalogátkelőhelyen áthaladó középkorú férfit. A gyalogos fejjel betörte a szélvédőt, majd az aszfaltra esett. Az elsődleges adatok alapján nem szenvedett súlyos sérülést. A mentők kivizsgálásra kórházba szállították.

Az eset egyik szemtanúja a helyszínelőnek és nekünk is elmondta, hogy szerinte egyértelműen a gyalogos hibázott, mivel a férfi a sportcsarnok felőli oldalról akart körültekintés nélkül áthaladni a körház felőli oldalra. Elmondta, hogy több ismerősével együtt látták, hogy a férfi jobbra nézett, de balra nem, így indult el. Hozzátette: a balról érkező személyautó alacsony sebességgel közelítette meg a gyalogátkelőhelyet. A férfi írásban is megerősítette, hogy a gyalogost tartja felelősnek az esetért.

Úgy tudjuk, hogy a gyalogos viszont azt állította, hogy a túloldalról indult el és már majdnem átért, amikor a Suzuki elütötte. Az ő verzióját is alátámasztotta egy szemtanú, aki egy ablak mögül látta, amint a férfi elindul a kórház felőli oldalról, de ezután elfordult és csak a puffanásra nézett vissza, akkor már a gyalogos a földön feküdt.

Az elsőként említett szemtanú és az autó vezetője ismerik egymást, a másodikként említett szemtanú pedig csak látásból ismeri a gyalogost, aki rendszeresen jár arrafelé. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit."

(Fotó: Tánczos Mihály)

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.