km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Göncz Árpádra emlékeztek

Göncz Árpádra emlékeztek

Dr. László Győző és Horváth Soma, Szombathely alpolgármesterei is részt vettek a Göncz Árpád Centenárium zárórendezvényén a múlt pénteken a fővárosban, az Óbudai Társaskörben. Dr. László Győző arról is beszélt, hogy külön kiemelték városunkat, ahol egy közteret neveztek el az egykori köztársasági elnökről.

A 2015-ben elhunyt Göncz Árpád, a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) alapító tagja a rendszerváltás után két cikluson keresztül, 1990 és 2000 között volt Magyarország köztársasági elnöke. Gyermekei és a Göncz Árpád Alapítvány tavaly év elején, a volt államfő, író, műfordító születésének századik évfordulóján indították el a Göncz Árpád Centenárium rendezvényeit. A pénteki zárórendezvényen a jelenlévők megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Mécs Imréről és Tamás Gáspár Miklósról. Dr. László Győző szerint nagyszerűen sikerült a zárórendezvény.

- Gulyás András, a Göncz Árpád Alapítvány kuratóriumi elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester és Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere mondott beszédet, de a kulturális műsorban fellépett többek között a szombathelyi Tóth Dániel énekes is – azt a produkciót adta elő a fiatal zenész, amelyet tavaly augusztus 20-án, amikor felavattuk a Göncz Árpád teret a Rákóczi Ferenc utca, a Schrammel-gyűjtemény és az Iseum Savariense által határolt területen. Több politikus, művész, köztük Jordán Tamás színházalapító, közéleti gondolkodó vett részt az eseményen, amely méltóképpen zárta le a centenáriumi rendezvénysorozatot – mondta az alpolgármester.

(Fotó: Nagy Jácint/archív)

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.