km/óra
  2020.10.22., csütörtök  •  Előd napja
Ford hajtott Nissan elé a 84-es főúton, kiszakadt az autó kereke

Ford hajtott Nissan elé a 84-es főúton, kiszakadt az autó kereke

A 88-as főúton érkező Ford vezetője megállt az Állj, elsőbbségadás kötelező! táblánál, megvárta, amíg az általa látott két autó elhalad a 84-es főúton, majd elindult. Amikor észlelte az észlelő autót, akkor próbálta menteni a menthetőt.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 84-es főúton vasárnap délután, írja a 112press


- A 88-as főúton érkeztem a 84-es főút kereszteződéséhez. Megálltam az Állj, elsőbbségadás kötelező! táblánál és láttam, hogy balról két jármű érkezik. Miután elhaladtak előttem újra körülnéztem és elindultam. Már bent voltam a kereszteződésben, amikor észleltem az érkező Nissant - mondta el a Fordot vezető középkorú férfi. - A gázba tapostam, hogy elhajtsak előle, ő pedig jobbra kormányozott, de ütköztünk, amitől az én autóm megpördült, a Nissannak pedig kiszakadt a kereke.


-A hátam mögött ülő feleségem megsérült, valószínűleg agyrázkódást kapott, őt vitték el a mentők. A balesetért elismertem a felelősségemet, de abban nem vagyok biztos, hogy a másik sofőr betartotta-e a sebességkorlátozást.


A 84-es főút érintett szakaszán 70 km/órás sebességkorlátozás van érvényben, a veszélyes útkereszteződés miatt.


 - Nem hajtottam gyorsan, már csak azért sem, mert a kereszteződés után ott a VÉDA kapu. Én is próbáltam elkerülni az ütközést, de nem sikerült. Utána folyamatos ellenkormányozással lassítottam, hogy a sávban maradjon az autóm - mondta a Nissant vezető férfi.


A helyszíni szemle ideje alatt kisebb torlódás alakult ki minden irányban. A forgalom rendőri irányítás mellett haladt.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
Az ápolók is igazságos béremelést kérnek
További jelentős béremelést kérnek a kormánytól a szakápolók is – írta közleményében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK).
legfrissebbek
Hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekeket támogat az önkormányzat
Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a határozatával egyetértett a Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Program bevezetésével, ennek a segítségével kíván támogatást nyújtani a tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek számára. A támogatni kívánt célcsoport a tehetséges, szociálisan rászorult, általános iskola 5. évfolyamába lépő gyermekek, olvasható a város honlapján.
OVSZ: félszáznál több helyen várnak véradókat országszerte
Országszerte több mint 50 helyszínen szerveznek véradást, a helyszínek és időpontok az ovsz.hu és a veradas.hu oldalon követhetők - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradásszervezője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Szlávik: a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz
Jelenleg a távolságtartás és a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz a koronavírus-fertőzéssel szemben - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa egy online szakmai konferencián csütörtökön.
Gulyás: a kormány célja, hogy ha van vakcina, elsők között vásárolhassunk belőle
A kormány olyan jogi garanciákat igyekszik megteremteni, hogy ha van vakcina a koronavírus ellen, Magyarország elsők között vásárolhasson belőle - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a kormányinfón.
FIFA-világranglista: Magyarország öt helyet javítva a 47.
Az októberi két győzelemmel és egy döntetlennel a magyar válogatott öt helyet lépett előre a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, melyen a csütörtökön közzétett állás szerint a 47.