km/óra
  2021.02.28., vasárnap  •  Ákos, Bátor napja
Futsal: Magabiztos Haladás-győzelem a Nyírgyulaj ellen

Futsal: Magabiztos Haladás-győzelem a Nyírgyulaj ellen

A szombathelyieknél Vas Ádám, valamint Dróth Zoltán is duplázni tudott, rajtuk kívül Hajmási Milán volt még eredményes.

 

FÉRFI FUTSAL NB I  ALAPSZAKASZ, 17. FORDULÓ

Haladás VSE–Nyírgyulaj KSE 52 (41)

Haladás VSE: Gyimesi – Hajmási, Dávid, Vas, Dróth.  Csere: Homlok (kapus), Kovács M., Darrieer, Nagy K., Simic, Sipos, Papp, Gerencsér, Vidák

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Nyírgyulaj: Dobó – Harmati, Vlasovych, Csoma, Lapa.     Csere: Opre (kapus), Szabó, Vass O., Orosz, Nagy, Hajdu, Domokos.

Vezetőedző: Lovas Norbert

Gólszerezők: Vas Á. 2 (8., 15.), Hajmási 9, Dróth 2 (18., 33.), ill. Orosz 6., Vlasovych 29.

 

Az Aramis elleni siker után már a Nyírgyulaj elleni hazai bajnoki találkozó lebegett a Haladás VSE futsalcsapatának szemei előtt. A zöld-fehérek a két csapat előző találkozóján fontos pontokat hullajtottak el a 2-2-es döntetlennel, így most nem is lehetett más a cél, mint a három pont itthon tartása.

 

Ennek szellemében kezdte a találkozót a Juanra-legénység, rögtön a találkozó elején beszorultak a vendégek és kénytelenek voltak a védekezésre összpontosítani. Azonban ahogy ilyenkor lenni szokott, a sok kimaradt helyzet megbosszulta magát, a hatodik percben a Nyírgyulaj szerezte meg a vezetést Orosz Dániel találatának köszönhetően. A hazaiakat nem zavarta meg a bekapott gól, három perccel később már náluk volt az előny: előbb Vas Ádám szerezte meg az egyenlítő gólt, majd Hajmási Milán juttatta vezetéshez a vasiakat. A folytatásban is a zöld-fehérek akarata érvényesült, a nyírségieket érezhetően megfogta a gyors fordítás. Ami Darrieernek még nem sikerült, az a 15. percben Vas Ádámnak már igen, a hazaiak 44-ese másodszor talált be a találkozón és 3-1-re módosította az állást. Ezzel még nem volt vége az első félidő történéseinek, ugyanis Dróth Zoltán is beköszönt, a házigazda 4-1-es előnnyel mehetett pihenőre. 

 

A fordulás után egy agilisabb, harapósabb Nyírgyulaj volt a pályán, akik nem adták fel annak lehetőségét, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. Ennek ellenére a Haladás jutott el kapufáig Simic révén és állt közelebb az újabb gól megszerzéséhez. Az első játékrész forgatókönyvéhez hasonlóan ezúttal is egy ilyen periódusban érkezett a vendégek találata, Vlasovych gólja jelentett némi reménysugarat Lovas Norbert együttese számára. A 33. percben azonban ismét a HVSE örülhetett, Dróth szerezte meg csapata ötödik, saját maga második találatát. Ez végleg megpecsételte a Nyírgyulaj sorsát, a Haladás magabiztosan, 5-2 arányban megnyerte a találkozót és készülhet a vélhetően az alapszakasz első helyéről döntő Berettyóújfalu elleni rangadóra.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 7. szám - 2021.02.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria: március 1-én egyeztetnek arról, mikor és milyen feltételekkel nyithatnak ki az éttermek és a szállodák
Mégis lesz egyeztetés arról, hogy a vendéglátó- és szálláshelyek mikor és milyen feltételekkel nyithatnak Ausztriában: ez a megállapodás született azon a pénteki megbeszélésen, amelyen a kabinet tagjai és az ágazati képviselők vettek részt. A tulajdonosok hajlanak arra, hogy elfogadják a korábban elutasított megoldást, és hajlandóak negatív vírustesztet kérni a vendégektől, írja az ORF és az oe24.
Nincs újabb lazítás Ausztriában: legalább húsvétig nem nyitnak ki a vendéglők és a szállodák
Leghamarabb húsvét környékén lazítanak Ausztriában a koronavírus-járvány ellen hozott intézkedéseken, derült az osztrák kormány szakértőkkel folytatott beszélgetése után. A vendéglátó egységek, a szállodák, a kulturális intézmények legalább húsvétig, azaz április elejéig zárva maradnak – szakma rendesen kiakadt a döntésen, mert korábban arról volt szó, március elején tárgyalnak arról, hogy mikor nyithat a vendéglők és a szállodák. 
Ausztria: szigorú biztonsági intézkedések mellett indul újra az oktatás az alsó- és középfokú iskolákban
Önkéntes teszteléssel, maszkviselési szabályokkal indul újra az intézményi oktatás az osztrák iskolákban. A részleteket kedden sajtótájékoztatón ismertették.
Ausztriában szerdán életbe léptek a szigorított beutazási korlátozások
Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezését célzó hathetes teljes zárlat után újra kinyitottak az üzletek és a szolgáltatók, a belső lazítást ellensúlyozandó azonban szerdán az eddiginél is szigorúbb beutazási korlátozások léptek életbe.
Elhunyt dr. Andits Tamás
Mély megrendüléssel tudatjuk szurkolóinkkal, hogy elhunyt dr. Andits Tamás, a klub korábbi csapatorvosa, adta hírül a Falco KC honlapján.
legfrissebbek
Már az első félidőben döntött és kiütéses sikert aratott a Haladás a Kaposvár ellen
A szombathelyiek győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, a két csapat nem volt egy súlycsoportban ezen a találkozón.
Kupakokkal a gyógyulásért
Kupakgyűjtő akció indult két mozgássérült gimnazista diák javára a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban. Dominik és Lackó egy izomsorvadással járó, ritka genetikai betegségben szenvednek. Családjaik olyan gyógyszerre gyűjtenek, ami megállítja a légzőizmok bénulását. A készítményt idehaza nem törzskönyvezték, csak külföldről szerezhető be, egyhavi adagja másfél millió forintba kerül.
Hideget-meleget is kapunk a jövő héten
A következő napokban erősödik a nappali felmelegedés, de a hét második felében ismét hidegfront érkezik. Emiatt a hétvégén nem csak lehűlésre, hanem elszórtan hózáporra is készülni kell.
Óvatosságra intik a túrázókat a vaddisznók miatt
Az Agrárminisztérium vasárnap Facebook-oldalán a túrázókat arra figyelmeztette, legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak. Fontos, hogy a turistautakról ne térjenek le, a kutyát pórázon sétáltassák, és sötétedés előtt hagyják el az erdőt.
Hajnalban lesz a Golden Globe-díjátadó
A filmes és televíziós jelölések abszolút győztese idén a Netflix lett.