km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Futsal: már az első félidőben eldöntötte a DEAC elleni mérkőzést a Haladás

Futsal: már az első félidőben eldöntötte a DEAC elleni mérkőzést a Haladás

A zöld-fehér alakulat ugyan a 2. percben hátrányba került, erre azonban még a szünet előtt 5 góllal tudott válaszolni, s végül 6-2-es győzelemmel térhet haza.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 21. FORDULÓ 

DEAC - HALADÁS VSE 2-6  (1-5)

DEAC: Krajcsi Bence - Deiby, Thiago, Rácz Zsolt, Tóth Attila, Tóth Benedek, Vass Ottó, Harmati Tamás, Szatmári Ákos, Sándor Krisztián, Győri Balázs, Szabó János, Tóth Barnabás

Edző: Elek Gergő

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Dróth Zoltán, Arnon Santos Cassemiro, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Rácz Zsolt 2 (2', 27'), ill. Dróth Zoltán 2 (3', 17'), Rutai Balázs 2 (4', 37'), Henrique Diniz (4'), Vas Ádám (16')

 

Utolsó idegenbeli mérkőzésére készült az alapszakaszban a Haladás VSE futsalcsapata. Juanra Calvo legénysége Debrecenben szállt harcba a bajnoki pontokért. A két együttes szombathelyi mérkőzésére tavaly novemberben került sor, akkor nem bírtak egymással a csapatok, 1-1-es eredménnyel zárult az összecsapás.

 

A pontosztozkodás után ezúttal mindkét csapat szeme előtt a győzelem lebegett, ennek szellemében kezdték a mérkőzést, egymást érték a helyzetek, veszélyes távoli próbálkozások. A nagy iramú kezdés után aztán a DEAC tudta gólra váltani egyik lehetőségét, Rácz Zsolt találatával így a 2. percben előnybe került Elek Gergő gárdája. A hazaiak gólja rendkívül felpaprikázta a címvédőt, amely ezután gyorsan tudott váltani, ennek pedig meg is lett a gyümölcse: előbb a 3. percben Dróth Zoltán révén érkezett az egyenlítés, majd egy minutum alatt kétszer is eredményes tudott lenni a zöld-fehér alakulat, Henrique Diniz és Rutai Balázs találatai után a 4. perc végén már 1-3 állt az eredményjelző táblán. A hajdúságiak trénere időt kért, ám ezután is a szombathelyiek akarata érvényesült, ha pedig arra volt szükség, Alasztics Marcell mutatott be fontos bravúrt, bravúrokat. A házigazda ment előre a szépítésért, az újabb gólokat viszont Vas Ádám és Dróth Zoltán révén a vendégek szereztek, így 1-5-ről következhetett a folytatás.

 

A fordulás után igyekezett újítani a DEAC, a HVSE-nek fegyelmezett, koncentrált védekezésre volt szüksége, amiből aztán gyors ellentámadásokat tudtak vezetni. Dróth Zoltán egyéni villanásaiban úgyszintén benne volt a veszély, betalálni azonban a debreceniek tudtak, a 27. percben Rácz Zsolt második góljának köszönhetően 2-5-re módosult az állás. Belelkesültek a hazaiak, mindent egy lapra feltéve támadtak, a zöld-fehérek azonban rendre elhárították a veszélyhelyzeteket. Sőt, mi több a 37. percben Hajmási Milán, Rutai Balázs, majd a hazai kapu volt a labda útja, már 2-6-ra vezetett a Haladás. Négygólos hátrányból aztán már nem volt visszaút a DEAC számára, Juanra Calvo legénysége 6-2-es idegenbeli győzelmet aratott.

 

Az alapszakasz utolsó fordulójában, február 13-án a Rubeola gárdáját fogadja a szombathelyi alakulat. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet