km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Fontos fejlesztések Szentkirályon

Fontos fejlesztések Szentkirályon

A nagy fejlesztések, mint a bölcsődeépítés és a hídfelújítás, mellett mindennapi kis dolgainkban is igyekszünk utolérni magunkat, írta a múlt héten közösségi oldalán Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!), Szombathely déli városrészének önkormányzati képviselője. A frakcióvezető azt is jelezte: a Nyárfa utcai kis játszótérrel kapcsolatban is történtek pozitív változások: a régi, használaton kívüli homokozót elbontották, a park összes rossz állapotú padját felújították.

- Szentkirályon nagy változások történnek. Egyrészt hamarosan megkezdjük a tanoda, vagy más néven a „kisiskola” épületegyüttesének a bontását, hogy aztán neki lehessen állni a 40 férőhelyes, három csoportos, tormaszobával ellátott új bölcsőde megépítésének. Terveink szerint 2024 őszén már ide járhatnak a gyermekek. Emellett hamarosan megkezdődik a hídfelújítás: az önkormányzat vállalta a kivitelezés költségeinek a kétharmad részét. Nyolc hónap hivatalosan a munkának az ideje, de igyekszünk ezt az intervallumot csökkenteni. Közlekedés szempontjából itt nincs jó megoldás erre az időszakra, éppen ezért türelmet kérünk az autósoktól és a tömegközlekedést igénybe vevőktől. Jó hír viszont, az érintett szakaszon kerékpárral és gyalogosan át lehet kelni majd. E két beruházás csaknem egymilliárd forint. Ugyanakkor a képviselőnek figyelnie kell a kisebb problémákra is. Örömömre szolgált, hogy a múlt héten a SZOVA munkatársai rendbe tették a zarkaházi temetőhöz vezető utat. Mart aszfalttal töltötték fel és hengerezték le a bevezetőt, így ismét száraz lábbal lehet bemenni a temetőbe - nyilatkozta Tóth Kálmán.

Fotó: Tóth Kálmán/Facebook

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Kánikula: szünetelnek az őrségi túrák
Az Őrségi Nemzeti Park a nagy hőségre tekintettel határozatlan időre felfüggeszti garantált túráit, tájékoztatott a szervezet Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Osztálya.
NVB: Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást
Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, jelentette be a szavazatok újraszámlálása után Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a testület pénteki ülésén.
Ausztria, Olaszország és Magyaroszág nyugdíjas szervezetei találkoztak Szombathelyen
Ausztriából, Olaszországból és több magyar vármegyéből is érkeztek nyugdíjas szervezeti vezetők az első alkalommal megrendezett Nemzetközi Regionális Idősügyi Fórumra, Szombathelyre. Az eseményen elhangzott: országhatárokon belül és kívül ugyanazok a problémák, ezekre igyekeztek megoldást találni a résztvevők.
Bezárt a debreceni repülőtér a nagy meleg miatt
A kifutón észleltek csütörtökön egy olyan hibát, ami a nagy hőség hatására alakult ki, és amelynek kijavításáig, a repülésbiztonsági előírások szerint, nem fogadhatnak és nem indíthatnak járatokat.