km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Futsal: parádézott a második félidőben, és elvette a Berettyóújfalu pályaelőnyét a Haladás

Futsal: parádézott a második félidőben, és elvette a Berettyóújfalu pályaelőnyét a Haladás

A hajdúságiak két góllal is vezettek, a fordulás után azonban állva hagyták őket a szombathelyiek, és nagyon magabiztos győzelmet arattak a bajnoki döntő első összecsapásán.

 

FÉRFI FUTSAL NB I, BAJNOKI DÖNTÖ 1. MÉRKŐZÉS

MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE 3-6 (3-1)

Berettyóújfalu: Mezei - Nagy, Horváth, Rábl, Szabó    Cserék: Sándor, De Oliveira, Réznűves, Gál, Kártik, Sidnei, Takács, Da Silva, Yubero

Edző: Sergio Mullor Cabrera

Haladás: Alasztics - Kovács, Hajmási, Dróth, Vas      Cserék: Homlok, Nagy, Horváth, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Papp, Gerencsér, Henrique Diniz, Vidák

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Nagy 9., Kártik 10., Yubero 18., ill. Nagy 4., Dróth 2 (29., 37.), Vas 30., Henrique Diniz 32., Hajmási 36.

 

 

A szezon legfontosabb párharca kezdődött el szombat délután a Haladás VSE számára Berettyóújfaluban, ugyanis a bajnoki döntő első mérkőzésére került sor. A két együttes alapszakaszbeli mérkőzéseit a szombathelyiek nyerték, míg a rájátszásban a Berettyó diadalmaskodott, ezúttal viszont tiszta lappal indultak a felek, és csak a győztes rajt számított. 

 

Fináléhoz méltó tempóban indult a találkozó, Alaszticsnak rögtön az első másodpercekben nagyot kellett védenie, de ezt követően is záporoztak a helyzetek. Valamivel többet volt a labda a hazaiaknál, és veszélyesebbek voltak, az idő előrehaladtával azonban egyre inkább meg tudott nyugodni a fehérmezes vasi együttes, és felvette a mérkőzés ritmusát. Olyannyira, hogy a 4. percben egy oldalberúgás után Nagy Kevin találatával meg is szerezte a vezetést. Alasztics és a szombathelyi védelem remekül állt a lábán, a Haladás hálóőre Sidnei helyzeténél is bravúrosan szedte le a házigazda játékosának lábáról a labdát. A 9. percben azonban Nagy Imre bombájánál már ő is tehetetlen volt, ezzel pedig egyenlíteni tudott a pirosmezes hazai együttes. Sőt, egy perccel később Szabó futott el a bal szélen és hozta Kártikot kihagyhatatlan helyzetben, amivel 2-1-már a Berettyóújfalu vezetett. Juanra mester időt kért, a vendégek pedig magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak. Horváth Péter lövését blokkolták, de Henrique, valamint Sipos is nagyon közel járt a gólszerzéshez, arról pedig nem is beszélve, hogy Hajmási tekerése két kapufát is érintett és a gólvonalon gurult végig. Ezt követően azonban érvényesült a futball törvénye: az újabb gólt a házigazda szerezte, Yubero gólja után 3-1-et mutatott az eredményjelző. A félidő végén Alasztics tett nagyon sokat azért, hogy ez ne változzon, miután kisbüntetőt hárított.

 

A fordulás után érezhetően igyekezett fokozni a tempót mindkét csapat, azonban inkább az történt a pályán, amit a HVSE szeretett volna. A Juanra-legénység nagy erőket mogósított a szépítő találat megszerzéséért, ami lélektani szempontból nagyon fontos lett volna. Ez a 29. percben sikerült is, miután Dróth lőtt Mezei kapus lába között a kapuba. Még fel sem ocsúdott a hazai csapat, egy oldalberúgás után máris újabb gólt szerzett a Haladás, Vas talált be a kapuba, és módosította 3-3-ra az eredményt. A hajdúságiak érezhetően megtörtek, két perccel később Henrique Diniz is beköszönt, ezzel pedig már a szombathelyieknél volt az előny. Ezt követően is hihetetlen elszántsággal és akarással játszott a zöld-fehér alakulat, ennek pedig újabb gól lett az eredménye: Hajmási pörgetésénél még szerencséje volt Mezeinek, ám a labda a magyar válogatott játékoshoz pattant vissza, akinek fejesénél már nem tudott mit tenni a Berettyó hálóőre. A hazaiaknak ekkor már nem volt veszítenivalójuk, öt a négy elleni játékra váltottak, ezt pedig Dróth használta ki, megadva a kegyelemdöfést. Az összecsapás 3-6-os Haladás-sikerrel zárult, Juanra tanítványai így előnyből várhatják a keddi szombathelyi összecsapást, amely 18 óra 30 perckor kezdődik.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A természet kincseivel ismerkedtek a gombász találkozó résztvevői
Aki a természetet szereti, nem biztos, hogy a gombáért is lehajol. De ha gombászásról van szó, ahhoz már hozzátartozik a természet szeretete és védelme is. Ilyen embereket hívtak és vártak a XXV. Országos Gombász Találkozóra, Velembe a szervezők, olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben
Kosárlabda: Litvánia után Csehországot is Szombathelyen fogadjuk világbajnoki selejtezőn
Az Ivkovics-legénység november 14-én, hétfőn lép pályára az Aréna Savariában.
Kilencedik lett az NLG a világbajnokságon!
A kilencedik helyen végzett a Nagy Lajos Gimnázium fiú kosárlabda csapata az iskolások világbajnokságán, írja az iskola hivatalos Facebook-oldala.
A szakbizottság nem támogatja a Fő téri kelet-nyugat irányú kerékpározást
Tegnap délután összeült a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság, ahol egyhangúlag elfogadtuk az önkormányzat 74 pontból álló takarékossági programját és a költségvetési rendelet II. számú módosítását, írja Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely) bizottsági elnök Facebook-oldalán.