km/óra
  2024.02.24., szombat  •  Szőkőnap napja
Futsal Bajnokok Ligája: ötgólos Haladás-vereség a házigazda Sporting ellen

Futsal Bajnokok Ligája: ötgólos Haladás-vereség a házigazda Sporting ellen

A zöld-fehérek derekasan küzdöttek a bombaerős portugálokkal szemben, a végén azonban 7-2-es győzelemnek örülhettek a hazaiak.

 

FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA ELITKÖR „C” CSOPORT 2. MÉRKŐZÉS

SPORTING CP - HALADÁS VSE 7-2 (4-1)

Sporting: Bernardo Paco - Tomás Paco, Zicky Té, Alex Merlim, Taynan, Goncalo, Diogo Santos, Neves, Wesley Franca, Paulata, Anton Sokolov, Pany Varela, Macedo

Edző: Nuno Dias

Haladás: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Arnon Cassemiro, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán., Vatamaniuc-Bartha Dávid, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Gólszerzők: Merlim 3 (4., 23., 34.), Neves 2 (9., 37.), Taynan 13., Zicky 16., ill. Merlim 10. (öngól), Vas 31.

 

Kicsivel több mint huszonnégy órával az Anderlecht elleni nyitány után már újabb kőkemény összecsapás várt a Haladás futsalcsapatára a Bajnokok Ligája elitkörében. A szombathelyiek a házigazda Sporting CP együttese ellen léptek pályára.

 

Nuno Dias fiai nagy lendülettel kezdték a találkozót, a magyar bajnok beszorult, a 4. percben pedig Merlim hatalmas gólja után a vezetést is megszerezte a Sporting. Az idő előrehaladtával aztán a zöld-fehérek is egyre inább megmutatták oroszlánkörmüket, megtartották a labdákat, pár másodperc leforgása alatt pedig Henrique Diniz és Arnon Cassemiro is gólt szerezhetett volna. A két nagy lehetőség kimaradt, a 9. minutumban pedig büntetőhöz jutott a hazai alakulat, amit Neves értékesített (2-0). A Haladás gyorsan tudott reagálni, nem sokkal később Arnon Cassemiro megpattanó szöglete kötött ki a kapuban, 2-1 állt az eredményjelző táblán. Minden egyes labdáért hatalmasat küzdöttek a csapatok, a félidőben még Taynan és Zicky Té is beköszönt a fehérmezesektől, így 4-1-es eredménnyel vonulhattak pihenőre a felek. 

 

A második etap elején is hasonló mederben folyt a találkozó, védekezésre kényszerült a HVSE, Merlim lövésével szemben viszont nem volt ellenszer, 5-1-es előnyben voltak a luzitánok. Egy-egy momentum erejéig a szombathelyiek is oda tudtak kerülni Bernardo Paco kapuja elé, élni azonban nem sikerült a kínálkozó lehetőségekkel. Egészen a 32. percig, amikor Vas Ádám vállalkozott lövésre távolról, a visszatérő válogatott kiválóság találatával 5-2-re módosult az állás. A folytatásban öt a négy elleni játékra váltott a Haladás, amely óriási erőket mozgósított a bravúr érdekében. A hátralévő időben viszont már csak a Sporting tudott betalálni, Merlim és Neves gyarapította góljainak számát, a találkozót így 7-2-re nyerte a portugál együttes. 

 

A Haladás december 3-án, vasárnap 16 órakor játssza utolsó találkozóját, az ellenfél a szerb Loznica-Grad 2018 együttese lesz. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak