km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
„Életem legszebb napja marad!”- góllal búcsúzott az Eb-től Schäfer András

„Életem legszebb napja marad!”- góllal búcsúzott az Eb-től Schäfer András

Mindhárom csoportmérkőzésen kezdőként kapott szerepet a szombathelyi születésű Schäfer András, aki ráadásul a németek elleni, utolsó meccsen be is talált az ellenfél hálójába. A 2-2-vel zárult müncheni meccs a magyar válogatott kiesését jelentette a tornáról, ám csapatunk remekül teljesített, köztük a dunaszerdahelyiek légiósa is, akivel hétfőn, még a mindent eldöntő összecsapás előtt beszélgettünk.

 

– Olyan dolgokat élek, élünk meg a srácokkal a napokban, amelyekről csak álmodni mertünk. Az az atmoszféra, amelyben futballozhattunk két világklasszis együttes ellen, egyszerűen lenyűgöző. A hangulatra nehéz jelzőket találni, tán úgy tudom leginkább szemléltetni a dolgot, ha azt mondom: a pár méterre tőlem elhelyezkedő csapattársam szavát sem hallottuk, olyan erős volt a hangorkán. A rajt nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, de úgy érzem, Marco Rossi nagyszerűen felrázott minket a franciák ellen ütközetre. Mindannyian beleadtunk mindent, és hittünk a sikerben. Felszántottuk a pályát, valamennyien koncentráltan és harcosan futballoztunk. Amikor Fiola Attila betalált, végleg elszabadult a pokol. Életem legszebb napja marad – elevenítette fel az eseményeket Schäfer András, aki saját teljesítményéről felettébb szerényen fogalmazott. 


– Egy biztos, jó sokat szabálytalankodtam, de ez részben a feladatom is volt, hiszen nem szabadott, hogy lendületből érkezzenek az ellenfél támadói a védelmünkre. Megannyi emlékezetes momentum maradt még bennem, még a meccs elején fejpárbajt nyertem Pogba ellen. Hálásak vagyunk drukkereinknek, akik nélkül nem jöhetett volna össze a pontszerzés – tette hozzá a szombathelyi születésű játékos, aki abban bízik, hogy az Eb nem ér véget még a mieinknek. 


– Németországot nem kell különösebben bemutatni, magabiztosan verték a portugálokat. Fantasztikus futballistái vannak, de mi azt bizonyítottuk, hogy csapatként bárkire veszélyesek lehetünk. Nem vagyunk ijedősek, tehát kőkemény kilencven percre kényszerítjük Neuerket. Mindent megteszünk azért, hogy Münchenben folytatódjon a csoda – zárta szavait Schäfer András.


Elérkezett a szerda este, a Rossi-legénységnek csak abban az esetben maradt esélye a továbbjutásra, ha nyerni tud Németország ellen. A két alakulat az emlékezetes 1954-es vébé-döntő óta nem játszott tétmeccset egymással. Nos, a mieink nagyszerűen kezdtek, Szalai Ádám révén gyorsan meg is szerezték a vezetést. A második játékrész derekán ugyan egyenlítettek a németek, de szinte a középkezdésből Szalai Ádám nagyszerű kiugratása után Schäfer András fejjel vette be a házigazda kapuját (1-2). Goretzkáék támadtak a hajrában, és egy megpattanó lövéssel végül egalizálták az eredményt (2-2). 


Ez azt jelentette, hogy a „halálcsoportban” a magyarok 2 ponttal a 4. helyen zártak, és így számukra a torna befejeződött. A lefújást követően a magyar drukkerek hosszú percekig éltették kedvenceiket – teljesen joggal.

 

Krilov István
Fotó: mlsz.hu
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak