km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Futsal Bajnokok Ligája: ezúttal nem sikerült a Haladásnak az elitkörbe jutás

Futsal Bajnokok Ligája: ezúttal nem sikerült a Haladásnak az elitkörbe jutás

A szombathelyiek 4-4-es döntetlent játszottak az ukrán Uragan Ivano-Frankivskkal a fő forduló utolsó mérkőzésén, így búcsúztak a további küzdelmektől.

 

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA FŐ FORDULÓ "A" ÁG 4. CSOPORT 3. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE - URAGAN IVANO-FRANKIVSK 4-4 (1-2)

HALADÁS: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Homlok Levente, Kovács Máté, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Santos Cassemiro, Fehér Dániel, Rutai Balázs

EDZŐ: Juan Ramón Calvo Rodríguez

URAGAN: Yuriy Savenko - Mykola Mykytiuk, Oleksandr Dychuk, Nazar Shved, Petro Shoturma, Mykola Khomiak, Mykola Grytsyna, Mykhailo Grytsyna, Iliia Terentiev, Ihor Korsun, Marian Masevych, Danyil Abakshyn, Stanislav Mospan

EDZŐ: Maksym Pavlenko

GÓLSZERZŐK: Dróth Zoltán (2'), Rutai Balázs (28'), Mykola Mykytiuk (30', öngól), Arnon Santos Cassemiro (36'), ill. Stanislav Mospan (6'), Oleksandr Dychuk (15'), Danyil Abakshyn 2 (23., 30')

 

A továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzés várt szombaton délután a Haladás VSE futsalcsapatára a Bajnokok Ligájába. Juanra Calvo tanítványai az ukrán Uragan Ivano-Frankvisk ellen léptek pályára, az elitkörhöz pedig mindenképpen győzelemre volt szükség.

 

Ehhez mérten kezdte a találkozót a zöld-fehér gárda, amely Dróth Zoltán találatával már a 2. percben megszerezte a vezetést (1-0). A magyar bajnok keményen letámadott, nem engedte az ukrán labdakihozatalokat, a 6. percben azonban így is egalizálni tudott az Uragan, Mospan vette be a szombathelyi kaput (1-1). Lüktetett a mérkőzést, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Alasztics Marcelltől nagy bravúrok kellett ahhoz, hogy ne tudjon fordítani az ukrán gárda. A 15. percben viszont már ő sem tudott segíteni, egy labdavesztés után Dychuk volt az, aki feliratkozott a gólszerzők közé, 1-2 állt az eredményjelző táblán. A második Uragan-találat megtörte a Haladás lendületét, nem találták a ritmust a zöld-fehérek, így Maksym Pavlenko együttese mehetett egygólos előnnyel a szünetre.

 

A fordulás után ezúttal a szombathelyiek kaptak egy gyors gólt, Abakshyn volt eredményes, majd Arnon passzából Nagy Kevin szépíthetett volna, nem adta fel a HVSE. A 28. percben egy szabadrúgást követően Rutai Balázs adta vissza a vasi reményeket, majd a remekül játszó Arnon helyzetei, remek egyéni alakításai következtek, az újabb gólt viszont a pirosmezesek szerezték: Abakshyn tudott duplázni, amivel 2-4-re módosította az állás. Szintén a 30. perc eseményeként Mykytiuk talált saját kapujába, a Haladás mindent egy lapra feltéve rohamozott, a 34. minutumban pedig Arnon Cassemiro egy gólt is hozzátett parádés teljesítményéhez (4-4). Az idő az Uragannak dolgozott, a Juanra-legénység rendületlenül ment előre, de egy blokk vagy Savenko kapus rendre megakadályozta a gólszerzést. A hátralévő időszakban már csak egy kezezés miatt meg nem adott gólig tudott eljutni a HVSE, amely a 4-4-es döntetlennek köszönhetően búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Szombathelyi Haladás - FC Ajka 1-2 (Cikkünk folyamatosan frissül)
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látják vendégül.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.