km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Függetlenként indul Koczka Tibor az önkormányzati választáson

Függetlenként indul Koczka Tibor az önkormányzati választáson

Független képviselőjelöltként indul el Szombathely 1-es számú választókerületében Koczka Tibor. Az alpolgármester csütörtökön jelentette be a döntését. A Fidesz közleményben reagált a lépésre, a polgármester pedig a bejelentés után megvonta az általános helyettesi jogkörét.

A Fidesz nemrégiben nevezte meg a jelöltjeit az őszi önkormányzati választásokra, az indulók közül kimaradt a körzetét megnyerő Koczka Tibor. A fideszes politikus a jelöltállítás után elmondta, pártja megalázó helyzetbe hozta azzal, hogy nem tisztázták vele: nem indítják a választásokon.


Koczka Tibor elmondta, hogy legutóbbi kiállása után sokan megállították elismerésüket fejezték ki. A támogatást érezve úgy döntött, megméretteti magát a választásokon. Emellett nem szeretné félbehagyni a megkezdett munkát és a projekteket: ilyen a Gotthárd-kastély felújítása, a 87-89-es utaknak a Minervát elkerülő szakasza, a kámoni könyvtár építése, sorolta a nagyobb beruházásokat. Ezért úgy határoztam, függetlenként elindulok a körzetben (Kámon, Herény, Minerva lakópark), fogalmazott és hozzátette: meglátja majd, milyen erők állnak be mögé.


- Amúgy az egyetlen fideszes induló vagyok, tette hozzá -, a körzetben az Éljen Szombathely! és Fidesz listáján szereplő két jelöltet nehéz lenne annak nevezni, én viszont még tagja vagyok a pártnak. 

Arra a felvetésre, hogy a pártja nem tartja-e majd árulónak, azt mondta: áruló az, aki januárban tárgyalások helyett, feltett kézzel odaadta a várost a baloldalnak, szembefordulva a polgári oldallal. Lapunk kérdésére, miszerint már polgármester-jelöltként is szóba került a neve, azt válaszolta:


- Azért indulok képviselőként, mert ehhez érzem magam mögött a támogatást. Ha a mostani bejelentés után nagyobb erők mozdulnak meg, akkor elképzelhető, hogy megfontolom, mit lépjek egy ilyen felkérésre.  


Koczka Tibor a sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy pártjara nem jellemző, hogy kiállnak az újságírók elé, a kommunkációt közleményekre és trollok alkalmazására korlátozzák. Néhány órával a bejelentés után a Fidesz szombathelyi szervezete az alábbi kommunikét tette közzé.
 

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Koczka Tiborral tovább bővült a szombathelyi politikai kalandorok tábora. A Fidesz közzétette önkormányzati jelöltjeinek listáját, a szombathelyi 1-es körzetben a közismerten lokálpatrióta Horváth Gábort indítja az októberi önkormányzati választáson. Az erről döntő taggyűlésen egyetlen Fidesz-tag sem javasolta, bár erre lehetősége lett volna, Koczka Tibor indítását, ami pontosan jellemzi az elmúlt öt évi tevékenységének megítélését. Ezúton tesszük nyilvánvalóvá, hogy Koczka Tibor képviselő-jelöltségének semmi köze a Fidesz-KDNP pártszövetséghez, ezért azt javasoljuk, hogy ne használja hivatkozási alapnak azt a politikai közösséget, amelynek épp ezzel a lépésével fordított végleg hátat.

Molnár Miklós 2019 elején elárulta a szombathelyi embereket és főleg azokat a választókat, akik a Pro Savaria Egyesületbe fektették a bizalmukat a 2014-es önkormányzati választáson. Lépésével azoknak a Nemény András vezette szocialistáknak a cinkosává vált a saját személyes érdeke és hatalomvágya miatt, akik eladósították és a csőd szélére sodorták Szombathelyt. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Koczka Tibor is ennek a politikai ámokfutásnak a része lett és mentorához, Molnár Miklóshoz hasonlóan elárulta azokat a szombathelyieket, akik 2014-ben megbíztak benne. Koczka Tibor egy lépéssel tenne jót Szombathellyel, amennyiben számít neki a város jövője, ha azonnal érzékeny búcsút intene nem túl sikeres és nem túl hosszú politikai pályafutásának."


Pénteken aztán újabb kormánypárti reakció érkezett az alpolgármester lépésére, a városháza kommunikációs vezetője az alábbi e-mailt küldte szerkesztőségünknek:
 

Sajtóközlemény

A mai napon Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere Koczka Tibor alpolgármester általános helyettesi megbízását visszavonta, és ezzel egyidejűleg az általános helyettesi feladatok ellátásával Illés Károly alpolgármestert bízta meg.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.