km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Fontos fejlesztések Szentkirályon

Fontos fejlesztések Szentkirályon

A nagy fejlesztések, mint a bölcsődeépítés és a hídfelújítás, mellett mindennapi kis dolgainkban is igyekszünk utolérni magunkat, írta a múlt héten közösségi oldalán Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!), Szombathely déli városrészének önkormányzati képviselője. A frakcióvezető azt is jelezte: a Nyárfa utcai kis játszótérrel kapcsolatban is történtek pozitív változások: a régi, használaton kívüli homokozót elbontották, a park összes rossz állapotú padját felújították.

- Szentkirályon nagy változások történnek. Egyrészt hamarosan megkezdjük a tanoda, vagy más néven a „kisiskola” épületegyüttesének a bontását, hogy aztán neki lehessen állni a 40 férőhelyes, három csoportos, tormaszobával ellátott új bölcsőde megépítésének. Terveink szerint 2024 őszén már ide járhatnak a gyermekek. Emellett hamarosan megkezdődik a hídfelújítás: az önkormányzat vállalta a kivitelezés költségeinek a kétharmad részét. Nyolc hónap hivatalosan a munkának az ideje, de igyekszünk ezt az intervallumot csökkenteni. Közlekedés szempontjából itt nincs jó megoldás erre az időszakra, éppen ezért türelmet kérünk az autósoktól és a tömegközlekedést igénybe vevőktől. Jó hír viszont, az érintett szakaszon kerékpárral és gyalogosan át lehet kelni majd. E két beruházás csaknem egymilliárd forint. Ugyanakkor a képviselőnek figyelnie kell a kisebb problémákra is. Örömömre szolgált, hogy a múlt héten a SZOVA munkatársai rendbe tették a zarkaházi temetőhöz vezető utat. Mart aszfalttal töltötték fel és hengerezték le a bevezetőt, így ismét száraz lábbal lehet bemenni a temetőbe - nyilatkozta Tóth Kálmán.

Fotó: Tóth Kálmán/Facebook

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.
Világsztárok az Aréna Savariában
A női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Győri Audi FC lesz a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ellenfele szerdán este hat órától az aréna Savariában. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.
Idegen nyelvi szakmai nap a Premontreiben
Az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvek elsajátítására. Mind a továbbtanulás, mind pedig a munkaerőpiacon való elhelyezkedés szempontjából a közép-, illetve felsőfokú nyelvvizsga megszerzése, valamint a használható nyelvtudás, nélkülözhetetlen. Az álláshirdetések nagy részében elsődleges elvárás az angol vagy a német nyelv ismerete, írja az intézmény hivatalos Facebook-oldala. A gimnáziumban a múlt héten tartottak szakmai napot.
Hagyományőrző versenyek a Derkóban
A múlt pénteken rendezte meg a Derkovits Gyula Általános Iskola a Komm, wir hören dich német nyelvi versmondó és a Gyermekszemmel rajzoló versenyt, írja az iskola honlapja.