km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Érték és közösség Gencsapátiban

Érték és közösség Gencsapátiban

Múlt hétvégén Érték és közösség címmel tartottak falunapot Gencsapátiban a sportpályán. Színpadra léptek a település művészeti csoportjai, a gencsapáti borbarát hölgyek “borteraszt” nyitottak, s a gyerekeket is számos kaland várta.

 

A falunapi programok szeptember 4-én, 13 órától kezdődtek. „Gencsapáti ízei” címmel hagyományos főzőversenyt hirdettek, melyre családok, közösségek, baráti társaságok, civil szervezetek jelentkezését várták. Emellett volt egészségsátor a Gencsapáti Szociális Szolgáltató Központ és a Védőnői Szolgálat közreműködésével. Kinyitott a népi játszóház, arcfestéssel és játékokkal kedveskedtek a kisgyermekeknek, a családoknak. Volt körhinta és pónilovaglás is. A felnőtteket pedig borterasz várta a Gencsapáti Borbarát Hölgyek közreműködésével.  


15 és 22 óra között benépesült a színpad, és megtelt a rendezvénysátor. Köszöntőt mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő és Bodorkós Ferenc polgármester. A megnyitón közreműködtek Gencsapáti művészeti csoportjai, közösségei, valamint magyar cigánymuzsikával Kónyai Flóri és zenekara. Gencsapátiban a falunapon a hagyományok szerint a képviselő és a polgármester sört csapolt, és szót váltott a település fejlődéséről is, hiszen az elmúlt években közel félmilliárdos forrás jutott Gencsapátiba, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Ágh Péter. 


Fellépett a nap folyamán a Boglya Népzenei Együttes, a Varnyú Country, valamint Big Mouse- és Bad Ferro-koncert is várta az érdeklődőket. Közben 18 órakor a főzőversenyen eredményt is hirdettek, s közös estebédre várták a település lakóit. 22 órakor vette kezdetét az Unikum buli, a mulatság hajnalig tartott. 

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.