km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Futsal: parádézott a második félidőben, és elvette a Berettyóújfalu pályaelőnyét a Haladás

Futsal: parádézott a második félidőben, és elvette a Berettyóújfalu pályaelőnyét a Haladás

A hajdúságiak két góllal is vezettek, a fordulás után azonban állva hagyták őket a szombathelyiek, és nagyon magabiztos győzelmet arattak a bajnoki döntő első összecsapásán.

 

FÉRFI FUTSAL NB I, BAJNOKI DÖNTÖ 1. MÉRKŐZÉS

MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE 3-6 (3-1)

Berettyóújfalu: Mezei - Nagy, Horváth, Rábl, Szabó    Cserék: Sándor, De Oliveira, Réznűves, Gál, Kártik, Sidnei, Takács, Da Silva, Yubero

Edző: Sergio Mullor Cabrera

Haladás: Alasztics - Kovács, Hajmási, Dróth, Vas      Cserék: Homlok, Nagy, Horváth, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Papp, Gerencsér, Henrique Diniz, Vidák

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Nagy 9., Kártik 10., Yubero 18., ill. Nagy 4., Dróth 2 (29., 37.), Vas 30., Henrique Diniz 32., Hajmási 36.

 

 

A szezon legfontosabb párharca kezdődött el szombat délután a Haladás VSE számára Berettyóújfaluban, ugyanis a bajnoki döntő első mérkőzésére került sor. A két együttes alapszakaszbeli mérkőzéseit a szombathelyiek nyerték, míg a rájátszásban a Berettyó diadalmaskodott, ezúttal viszont tiszta lappal indultak a felek, és csak a győztes rajt számított. 

 

Fináléhoz méltó tempóban indult a találkozó, Alaszticsnak rögtön az első másodpercekben nagyot kellett védenie, de ezt követően is záporoztak a helyzetek. Valamivel többet volt a labda a hazaiaknál, és veszélyesebbek voltak, az idő előrehaladtával azonban egyre inkább meg tudott nyugodni a fehérmezes vasi együttes, és felvette a mérkőzés ritmusát. Olyannyira, hogy a 4. percben egy oldalberúgás után Nagy Kevin találatával meg is szerezte a vezetést. Alasztics és a szombathelyi védelem remekül állt a lábán, a Haladás hálóőre Sidnei helyzeténél is bravúrosan szedte le a házigazda játékosának lábáról a labdát. A 9. percben azonban Nagy Imre bombájánál már ő is tehetetlen volt, ezzel pedig egyenlíteni tudott a pirosmezes hazai együttes. Sőt, egy perccel később Szabó futott el a bal szélen és hozta Kártikot kihagyhatatlan helyzetben, amivel 2-1-már a Berettyóújfalu vezetett. Juanra mester időt kért, a vendégek pedig magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak. Horváth Péter lövését blokkolták, de Henrique, valamint Sipos is nagyon közel járt a gólszerzéshez, arról pedig nem is beszélve, hogy Hajmási tekerése két kapufát is érintett és a gólvonalon gurult végig. Ezt követően azonban érvényesült a futball törvénye: az újabb gólt a házigazda szerezte, Yubero gólja után 3-1-et mutatott az eredményjelző. A félidő végén Alasztics tett nagyon sokat azért, hogy ez ne változzon, miután kisbüntetőt hárított.

 

A fordulás után érezhetően igyekezett fokozni a tempót mindkét csapat, azonban inkább az történt a pályán, amit a HVSE szeretett volna. A Juanra-legénység nagy erőket mogósított a szépítő találat megszerzéséért, ami lélektani szempontból nagyon fontos lett volna. Ez a 29. percben sikerült is, miután Dróth lőtt Mezei kapus lába között a kapuba. Még fel sem ocsúdott a hazai csapat, egy oldalberúgás után máris újabb gólt szerzett a Haladás, Vas talált be a kapuba, és módosította 3-3-ra az eredményt. A hajdúságiak érezhetően megtörtek, két perccel később Henrique Diniz is beköszönt, ezzel pedig már a szombathelyieknél volt az előny. Ezt követően is hihetetlen elszántsággal és akarással játszott a zöld-fehér alakulat, ennek pedig újabb gól lett az eredménye: Hajmási pörgetésénél még szerencséje volt Mezeinek, ám a labda a magyar válogatott játékoshoz pattant vissza, akinek fejesénél már nem tudott mit tenni a Berettyó hálóőre. A hazaiaknak ekkor már nem volt veszítenivalójuk, öt a négy elleni játékra váltottak, ezt pedig Dróth használta ki, megadva a kegyelemdöfést. Az összecsapás 3-6-os Haladás-sikerrel zárult, Juanra tanítványai így előnyből várhatják a keddi szombathelyi összecsapást, amely 18 óra 30 perckor kezdődik.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.