km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Futsal: gólzáporos győzelmével megnyerte az alapszakaszt a Haladás

Futsal: gólzáporos győzelmével megnyerte az alapszakaszt a Haladás

A szombathelyiek álomszerű kezdése után már nem volt visszaút a TFSE számára, a zöld-fehérek 7-5-ös idegenbeli sikert arattak.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. 18. FORDULÓ

TFSE-BESTRONG - HALADÁS VSE 5-7 (1-5)

TFSE-BESTRONG: Klcsó Gábor - Sóvári Benedek, Szentjóby Krisztián, Dudás Dániel, Lipl Noel, Nagyistván Balázs, Andorka Kristóf, Szabó Zsolt, Kulik Renátó, Póta Balázs, Fehér Dániel, Amaro Wagner Anibal, Robert Pereira

Vezetőedző: Soltész Levente

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Henrique Diniz, Homlok Levente, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Vas Ádám

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Weyne 2 (8’, 31’), Lipl Noel (23’), Szabó Zsolt (25’), Sóvári Benedek (38’), ill. Sipos Gergő (2’), Vas Ádám (3’), Dróth Zoltán 2 (5’, 24’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (11’), Kovács Máté (14’), Luiggi
Longo (28’)

 

A TFSE elleni találkozóval zárta hétfőn este az alapszakaszt a Haladás VSE együttese. A  zöld-fehéreknél többen is visszatértek betegségükből, így bővebb merítési lehetőség állt Juanra Calvo vezetőedző rendelkezésére. A címvédő az alapszakasz-győzelem reményében lépett pályára, hogy pontelőnnyel kezdhesse meg a további küzdelmeket. 

 

Ezt mi sem bizonyította jobban, mint hogy nagyon beszorította ellenfelét a HVSE, ellentmondást nem tűrően támadott, és Sipos Gergő lefordulásával, Vas Ádám megpattanó kapáslövésével, valamint egy sakk-matt akció utáni Dróth-találattal háromgólos előnyre tettek szert. A folytatásban valamelyest kezdett magára találni a TFSE, Weyne révén kozmetikázni is tudott az eredményen. Klcsó Gábor kapus rendszerint a Haladás térfelén próbálta segíteni a támadásokat, ez viszont balul sült el, ugyanis egy labdaszerzés után Vatamaniuc-Bartha Dávid állította vissza a differenciát (1-4). Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, a hazaiak bátrabban játszottak, gólt viszont ismét a HVSE szerzett: Dróth Zoltán asszisztja után Kovács Máté életerős lökete kötött ki a kapuban (1-5). Nem sokkal később a kapufa segítette ki a fővárosiakat. A vasiak a 17. percben kisbüntetőt hibáztak, így az eredmény már nem változott, húsz percnyi játék után 1-5 állt az eredményjelzőn.

 

A fordulás után Homlok Levente nagy védéssel szállt be a mérkőzésbe, a házigazda keményebb, agilisabb játéka pedig Lipl Noel révén a 23. percben góllá érett (2-5). Soltész Levente együttese nem örülhetett sokáig, ugyanis Papp Zsombor remek egyéni akciója után Dróth Zoltán tudott duplázni, ismét négy gól volt a különbség (2-6). Lüktető, jó iramú találkozót játszottak a felek, a két hálóőrnek bizony résen kellett lennie, hogy megőrizzék kapujukat az újabb góltól. A TFSE jól kontrázott, Szabó Zsolt ismét faragott a hátrányból, majd Lipl Noel kiállítása miatt tíz emberre fogyatkoztak a Pest megyeiek, akik nem tudták kihúzni az emberhátrányos szituációt, Luiggi Longo is eredményes tudott lenni (3-7). A szombathelyieknek ezt követően a hatodik faultjukat is begyűjtötték, Weyne pedig kíméletlenül értékesítette a kisbüntetőt (4-7). A találkozó ezen szakaszában igazán komoly lehetőségek nem alakultak ki, de egy újabb szabálytalanság után ismét tíz méterről próbálkozhatott a TFSE, a lövés azonban a kapu fölé szállt. Sóvári Benedek révén két gólra zárkóztak a fővárosiak, (5-7), majd a kisbüntetőké  volt a főszerep. Weyne egy, míg Dróth Zoltán két alkalommal próbálkozhatott, egyikük sem tudott betalálni, ráadásul Anibal kezezése miatt ismét emberhátrányba került a házigazda. Újabb gól már nem született, a Haladás 7-5-ös győzelmének köszönhetően az élen zárta az alapszakasz küzdelmeit.

 

A felsőház két hét múlva veszi kezdetét, előtte azonban még válogatott összetartás vár a legjobbakra, a nemzeti csapat felkészülési mérkőzéseket is játszik Málta együttese ellen.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.