km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Felmentették Kevin Spacey-t a szexuális erőszak vádjai alól

Felmentették Kevin Spacey-t a szexuális erőszak vádjai alól

A londoni esküdtszék felmentette Kevin Spacey-t a szexuális erőszak vádja alól – írja a CNN nyomán a Telex. Az eredeti vád hétrendbeli szexuális erőszak és kétrendbeli, négy férfi elleni szexuális zaklatás volt, mindegyikben ártatlannak találták.

A brit ügyészség először tavaly májusban vádolta meg a színészt azzal, hogy 2004 és 2013 között öt férfit zaklatott, mikor ő volt a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója – négyet Londonban és egyet Gloucestershire-ben.

Az áldozatok a vádemelés időpontjában 30 és 40 közöttiek voltak. Tavaly novemberben újabb bűncselekmények elkövetésével vádolták meg: a hét vádpont szerint 2001 és 2004 között egy férfi ellen követett el többször szexuális erőszakot.

A színész ellen felhozott vádak között szerepel a szeméremsértés, szexuális zaklatás és egy sokkal súlyosabb, a beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre kényszerítés is, amiért akár életfogytiglani börtönbüntetés is kiszabható. Spacey minden vádat tagad. A tárgyalás kezdete előtt egy német lapnak azt nyilatkozta, kész a visszatérésre, amint ártatlannak találják - a teljes cikk a Telexen olvasható.

 

Fotó: Lucy North/PA Images via Getty Images

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.