km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Felmentették Kevin Spacey-t a szexuális erőszak vádjai alól

Felmentették Kevin Spacey-t a szexuális erőszak vádjai alól

A londoni esküdtszék felmentette Kevin Spacey-t a szexuális erőszak vádja alól – írja a CNN nyomán a Telex. Az eredeti vád hétrendbeli szexuális erőszak és kétrendbeli, négy férfi elleni szexuális zaklatás volt, mindegyikben ártatlannak találták.

A brit ügyészség először tavaly májusban vádolta meg a színészt azzal, hogy 2004 és 2013 között öt férfit zaklatott, mikor ő volt a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója – négyet Londonban és egyet Gloucestershire-ben.

Az áldozatok a vádemelés időpontjában 30 és 40 közöttiek voltak. Tavaly novemberben újabb bűncselekmények elkövetésével vádolták meg: a hét vádpont szerint 2001 és 2004 között egy férfi ellen követett el többször szexuális erőszakot.

A színész ellen felhozott vádak között szerepel a szeméremsértés, szexuális zaklatás és egy sokkal súlyosabb, a beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre kényszerítés is, amiért akár életfogytiglani börtönbüntetés is kiszabható. Spacey minden vádat tagad. A tárgyalás kezdete előtt egy német lapnak azt nyilatkozta, kész a visszatérésre, amint ártatlannak találják - a teljes cikk a Telexen olvasható.

 

Fotó: Lucy North/PA Images via Getty Images

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.