km/óra
  2024.02.22., csütörtök  •  Gerzson napja
Futsal: már az első félidőben eldöntötte a DEAC elleni mérkőzést a Haladás

Futsal: már az első félidőben eldöntötte a DEAC elleni mérkőzést a Haladás

A zöld-fehér alakulat ugyan a 2. percben hátrányba került, erre azonban még a szünet előtt 5 góllal tudott válaszolni, s végül 6-2-es győzelemmel térhet haza.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 21. FORDULÓ 

DEAC - HALADÁS VSE 2-6  (1-5)

DEAC: Krajcsi Bence - Deiby, Thiago, Rácz Zsolt, Tóth Attila, Tóth Benedek, Vass Ottó, Harmati Tamás, Szatmári Ákos, Sándor Krisztián, Győri Balázs, Szabó János, Tóth Barnabás

Edző: Elek Gergő

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Dróth Zoltán, Arnon Santos Cassemiro, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Rácz Zsolt 2 (2', 27'), ill. Dróth Zoltán 2 (3', 17'), Rutai Balázs 2 (4', 37'), Henrique Diniz (4'), Vas Ádám (16')

 

Utolsó idegenbeli mérkőzésére készült az alapszakaszban a Haladás VSE futsalcsapata. Juanra Calvo legénysége Debrecenben szállt harcba a bajnoki pontokért. A két együttes szombathelyi mérkőzésére tavaly novemberben került sor, akkor nem bírtak egymással a csapatok, 1-1-es eredménnyel zárult az összecsapás.

 

A pontosztozkodás után ezúttal mindkét csapat szeme előtt a győzelem lebegett, ennek szellemében kezdték a mérkőzést, egymást érték a helyzetek, veszélyes távoli próbálkozások. A nagy iramú kezdés után aztán a DEAC tudta gólra váltani egyik lehetőségét, Rácz Zsolt találatával így a 2. percben előnybe került Elek Gergő gárdája. A hazaiak gólja rendkívül felpaprikázta a címvédőt, amely ezután gyorsan tudott váltani, ennek pedig meg is lett a gyümölcse: előbb a 3. percben Dróth Zoltán révén érkezett az egyenlítés, majd egy minutum alatt kétszer is eredményes tudott lenni a zöld-fehér alakulat, Henrique Diniz és Rutai Balázs találatai után a 4. perc végén már 1-3 állt az eredményjelző táblán. A hajdúságiak trénere időt kért, ám ezután is a szombathelyiek akarata érvényesült, ha pedig arra volt szükség, Alasztics Marcell mutatott be fontos bravúrt, bravúrokat. A házigazda ment előre a szépítésért, az újabb gólokat viszont Vas Ádám és Dróth Zoltán révén a vendégek szereztek, így 1-5-ről következhetett a folytatás.

 

A fordulás után igyekezett újítani a DEAC, a HVSE-nek fegyelmezett, koncentrált védekezésre volt szüksége, amiből aztán gyors ellentámadásokat tudtak vezetni. Dróth Zoltán egyéni villanásaiban úgyszintén benne volt a veszély, betalálni azonban a debreceniek tudtak, a 27. percben Rácz Zsolt második góljának köszönhetően 2-5-re módosult az állás. Belelkesültek a hazaiak, mindent egy lapra feltéve támadtak, a zöld-fehérek azonban rendre elhárították a veszélyhelyzeteket. Sőt, mi több a 37. percben Hajmási Milán, Rutai Balázs, majd a hazai kapu volt a labda útja, már 2-6-ra vezetett a Haladás. Négygólos hátrányból aztán már nem volt visszaút a DEAC számára, Juanra Calvo legénysége 6-2-es idegenbeli győzelmet aratott.

 

Az alapszakasz utolsó fordulójában, február 13-án a Rubeola gárdáját fogadja a szombathelyi alakulat. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak