km/óra
  2024.02.24., szombat  •  Szőkőnap napja
Futsal Bajnokok Ligája: egygólos vereséggel búcsúzott a Haladás

Futsal Bajnokok Ligája: egygólos vereséggel búcsúzott a Haladás

A szombathelyieknek háromgólos hátrány után is megvolt a sanszuk az egyenlítésre, a szerb Loznica-Grad 2018 azonban 3-2-re megnyerte az összecsapást.

 

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA ELITKÖR "C" CSOPORT 3. MÉRKŐZÉS

HALADÁS VSE - LOZNICA-GRAD 2018 2-3 (1-3)

Haladás: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Hajmási Milán, Arnon Cassemiro, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Loznica-Grad 2018: Jakov Vulic - Kristijan Vasic, Marko Avramovic, Aleksandar Pavlovic, Dandan, Petar Nikolic, Amir Barucija, Milos Todoric, Dorde Rosic, Eduardo Machado, Luiz Fernando

Edző: Ivan Bozovic

Gólszerzők: Dróth 20., Luiggi Longo 29., ill. Rosic 2 (6., 13.), Machado 15.

 

Utolsó találkozóját vívta a Bajnokok Ligája elitkörében a Haladás együttese, amely vasárnap 16 órától a szerb Loznica-Grad 2018-cal nézett farkasszemet. Két olyan csapat találkozott egymással, mely első két mérkőzését egyaránt elveszítette, így kulcskérdés volt, hogy ki tudja magát jobban összekapni a győztes búcsúhoz.

 

Ez a szombathelyieken látszott inkább a találkozó első szakaszában, agilisan, nagy kedvvel játszottak Felipe Conde tanítványai. Főként a szerbek térfelén zajlott a játék, akik aztán idővel elkapták a fonalat és ők is megdolgoztatták Alasztics Marcellt. Így érkeztünk el a 6. percig, amikor viszont már a vezetést is sikerült megszerezniük a zöldmezeseknek. méghozzá Dorde Rosic révén (0-1). A Haladás Luiggi Longo ígéretes lövése után egyenlíthetett volna, majd Knizs Olivér találta el a kapufát, a kimaradt lehetőségek pedig megbosszulták magukat: a 13. percben Dorde Rosic duplázta meg csapata és saját maga találatainak számát, 2-0-ra vezetett a Loznica-Grad. Felipe Conde időt kért, nem sokkal később azonban újabb találatot szerzett szerb alakulat, ezúttal Machado talált be (0-3). Nehéz helyzetbe került a magyar bajnok, a kapufa sem volt Dróth Zoltánékkal, a szünet előtt két másodperccel azonban épp a csapatkapitány találatával sikerült szépíteni, így aztán 1-3-ról jöhetett a folytatás. 

 

A fordulás aztán érezhető volt, hogy nagyon akarja az egyenlítést a Haladás, rendületlenül támadott Felipe Conde együttese, de a Loznica-Grad is nagy helyzetbe tudott kerülni, ez azonban kimaradt. Az idő nem a HVSE-nek dolgozott, gyorsan peregtek a másodpercek, majd Luiggi Longo pillanatai következtek: a brazil légiós előbb újabb kapufát rúgott, majd egy szép egyéni alakítás után egy gólra zárköztatta csapatát (2-3). Innentől kezdve ismét nyílt volt a találkozó, a szombathelyiek óriási erőket mozgósítottak, riválisuk azonban foggal-körömmel védekezett. Egy időkérés után vészkapusra váltott a Haladás, veszítenivalójuk már nem volt, kockáztatni kellett a fordítás érdekében. A vasiak az utolsó másodpercig küzdöttek, hajtottak, de nem sikerült egalizálniuk, így 3-2-es vereséggel zárták nemzetközi szereplésüket. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak