km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
Érték és közösség Gencsapátiban

Érték és közösség Gencsapátiban

Múlt hétvégén Érték és közösség címmel tartottak falunapot Gencsapátiban a sportpályán. Színpadra léptek a település művészeti csoportjai, a gencsapáti borbarát hölgyek “borteraszt” nyitottak, s a gyerekeket is számos kaland várta.

 

A falunapi programok szeptember 4-én, 13 órától kezdődtek. „Gencsapáti ízei” címmel hagyományos főzőversenyt hirdettek, melyre családok, közösségek, baráti társaságok, civil szervezetek jelentkezését várták. Emellett volt egészségsátor a Gencsapáti Szociális Szolgáltató Központ és a Védőnői Szolgálat közreműködésével. Kinyitott a népi játszóház, arcfestéssel és játékokkal kedveskedtek a kisgyermekeknek, a családoknak. Volt körhinta és pónilovaglás is. A felnőtteket pedig borterasz várta a Gencsapáti Borbarát Hölgyek közreműködésével.  


15 és 22 óra között benépesült a színpad, és megtelt a rendezvénysátor. Köszöntőt mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő és Bodorkós Ferenc polgármester. A megnyitón közreműködtek Gencsapáti művészeti csoportjai, közösségei, valamint magyar cigánymuzsikával Kónyai Flóri és zenekara. Gencsapátiban a falunapon a hagyományok szerint a képviselő és a polgármester sört csapolt, és szót váltott a település fejlődéséről is, hiszen az elmúlt években közel félmilliárdos forrás jutott Gencsapátiba, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Ágh Péter. 


Fellépett a nap folyamán a Boglya Népzenei Együttes, a Varnyú Country, valamint Big Mouse- és Bad Ferro-koncert is várta az érdeklődőket. Közben 18 órakor a főzőversenyen eredményt is hirdettek, s közös estebédre várták a település lakóit. 22 órakor vette kezdetét az Unikum buli, a mulatság hajnalig tartott. 

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
A kormány bulvárlapjai Pataky Attilával és Nagy Feróval fejtették meg a benzinárhelyzetet
A benzinárstop megszünetétéséről kérdezte a Ripost Nagy Ferót, a Bors pedig Pataky Attilát, de hogy miért pont őket, az nem derül ki - írja a Telex.
Decemberi közgyűlés: változó menetrend, pluszkiadások a nehéz gazdasági helyzetben
Elkezdődhet a szentkirályi bölcsőde tervezése, változik a Blaguss menetrendje Herényben, tovább működik az elekromos rollerkölcsönző-hálózat. Többek között ezek a témák szerepelnek a decemberi közgyűlés napirendjén. Novemberben nem tartott rendes ülést a szombathelyi képviselő-testület, ma két hónap aktuális ügyeit vitatják meg. 19 napirendi pontot nyilvánosan, hármat zárt ülésen tárgyal a közgyűlés. A közgyűlést ezúttal is élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán, valamint honlapunkon is.
A Thököly utcai aluljárót és környékét takarították
A Thököly Imre utcai gyalogos aluljárót és annak környékét takarította ma a Szova NZrt., számolt be Horváth Soma alpolgármester Facebook-posztjában.
Zelenszkij lett az év embere a Time-nál
15 évvel azután, hogy a Time magazin Vlagyimir Putyint választotta meg az Év emberének, 2022-ben Volodmir Zelenszkijt és Ukrajna lelkét nevezte meg az év emberének - írja a Nyugat.
Rosszul lett és fának ütközött a sofőr Gencsapátiban
A Gyöngyösfalu felé tartó gépkocsi vezetője haladás közben rosszul lett és hozzátartozója elmondása alapján az eszméletét is elvesztette. A kocsiban két gyerek is ült, szabályosan bekötve, ők sérülés nélkül megúszták a balesetet.