km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Fennállásának 25 éves évfordulóját ünnepelte a szombathelyi gyár

Fennállásának 25 éves évfordulóját ünnepelte a szombathelyi gyár

Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler szombathelyi gyára idén ünnepli 25 éves fennállását. A régió egyik legnagyobb vállalatához méltó nagyszabású rendezvénnyel emlékeztek meg az évfordulóról, több mint 6000 fő vett részt a programon. A vállalatcsoport vezetősége és Szombathely város vezetői mellett meghívást kaptak a vállalat partnerei, munkavállalói és a munkavállalók családtagjai is. Köszöntötték színpadon a 25 éve a Schaefflernél dolgozó munkatársakat is, akik Szigeti Tibor ügyvezetőtől vehettek át ajándékukat, számolt be róla a város honlapja.

 

Mint írják, az eseményen az ügyvezető elmondta: "víziónk kifejezi múltunkat, eddigi sikereink alapját és meghatározza jövőnket: mi már ma a holnapot építjük. Vállalatunk állandó növekedése rugalmasságunk és fejlesztéseink mellett munkavállalóink elkötelezettségének, nagyszerű csapatmunkájának, vezetőségünk és partnereink támogatásának köszönhető. Remélem, a következő 25 év is hasonló sikerekben gazdag lesz a Schaeffler Savaria Kft. számára. Együtt teszünk sikeres jövőnkért.”


Dr. Horváth Attila alpolgármester beszédében kiemelte: "A mai nap nemcsak a Schaeffler Savaria Kft. és az itt dolgozók, hanem Szombathely városának ünnepe is. Az elmúlt 25 év bebizonyította, hogy a Schaeffler egy biztos bástyája városuknak. A cég követendő példát mutat a gazdasági fejlődésen túl arra, hogyan lehet a mai korban egyszerre fejleszteni és ezzel párhuzamosan élhető, európai színvonalú munkakörülményeket is teremteni a dolgozóik számára. Mindezt pedig a városvezetés törekvéseivel egyetértésben tette és teszi meg a Schaeffler. Biztosíthatom a cég vezetését és a dolgozókat is, hogy a jó kapcsolat ápolását és a közös munkát is tovább fogjuk folytatni a jövőben".


Az eseményen a színes és igényes étel- és italválaszték mellett számos színpadi program és játékelem szórakoztatta az ünneplő vendégeket. A gyerekeket légvárak, az Iszkiri zenekar koncertje, buborék-show és mesekifestő várta. A felnőttek és kisebbek számára is különleges lehetőség volt a Monster Truck élményvezetés, a triál- és extrém sport bemutató megtekintése és az óriás ninja park kipróbálása. A nap fénypontja a Unique és az Irie Maffia koncertje volt, DJ Shepherd pedig fergeteges hangulatot varázsolt az ünnepség végére. A vendégek a programokban való részvétel mellett a szelfigép kreatív fotóit vihették haza emlékként, míg a cég munkavállalói a nagyszabású rendezvény és az étel- italfogyasztásra jogosító voucherek mellett egy egyedi hátizsákot átvehettek a vállalattól ajándékként a 25 évforduló alkalmából.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Harmadszor mérhették össze tudásukat a gyerekek a Városi Diák- és Szabadidősport Napon
Harmadszor rendezték meg a Városi Diák- és Szabadidősport Napot a Fő téren. Futóversenyen mérhették össze gyorsaságukat, ügyességüket az óvodások, általános- és középiskolások, valamint a Szombathelyi Sportiskola jóvoltából különböző sportágakkal is megismerkedhettek testközelből.
56. alkalommal rendezik meg hétvégén a Savaria Nemzetközi Táncversenyt
A Savaria Nemzetközi Táncverseny kezdete 1966-ra nyúlik vissza, mely a világjárvány éveitől eltekintve folyamatosan, immár 56. alkalommal kerül megrendezésre az AGORA Művelődési és Sportházban. A verseny nemcsak az európai, hanem a világ minden táján ismert és elismert táncesemény, amely méltó rangot vívott ki magának a Nemzetközi TáncSport Szövetség és a táncsport szakemberei és táncosai körében is.
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét