km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Fordult a Koczka: az alpolgármester is elhatárolódik a Szombathelyi Hírlaptól

Fordult a Koczka: az alpolgármester is elhatárolódik a Szombathelyi Hírlaptól

Már Koczka Tibor is besokallt attól, amit a Fidesz-közeli Szombathelyi Hírlap művelt az utóbbi időben. A keddi közgyűlésen dől majd el, hogy a hetente megjelenő nyomtatvány használhatja-e a város nevét. Koczka Tibor alpolgármester elhatárolódik a lap tartalmától.

A szombathelyi ugytudjuk.hu írt arról először, hogy a közgyűlésben dr. Puskás Tivadar polgármester megint napirendre venné a Szombathelyi Hírlap ügyét, - ám ezt érdekes módon a fideszes Koczka Tibor alpolgármester nem támogatja. A kiadvány jelenleg Szombathely nevét használja, amihez korábban dr. Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester adott engedélyt. Az új közgyűlési többség azonban azon a véleményen volt, hogy mivel a lap súlyosan sértő tartalommal jelenik meg, vegyék vissza a névhasználatot a laptól.

Ezt a közgyűlési többség meg is szavazta. Majd miután a polgármester visszaküldte a határozatot, a közgyűlés ismét helyben hagyta, hogy az újság ne éljen vissza a város nevével. Koczka Tibor alpolgármeser határozottan fogalmazta meg véleményét a hetente megjelenő ingyenes kiadványról, amikor a Szombathelyi Televízió kérdezte.

"A közgyűlés kétszer már döntött ez ügyben. Úgy gondolom, hogy nem érdemes harmadszor elővenni ezt a kérdést. Nem tudom, miért kellene ennyire védeni ezt a lapot, hiszen az általunk képviselt keresztény-konzervatív értékrendtől ennek a lapnak a hangneme fényévnyire van"

- mondta Koczka Tibor.

A polgámester újra a közgyűlés elé viszi a Szombathelyi Hírlap nevének használatát. Az ügyet a június 18-i közgyűlésen tárgyalhatják újra.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak