km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Férfi kosárlabda Magyar Kupa: harmadik aranyára hajt a Falco

Férfi kosárlabda Magyar Kupa: harmadik aranyára hajt a Falco

A harmadik aranyérmére hajt a címvédő Szombathely a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjében, amelyre a hétvégén a budapesti BOK Csarnokban kerül sor.

Az előző idényben magyar bajnok és jelenleg is éllovas Falco a Szegeddel, míg a másik ágon a Szolnok a Péccsel csatázik a fináléért.

A Falco tavaly ugyancsak a fővárosban, méghozzá a Tüskecsarnokban ünnepelhetett 2021 után másodszor kupadiadalt, miután a döntőben egyoldalú meccsen 92-48-ra kiütötte a Sopront. A harmadik helyet a Kecskemétet verő Szolnok szerezte meg. Az MK lebonyolítása 2023-ban változott meg, amikor már nem nyolcas döntőre került sor, ugyanis a negyeddöntőket – amelyeket eddig a nyolcas döntő első napján vívtak – a kupahét közepén rendezték meg a jobb helyezést elérő csapatok pályaválasztó jogával.

Az idei Final Four előtt Milos Konakov, a favorit szombathelyiek vezetőedzője az M1 aktuális csatornának elmondta, fizikálisan és mentálisan is nagy menetelésen vannak túl a megnyert bajnoki alapszakaszt követően.

„A szezon legfontosabb része még csak most kezdődik az MK-négyes döntővel, amelynek eléréséhez gratulálok a csapatomnak. Minden tiszteletem a Szegedé, különleges kosárlabdát játszanak, meg is vertek bennünket ősszel, de ez most egy teljesen más meccs lesz” – fejtette ki a tréner, a csapatkapitány Perl Zoltán pedig azzal kezdte, hogy az elmúlt hetekben nem a legjobb formáját mutatta a Falco.

„Remélem, visszatalálunk a válogatott szünet előtti játékunkhoz, mert csak így lesz esélyünk megnyerni a kupát. Kielemeztük a Szegedet, ami nem volt egyszerű, mert erősen építenek az egyéni kvalitásokra, úgyhogy nagyon fontos lesz szombaton a jó védekezés” – jelentette ki a válogatott erőssége.

Szegedi részről Balogh Szilárd közölte, balszerencsés körülmények között maradtak le a bajnoki negyeddöntőről, amit nehéz megemészteni.

„Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy ott lehetünk a kupa négyes döntőjében, a legjobb formánkat kell hoznunk a Falco ellen. Ez a legjobb csapat, de nekünk saját magunkra kell koncentrálnunk, el kell vállalni a helyzeteket, és meg kell akadályoznunk a gyors indításokat” – közölte az irányító.

Simándi Árpád vezetőedző szerint, akinek az irányításával 2022-ben Magyar Kupa-ezüstérmet nyert a Szeged, mindig a soron következő feladatra koncentrálnak.

„Most a kupa lebeg a szemünk előtt, és a játékosok számára plusz esélyt jelent, hogy októberben legyőztük a Falcót. Ők a favoritok a kupában és a bajnokságban is, de mi megpróbálunk még egy meglepetést okozni, rajtunk lesz a kisebb nyomás” – jelentette ki a tréner.

A Szolnok februárban kinevezett szerb mestere, Oliver Vidin úgy vélekedett, hogy nem volt ildomos megünnepelni az alapszakasz harmadik helyét, mert még messze van a szezon vége.

A férfi MK győztese három, az ezüstérmes 1,5 millió, a bronzérmes pedig 900 ezer forintot vihet haza.

 

A program:

  • szombat, elődöntő:
    • Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - SZTE-Szedeák 17.00
    • NKA Universitas Pécs - NHSZ-Szolnoki Olajbányász 20.00
  •     vasárnap, helyosztók:
    • bronzmérkőzés 17.00
    • döntő 20.00

 

(MTI)

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.