km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán

Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán

A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 2. FORDULÓ

Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA - HALADÁS VSE 4-4 (1-1)

Nyíregyháza: Gagyi Sándor - Öreglaki Norbert, Gregory, Dávid Richárd, Joao Rodrigues, Petró Martin, Gyulai József, Szabó Lajos, Krajnyák Zsolt, Kovács Béla, Lakatos László, Kiss Zalán, Kovács Ádám, Haburcsák Bertalan

Edző: Lovas Norbert

Haladás: Alasztics Marcell - Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Hadházi Sándor, Vas Ádám, Homlok Levente, Győrfy Balázs, Kovács Máté, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Gólszerzők: Gregory 3 (10., 31., 31.), Szabó Lajos 33., ill. Dróth Zoltán 10., Luiggi Longo 29., Vas Ádám 2 (36., 38.)

 

Keleti túra előtt állt a felső-házi rájátszás 2. fordulójában a Haladás VSE együttese, amely ezúttal Nyíregyházán szállt harcba a bajnoki pontokért. Mindkét együttes győzelemmel a háta mögött várhatta a találkozót: a szombathelyiek a nagy rivális Berettyóújfalut győzték le 4-1-re, míg a nyírségiek Veszprémben arattak 2-1-es sikert. 

 

Helyzetek, gólok helyett a faultoké volt a főszerep a mérkőzés első szakaszában, a hazaiak rövid idő leforgása alatt kettőt is begyűjtöttek ebből a fajtából. Az érezhető volt, hogy nem nagyon akar kockáztatni, kinyílni a Nyíregyháza, amely szervezett védekezésből próbált gyors ellentámadásokat vezetni. Dróth Zoltánnak és Henrique Diniznek is saját kapuja előtt kellett nagyot mentenie, a Nyíregyháza veszélyes momentumokkal jelezte, hogy mindent megtesz, hogy otthon tartsa a pontokat. Ehhez nagy lépést is tett a 10. percben, amikor Gregory révén előnybe került (1-1). Hogy ez ne maradjon sokáig így, arról Dróth Zoltán gondoskodott, aki szinte rögtön a középkezdés után 1-1-re módosította az eredményt. Nagyot csatáztak a felek, ekkor már 5-2 volt a szabálytalanságok aránya. A játékrész végéhez közeledve öt a négy elleni játékra váltott a házigazda, ezt azonban nem sikerült gólra váltania, így aztán 1-1 állt az eredményjelzőn az első játékrészt követően. 

 

A szünetről a Haladás jött ki agilisabban, energikusabban a pályára, a vasiak egymás után adták le a veszélyes lövéseket, s bizony a hazai kapus bravúrjai kellettek ahhoz, hogy 1-1 maradjon az eredmény. Ez egészen a 29. percig volt így, amikor Luiggi Longo remek lövésével fordítani tudott a címvédő és 2-1-re már ő vezetett. Ez rendkívül felpaprikázta Lovas Norbert fiait, akik a 31. percben egy szabadrúgás, valamint egy újrarúgatott kisbüntető után is eredményesek tudtak lenni, s 3-2-re vezettek. Nem volt hiány fordulatokból, lüktető meccset játszottak a csapatok, az adok-kapok után pedig ismét a Nyíregyháza köszönt be: a 33. percben egy villámgyors kontra után Szabó Lajos változtatta 4-2-re az állást. Fel volt adva a lecke a HVSE-nek, a zöld-fehérek azonban ezúttal is megmutatták, hogy nem olyan fából faragták őket, hogy annyiban hagyják ezt a szituációt: vészkapusra váltottak, s éppen a megkülönböztető mezt viselő Vas Ádám volt az, aki a 36., valamint a 38. percben is bevette a hazaiak kapuját, 4-4-re mentve ezzel a találkozót csapata számára. 

 

A zöld-fehérek március 4-én, hétfőn már ismét pályára lépnek a bajnokságban, méghozzá a Kecskemét otthonában 18 óra 30 perces kezdettel. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.