km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Futsal Magyar Kupa: a második félidőben felőrölte a Veszprémet és zsinórban harmadszor aranyérmes a Haladás!

Futsal Magyar Kupa: a második félidőben felőrölte a Veszprémet és zsinórban harmadszor aranyérmes a Haladás!

A szombathelyiek 3-0-s győzelmet arattak a fináléban és történetük során ötödször hódították el a trófeát.

 

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA DÖNTŐ

HALADÁS VSE - 1. FUTSAL CLUB VESZPRÉM 3-0 (0-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Veszprém: Spandler Mátyás - Tatai József, Dorogi Benjámin, Gerencsér Antal, Lux Bence, Kártik Zsombor, Bognár Patrik, Molnár Dániel, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Aleksandar Gavrilovic, Bognár Martin, Fellembek Zétény, Koncsol Norbert

Edző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Vatamaniuc-Bartha Dávid 22., Rutai Balázs 23., Dróth Zoltán 32.

 

A sorozat 2021-es győztese nézett farkasszemet az előző két kiírás nyertesével a Futsal Magyar Kupa fináléjában, ugyanis Haladás-Veszprém aranycsatát rendeztek a budapesti Dr. Koltai Jenő Sportközpontban vasárnap délután. A bakonyiak a Maglódot múlták felül 5-1-re, míg a zöld-fehérek a Berettyóújfalu ellen diadalmaskodtak 4-2-re a két elődöntőben.

 

A veszprémiek bátran beleálltak a küzdelembe, ám ahogy teltek a másodpercek, úgy egyre világosabbá vált, hogy melyik együttes játszik fölényben. Dróth Zoltán kiszorított helyzetből próbálkozott, majd remek átadással szolgálta ki Henrique Dinizt, aki a kapu fölé emelte a játékszert. Egymás után végezhették el a sarokrúgásokat, oldalberúgásokat a szombathelyiek, nagyon beszorították a Veszprémet, Hajmási Milán pedig igencsak közel járt hozzá, hogy a vezetést is megszerezze a címvédő számára. A fehérmezesek kizárólag a védekezésre összpontosítottak, egy-egy kontrával próbáltak zavart kelteni, ezek viszont magukban hordozták a veszélyt. A bakonyiak hálóőre, Spandler Mátyás egy pillanatra sem unatkozhatott, előbb Luiggi Longo, majd Hajmási Milán lövését kellett bravúrral védenie, de Dróth Zoltán is megkínálta egy életerős próbálkozással. Kicsivel kevesebb, mint három perccel a találkozó félideje előtt időt kért Felipe Conde, majd nem sokkal később egy kőkemény ütközés következtében Alasztics Marcell nem tudta folytatni a játékot, így Homlok Levente érkezett a kapuba. A szünetig nem változott a mérkőzés állása, 0-0-val mehettek az öltözőbe a felek.

 

A második félidő elején ott kezdte a Haladás, ahol az elsőben abbahagyta: nagy offenzívákat vezetett, rengeteget tett a vezető találat megszerzéséért, ennek az erőfeszítésnek pedig meg is lett az eredménye: egy formás akció végén Dróth Zoltán tálalt Vatamaniuc-Bartha Dávid elé, aki remekül lőtt a kapu jobb oldalába (1-0). A Veszprém szinte alig tért magához a bekapott gól után, amikor újra középkezdéshez készülődhetett, miután a 23. minutumban Luiggi Longo oldalberúgása után Rutai Balázs reagált a leggyorsabban a lecsorgó labdára, már 2-0-ra vezetett a vasi gárda. A folytatásban meglehetősen feszültté, paprikássá vált a hangulat és sok szabálytalanság tördelte a játékot, de szerencsére futsalra emlékeztető jelenetekben sem szenvedtünk hiányt. Luiggi Longo labdájáról centikkel maradt le Hajmási Milán, majd a játékrész derekához közeledve öt a négy elleni játékra váltott a Veszprém együttese, melynek ekkor már nem volt veszítenivalója. Ennek ellenére a zöld-fehérek előtt adódott komoly lehetőség: Henrique Diniz remekül fordította vissza a labdát Vas Ádámhoz, akinek lövésénél a kapufa segítette ki Spandler Mátyást. Ez a 32. minutumban már nem volt elmondható: Henrique Diniz sokadszor húzta meg remekül a jobb oldalon, ezúttal egy kötényt is kiosztott, passzát pedig Dróth Zoltán váltotta gólra, 3-0 állt az eredményjelző táblán. A bakonyiak továbbra is öt a négyben küzdöttek, hajtottak a becsületgólért, Homlok Levente azonban fontos és remek védésekkel akadályozta ezt meg. Fehér Zsolt együttese így nem tudta megszerezni a szépségtapaszt jelentő találatot, a Haladás 3-0-s győzelmet aratott és 2018, 2020, 2022 és 2023 után immáron ötödször örülhetett Magyar Kupa-elsőségnek a mérkőzés végét jelző dudaszó után.

 

A finálé után természetesen az ünneplés első pillanatai és a hivatalos díjátadó ceremónia következtek, melynek végén Dróth Zoltán emelhette fel a győztesnek járó serleget.

 

Vas Ádám:

-Éreztük, hogy azért az elődöntő benne van a lábakban, nem voltunk a legfrissebbek. Ezzel párhuzamosan nagyot küzdött a Veszprém, jól játszott, maximálisan jár nekik a gratuláció. Úgy gondolom, megmutattuk, hogy igazi sportemberek vagyunk, félre tudtuk tenni azt, hogy milyen időszakon megyünk keresztül és milyen helyzet alakult ki a klubnál. Nagyon örülünk ennek a sikernek, de most már teljes gőzzel a bajnoki döntőre és a bajnoki aranyéremre koncentrálunk.

 

Vatamaniuc-Bartha Dávid:

-Csak saját magunkra koncentráltunk, arra, hogy meg kell nyernünk ezt a Magyar Kupa döntőt, mert rengeteget dolgoztunk érte, ennek pedig meg is lett az eredménye. A találkozó elején kissé fásultak voltunk, nem játszottunk jól, a szünetben mindenképpen rendezni kellett a sorokat, meg is kaptuk, amit meg kellett kapnunk. A második félidőre aztán összekaptuk magunkat, gyorsan szereztünk két gólt, amivel el is döntöttük a mérkőzést. Sok időnk nincs az ünneplére, jön a bajnoki döntő, ahol szintén megyünk előre a győzelemért, hiszen most is szeretnénk a Bajnokok Ligájában indulni.

 

Dróth Zoltán:

-Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk egy jól, szervezetten játszó Veszprém ellen. Egy ilyen helyzetben nagyon fontos, hogy minél hamarabb meg tudjuk szerezni az első találatot. Ez most a második félidő elején sikerült, a találat megnyugatott minket, a folytatásban pedig jöttek az újabb gólok. Egy pici ünneplés azért lesz, de természetesen már a bajnoki döntő van a fókuszban, hiszen ennek megnyerése jogosít fel minket arra, hogy ebben az esztendőben is indulhassunk majd a nemzetközi porondon.

 

A Magyar Kupa-győztes Haladás VSE névsora:

Dróth Zoltán, Alasztics Marcell, Gyimesi Máté Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Kiss Patrik, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Hadházi Sándor, Vas Ádám, Homlok Levente, Rutai Balázs játékosok. Vezetőség, szakmai stáb: Felipe Conde vezetőedző, Alexandre Philippi másodedző, dr. Kator Miklós csapatorvos, Dobány Patrick technikai vezető, Jakab Ferenc masszőr, Fehér József fizioterapeuta, Vörös Attila kit manager, Pálmay Tamás szakágvezető, Pálmay Tamara nemzetközi koordinátor, Szántó Erzsébet klubmenedzser, Bokor Zsolt sportigazgató, Homlok Zsolt elnök

 

Fotó: Pataki Gergő

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.