km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Forgalomkorlátozásra figyelmeztet a rendőrség a Vas megyei március 15-i ünnepségek miatt

Forgalomkorlátozásra figyelmeztet a rendőrség a Vas megyei március 15-i ünnepségek miatt

Szombathelyen, Szentgotthárdon, Vasváron, Rábahídvégen, Sárváron és Ikerváron is lezárnak időszakosan utcákat.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartandó ünnepi megemlékezésekkel kapcsolatban az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet számítani:

Szombathelyen időszakosan lezárásra kerül:

  • 2024. március 15-én 9 órától 9 óra 50 percig a Petőfi Sándor szobornál tartandó megemlékezés miatt a Sörház utca, a Hollán Ernő utca, valamint a Kiskar utca.
  • 2024. március 15-én 9 óra 35 perctől 10 óráig a Március 15. térre történő átvonulás idejére az Ady tér és a Petőfi Sándor utca és az ezekbe torkolló utcák.
  • 2024. március 15-én 9 óra 40 perctől 10 óra 30 percig a Március 15. téren tartandó megemlékezés ideje alatt a Március 15. tér - Deák Ferenc utca, a Honvéd út - Wesselényi Miklós utca, a Szelestey László utca - Wesselényi Miklós utca, a Petőfi Sándor utca - Paragvári utca, a Petőfi Sándor utca - Kőszegi utca, valamint a Karinthy Frigyes utca - Liszt Ferenc utca kereszteződések által határolt terület.
  • 2024. március 15-én 10 óra 15 perctől 10 óra 35 percig a Horváth Boldizsár szoborhoz történő átvonulás idejére a Király utcának a Petőfi Sándor utca és a Mártírok tere közötti szakasza.
  • 2024. március 15-én 10 óra 10 perctől 12 óra 30 percig a Horváth Boldizsár szobornál tartandó megemlékezés miatt a Széll Kálmán utcának a Király utca és Wesselényi Miklós utca közötti szakasza, valamint a Wesselényi Miklós utcának a Széll Kálmán utca és a Kisfaludy Sándor utca közötti szakasza.

Szentgotthárdon időszakosan lezárásra kerül:

  • 2024. március 14-én 17 óra 45 perctől 19 óráig a 7454-es számú útnak a Felsőszölnök és Vasszentmihály közötti szakasza.

Vasváron időszakosan lezárásra kerül:

  • 2024. március 14-én 18 óra 30 perctől 19 óra 15 percig a Petőfi Sándor utca, Szentmihályfalvi utca, Köztársaság tér, Ady Endre utca és a Kossuth Lajos utca közötti útszakaszok.

Rábahídvégen időszakosan lezárásra kerül:

  • 2024. március 14-én 18 óra 30 perctől 19 óra 30 percig a 8704-es számú útnak a Bertha György utca és a Béke utca közötti szakasza.

Sárváron időszakosan lezárásra kerül:

  • 2024. március 14-én 16 óra 45 perctől 17 óra 45 percig a Batthyány utcának a Hunyadi János utca és a Kossuth tér közötti szakasza.

Ikerváron időszakosan lezárásra kerül:

  • 2024. március 14-én 14 óra 45 perctől 15 óra 40 percig a Batthyány Lajos utcának a Virág utca és a József Attila utca közötti szakasza.

 

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.
Gyereknapi forgatag a Sportháznál
Idén is sokféle program, előadás, foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat a városi gyermeknapi forgatagon. Az AGORA – Művelődési és Sportházba, valamint a körülötte lévő területre érkezőket játékország fogadja május 26-án, vasárnap 14 órától. Lesz akadálypálya, logikai készségfejlesztő játszóház, kézműves foglalkozás, zene, bábszínház és buszbemutató is.
Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve
Új gépjárműfecskendővel bővült a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járműállománya: 4000 liter vizet képes szállítani, és minden káreseménynél bevethető. A beszerzés egy 10,1 milliárd forint értékű pályázat keretében történt, összesen 37 gépjárműfecskendőt osztottak szét a tűzoltóságok között.