km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
(Gól)eső volt a Haladás Vép elleni edzőmérkőzésén

(Gól)eső volt a Haladás Vép elleni edzőmérkőzésén

Mátyus János együttese végig kézben tartva a mérkőzést, magabiztosan nyert a vépiek ellen. Jövő héten a harmadosztályú Ménfőcsanak látogat a Rohonci útra.

 

Vép VSE-Szombathelyi Haladás 1-8 (0-5). - Vép, 450 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Derdák.

Vép: Bezdi B. (Molnár, 60.)  – Bezdi Sz (Szilvás, 60.), Auer Ádám. (Wágner R., 60.), Takács M., Kovács D. – Dancs (Varga O., 60), Viszket, Balikó (Török R., 70.) – Szalai, Illés Á. (Takács Á, 46.) Dala (Koszokovits, 46.). 

Játékos-edző: Török Richárd.

 

Haladás: Rózsa – Schimmer, Mocsi, Devecseri, Németh Milán – Kiss B., Jancsó  – Tóth D., Illés B., Medgyes -  Simon. II. félidő: Verpecz - Auer Ákos, Csilus, Szekér, Bosnjak - Doktorics, Tóth Milán, Holdampf, Németh Márió - Rácz, Tóth B. 

Edző: Mátyus János

 

Esőre álló, szeles időjárás fogadta a csapatokat és a szurkolókat Vépen, ennek ellenére sokan kilátogattak a Haladás vendégjátékára. A zöld-fehéreknél Farkasra, Kállaira, Schusterre és Debrecenire sem számíthatott sérülést miatt Mátyus János. Az első kapuralövés a Vépé volt, de Balikó 24 méteres szabadrúgása nem okozott gondot Rózsa Dánielnek. Aztán a másik kapunál Medgyes lövését mentették a gólvonal előtt. A Haladás már rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, és a vezetést is sikerült megszerezni.  A 9. percben Tóth Dávid lőtt jobbról, 13 méterről a kapu közepébe (0-1).  A szombathelyiek irányították a játékot, a vépiek főként a kontráikban bízhattak, a hazaiak térfelén folyt a játék.  A 21. percben újabb gólt szerzett a Haladás, miután Simon ugratta ki Medgyest, aki a kapust kicselezve gurított a hálóba (0-2). Két perc múlva már három gólos volt a vendégek előnye, Illés lőtt közelről a hálóba (0-3). Az első félidő közepén aztán rázendített az eső, így a nézők közül sokan elindultak hazafelé - az égi áldás aztán már végigkísérte a találkozót. A 29. percben Kiss Bence szerezte a Haladás negyedik találatát, miután szépen tekert a jobb sarokba egy 20 méteres szabadrúgást. Továbbra is a szombathelyiek irányították a játékot, a vépiek nem igazán tudtak kibontakozni. A 41. percben aztán a vépi születésű, Vépen élő Németh Milán talált be egy szép emelést követően, gólját azonban vépi kötődése miatt nem ünnepelte a Haladás játékosa.

 

A második félidőben teljes sorcsere volt a vendégeknél, Mátyus János igyekezett mindenkinek játéklehetőséget adni. A játék képe nem változott, a Haladás irányított a nagy lelkesedéssel futballozó Vép ellen, a hazaiak azonban a 65. percben Balikó fejesgóljával szépíteni tudtak. A Haladás hátsó alakzatában előfordultak hibák a mérkőzés ezen szakaszában. Elöl Tóth Barna, Rácz, Doktorics is betalálhatott volna, nem tudták értékesíteni a lehetőségeiket. A hajrában aztán kiszakadt a gólzsák, Doktorics lövését ugyan még hárította Molnár, a kipattanónál azonban Tóth Barna nem hibázott. Egy perc múlva,a  81. minutumban Doktorics balról szép gólt lőtt a hosszú, bal sarokba, majd nem sokkal később Tóth Barna lőtt balról, nyolc méterről a kapu közepébe. A Haladás végig irányította és kézben tartotta a jó iramú, sportszerű mérkőzést, a nyolc gólon kívül még sok helyzetet kidolgozott.

 

Gólszerzők: Balikó (65.), illetve Tóth B. 2 (80., 89.), Tóth D. (9.), Medgyes (21.), Illés (23.), Kiss B. (29.), Németh Milán (41.), Doktorics (81.).

 

 

Mátyus János: - Jó mérkőzést játszottunk egy nagyon lelkes csapat ellen, gyakorlásnak abszolút megfelelt a találkozó. Az első félidőben védekezésben és támadásban is jól teljesítettünk. A második játékrész védekezésével már voltak gondok, ez nem elfogadható, ezt mindenképpen ki kell javítanunk.  Összességében kijött, hogy mi másik osztályban szerepelünk. Köszönjük a vépieknek a szíves fogadtatást, vendéglátást, nagyszerűen éreztük magunkat. Máskor is nagyon szívesen jövünk!

 

Török Richárd (Vép): - Számunkra élményszámba ment, hogy a megye legjobb futballcsapatával játszhattunk. Egy nagyon jó együttes ellen szerepeltünk, amely teljesen megérdemelten nyert. Tanulságos és hasznos mérkőzés volt, melynek tapasztalatait remélhetőleg a bajnokságban kamatoztathatjuk majd. Gratulálok a Haladás megérdemelt győzelméhez, kívánom, hogy minél előkelőbb helyen végezzen a bajnokságban.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.