km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Futsal Bajnokok Ligája: remekül kezdett, de alulmaradt a tavalyi Final Four-résztvevő Anderlechttel szemben a Haladás

Futsal Bajnokok Ligája: remekül kezdett, de alulmaradt a tavalyi Final Four-résztvevő Anderlechttel szemben a Haladás

A magyar bajnok egy öngóllal és Henrique Diniz egészen elképesztő találatával - videó róla a cikkben - 2-0-ra vezetett, ezt követően azonban már csak a belgák találtak be, akik végül 5-2-es győzelmet arattak.

 

FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA ELITKÖR „C” CSOPORT 1. MÉRKŐZÉS

SPORTING ANDERLECHT – HALADÁS VSE 5-2 (3-2)

Anderlecht: Diego Roncaglio - Rangel, Marcénio, Rafael Vilela, Cainan, Tom Cardoen, Cristiano Marques, Edu, Dragan Tomic, Alberto Saura, Steven Dillien, Marc Campas, Franko Jelovcic, Gréllo

Edző: Luca Cragnaz

Haladás: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Sipos Gergő

Edző: Felipe Conde

Gólszerzők: Edu 15., Tomic 19., Cainan 20., Marcénio 28., Gréllo 39., ill. Rangel 2 (öngól), Henrique Diniz 14.

 

Csütörtökön délután kezdte meg szereplését a Haladás VSE futsalcsapata a Bajnokok Ligája elitkörében. A szombathelyiek Portugáliába, Lisszabonba utaztak a négyes tornára, ahol a házigazda Sportinggal, a szerb Loznica-Grad 2018-cal, valamint a belga Anderlechttel küzdhetnek a továbbjutást jelentő csoportelsőségért. 

 

Az első találkozót a belga Anderlecht ellen játszotta a magyar bajnok, amely minden megilletődöttség nélkül vetette bele magát a küzdelembe. Ennek hamar meg is lett a gyümölcse, ugyanis egy sarokrúgás után már a 2. percben vezetéshez jutott a Haladás. A belgák nem ilyen kezdésről álmodtak, fel is paprikázta őket a bekapott gól, Felipe Conde legénysége azonban roppant masszívan, stabilan és fegyelmezetten védekezett. A kapufa is a szombathelyiekkel volt, Alasztics Marcell fontos védéseket mutatott be, a 14. percben pedig Henrique Diniz volt a főszereplő. A vasiak brazil légiósa némi dekázgatást követően saját kapuja elől szerzett gólt, immárom kétgólos volt a HVSE előnye.

Íme a csodagól: 

Lüktetett a találkozó, egy minutummal később Edu szépített, ez pedig nagy lendületet adott a belgáknak: a 19. percben Tomic, majd nem sokkal később Cainan is eredményes volt, ennek köszönhetően pedig már az Anderlecht várhatta előnyből a folytatást (3-2). 

 

A második etap elején bravúros Alasztics Marcell-védéseket és belga kapufákat jegyezhettünk fel, a Haladás pedig Vatamaniuc-Bartha Dávid révén járt nagyon közel az egyenlítéshez. A szombathelyiek válogatott hálőrének továbbra is sok dolga volt, Marcénio megpattanó lövésénél azonban ő sem tudott segíteni, a 28. percben 4-2-re módosult az eredmény. Öt a négy elleni szerkezetre váltott a vasi gárda, mindent megpróbált az egalizálás érdekében, a belgák azonban őrizték előnyüket, ráadásul a 39. percben Gréllo révén háromgólosra nőtt a különbség. A hátralévő időben aztán már nem változott az állás, a Haladás jól kezdett, egyenrangú partnere volt az Anderlechtnek, ám pont nélkül maradt a remek iramú összecsapáson. 

 

A zöld-fehérek péntek este már ismét pályára lépnek, 21 óra 30 perckor a házigazda Sportinggal mérkőznek Felipe Conde tanítványai.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak