km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Fontos javaslatok a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén

Fontos javaslatok a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén

A kormány támogatásával több mint 4000 milliárd forint értékű beruházás jött létre és zajlik jelenleg is a Modern Városok programban - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén, amit csütörtökön és pénteken Székesfehérváron rendeztek meg.

 

A 23 nagyvárosban összesen 270 projekt részesül támogatásban, és a kormány a jövő évi költségvetésben is biztosítja a program folytatásához szükséges 50 milliárdos keretet. A polgármesterek több javaslatot is megfogalmaztak, például arról, hogy egy újabb veszélyhelyzet esetén az önkormányzatok egységes protokoll szerint szervezzék meg a háziorvosi alapellátást. Költségvetést érintő előterjesztések is születtek a találkozón.


Dr. Nemény András, Szombathely polgármester az SZTV kérdésére elmondta: „Tettem javaslatot arra, hogy azokat a képzéseket, amelyek a nálunk lévő nagyvállalatok munkáját segítik, azt az állam is támogassa anyagilag. A duális képzésekre gondolok, hiszen ez az, ami hozzáadott értéket tud termelni, és az alapja annak, hogy újabb cégek telepedjenek le. Ezek kívül azt kértük mindannyian közösen, hogy a szolidaritási adót az idei összeg után kelljen megfizetni, tehát idén kevesebbet, és két év múlva jöjjön a többlet, mert akkor nem kell jelentős költségvetési átcsoportosításokat végrehajtani."


Fotó: Dr. Nemény András Facebook-oldala

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.