km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Fellökött egy idős kerékpárost egy autós Szombathelyen

Fellökött egy idős kerékpárost egy autós Szombathelyen

Tanulságos történet egy figyelmetlen biciklisről és a lelkiismeretes sofőrről.

A Szent Márton utcából szeretett volna lekanyarodni a Vörösmarty Mihály utcába egy Mazda személygépkocsi vezetője pénteken délelőtt, Szombathelyen. Már a kanyarodósávban volt, amikor a Vörösmarty Mihály utca felől érkezett egy kerékpáros és betekert elé a kijelölt gyalogátkelőhelyen. A sofőr fékezett, de nem tudta elkerülni az ütközést és az idős asszony az úttestre zuhant, a bicikli pedig az autó alá szorult – számolt be a 112Press.

Mentők, tűzoltók érkeztek a helyszínre, a forgalom rendőri irányítás mellett haladt, így nagyobb torlódás alakult ki.

A mentők megvizsgálták a kerékpárost, akit szerencsére nem kellett kórházba szállítani. Az asszony miután kiszállt a mentőből,  egyenesen a sofőrhöz ment és bocsánatot kért a figyelmetlenségéért, nem sokkal később pedig megkérte a baleseti helyszínelőt, hogy „írja meg a csekket”, hogy megfizessen a hibájáért.

A helyszín rendőrségi körbefotózása után derült ki, hogy a kerékpár jobban beakadt a jármű aljába, mint ahogyan azt addig sejtették. Tűzoltók már nem voltak a helyszínen, így az egyik járőrautóból került elő emelő és a helyszínen lévők segítségével sikerült roncsolás nélkül kiszabadítani a biciklit. A hátsó kerék eldeformálódott, tolni sem lehetett a kerékpárt.

Kiderült, hogy az idős asszony több kilométerre lakik, így a Mazdában ülő házaspár megbeszélte, hogy hazaviszik, a biciklijével együtt. A sofőr lehajtotta a hátsó üléseket és betette az autóba a biciklit, majd meggyőzte az asszonyt is, hogy üljön be, ő ugyanis gyalog akart hazamenni, hogy ne legyen a házaspár terhére.

Fotó: 112Press

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.