km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Frontális ütközést került el az árokba hajtással a Skoda vezetője

Frontális ütközést került el az árokba hajtással a Skoda vezetője

Amikor az autó vezetője meglátta a sávjába átcsúszó autószállító trélert, akkor nagyjából két dolgot tehetett: fékez vagy az árkot választja. Az utóbbi mellett döntött, szerencséjére.

 

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a 86-os főúton Szombathely és Szombathely-Petőfi telep között, hétfőn délután, írja a 112Press. Körmend felől Szombathely irányába tartott egy Skoda személygépkocsi a zuhogó esőben. Az autót vezető nő észlelte, hogy egy szemből érkező kamion mögött beszitál egy autószállító tréler, ami ezután áttért a menetirány szerinti bal oldalra és a Skodával szembe csúszott.


A gépkocsi vezetőjének nagyon gyorsan kellett döntenie arról, hogy csak fékez és bízik abban, hogy nem ütköznek, vagy jobbra húzza a kormányt és lehalad az alacsony töltésen. A nő az utóbbi mellett döntött, de a lengyel rendszámú tréler így is érintőlegesen ütközött az autó hátuljával.


A teherszállító a felázott padkát feltúrva állt meg menetiránya szerinti bal oldalon, a Skoda lehaladási helye után, azaz, ha az autó sofőrje csak fékez, akkor a két jármű frontálisan ütközik.


A Skodát vezető asszony elmondta, hogy nagyon megijedt, de a kamionsofőr azonnal odaszaladt hozzá és mivel nem beszéltek közös nyelvet mutogatva, gesztikulálva kérdezte, hogy nincs-e baja a nőnek, valamint kérte, hogy a magyar járművezető hívjon rendőrt. A tréler egy másik teherjárművel is ütközött érintőlegesen, a sofőr elmondása alapján.


A vétlen gépkocsivezető egy érdekes példát is említett, ami közvetlenül a baleset után történt. Ő az árokban lévő kocsijából kászálódott ki, amikor a baleset után megálló autóból kiszállt egy nő, odament az út közepén fekvő járműalkatrészhez, azt ledobta az útról, majd visszaült a kocsijába és elhajtott.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak