km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Fellobbant az öröm lángja a város adventi koszorúján

Fellobbant az öröm lángja a város adventi koszorúján

Szombat délután fellobbant a városi adventi koszorú harmadik gyertyájának lángja. Kéner Balázs, a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője köszöntötte a jelenlevőket a Berzsenyi téren, majd Torma-Hasza Mónika, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség lelkésze tartott ünnepi igehirdetést.

Kéner Balázs a szombathelyi adventi gyertyagyújtás harmadik ünnepe alkalmából mondott köszöntőjében úgy fogalmazott, ma a hit és a remény után felgyullad az öröm lángja is, s az ünnepi készülődés hangulata mellé most az öröm is a lelkünkbe költözik. – A mai nap különlegességét az is mutatja, hogy az adventi koszorú harmadik gyertyáját nem lila, hanem rózsaszín szalag díszíti, hiszen a mai nap liturgikus színe a rózsaszín. Ma, amikor majd a harmadik gyertya lángja is fellobban, arra a világosságra is gondolhatunk, ami a pásztorokat is megvilágította Jézus születésének napján. Eljött a világ világossága, és a sötétségből fényt hozott mindannyiunknak – ezen gondolatok kíséretében köszöntötte Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Kéner Balázs az ünnepen megjelenteket, majd felkérte Torma-Hasza Mónikát, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség lelkészét az ünnepi liturgia megtartására.

– A felénk érkező Úr nem egyszeri találkozásra hív – beszélt a lelkész az advent igazi jelentéséről –, hanem állandó vendég szeretne lenni életünkben. Nem vagyunk egyedül, mert Isten ma is mellénk lép, s biztat: emeljétek fel a fejeteket. Nehéz ma felemelni a fejünket, mikor minden széthullani látszik körülöttünk. Kétségbeesés, félelem lesznek úrrá rajtunk. Ebben a helyzetben megszólít minket az Isten, mert tudja, mire van szükségünk: elindult felénk, s megáll életünk ajtajában. Vár a nagy találkozásra, amiről Jézus beszél. Advent csodája az újrakezdés lehetősége, hogy igent mondhatunk annak az Istennek, aki ránk sokkal előbb igent mondott és szeretné, ha vele járnánk. Ez az időszak felkészülés erre a nagy találkozásra – hangsúlyozta  Torma-Hasza Mónika ünnepi beszédében.

A város adventi koszorújának negyedik, örömet jelépező gyertyáját  dr. László Győző,Szombathely MJV alpolgármestere gyújtotta meg. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.