km/óra
  2023.02.07., kedd  •  Tódor, Rómeó napja
Megújul a Vásárcsarnok: már elkezdődtek a munkák, de az élet nem áll meg

Megújul a Vásárcsarnok: már elkezdődtek a munkák, de az élet nem áll meg

Elkezdődött a munka a Vásárcsarnoknál: csütörtöktől bezár a kettes csarnok, az árusok sátorban kapnak helyet addig, amíg a munka zajlik. A kivitelezés a tervek szerint egy évig tart, de a piac addig is folyamatosan üzemel. A nyitvatartás azonban módosul.

Az előkészítés fázisában csak apróbb munkákat végeznek el a Vásárcsarnok egy részében. Polákovics Marietta, a Szombathely Városi Vásárcsarnok ügyvezető igazgatója elmondta, hogy bent a kamerarendszert építik újra, az irodákat költöztetik át, illetve a helypénzszedőt, a gombavizsgálót, az egyes csarnoknak a fejrészét kiürítik. A kettes csarnokból a zöldség-gyümölcsárusok bejönnek az egyes szabad asztalaira, az iparcikkesek pedig a hármas csarnoknak, tehát a szabadtéri piacnak a helyszínén felállítandó sátrakba költöznek.


A következő egy évben megújulnak a belső és külső árusító-, illetve kiszolgálóhelyek, a homlokzat is megszépül, korszerűsítik a gépészeti rendszert, és az akadálymentesítést is megoldják az 1,8 milliárd forintos beruházás keretében.


Kint épül a sátor: csütörtöktől már itt várják a hátsó csarnok bérlői a vásárlókat. Az élet nem áll meg egy napra sem a piacon, folyamatosan nyitva tartanak  hangsúlyozta az igazgató. Napokon belül indul a felújítása a Vásárcsarnoknak, ezért a kettes csarnokból átköltöztetik az árusokat a szabadtéri piacon felállítandó sátorba, itt az iparcikkesek tudnak asztalt bérelni, megtörtént már a beosztásuk, mindenki kapott helyet.


A felújítás ideje alatt a téli nyitvatartás marad érvényben  egészen jövő tavaszig. A vásárlóknak érdemes arra tekintettel lenni, hogy a parkolóhelyek száma az építkezés miatt kevesebb lesz.  

 

Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Az örömé és a táncé volt a főszerep: horvát bál az Agorában
Szombat este az Agora Művelődési és Sportházban tartotta a vas megyei horvát közösség hagyományos bálját.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
legfrissebbek
Még idén teljes hosszában felújítják a Károly Róbert utcát
Nemény András polgármester és Németh Ákos, a körzet képviselője videóban számolt be a jó hírről a szombathelyieknek.
A török elnök rendkívüli állapotot hirdetett a földrengések sújtotta tartományokban
Törökországban a katasztrófa sújtotta 10 déli tartományban mintegy 13,5 millióan élnek.
Ittas sofőrök, súlyos sérüléssel járó baleset
Az elmúlt 24 órában az egyenruhások három, olyan járművezetőt is igazoltattak, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé, írja a police.hu.
Éremért utazik az országos döntőre a Derkovits iskola csapata Egerbe
Gőzerővel készül a március 4-ei országos döntőre a Derkovits Gyula Általános Iskola csapata, miután a múlt héten megnyerte a gárda Játékos Sportvetélkedő országos elődöntőjét. Török Richárd, az alsó tagozatos együttes felkészítő tanára abban bízik, hogy sikerült dobogós helyen végezni az Egerben rendezendő megmérettetésen.
Az egészségipar szerepe a város jövőjében – szakmai konferencia a komplex rehabilitáció jegyében
A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én szakmai konferenciát tartott: Bokányi Adrienn tanácsnok városi, Király Gábor sportolói, a PTE munkatársai egyetemi szempontból beszéltek az egészségipar és a rehabilitáció szerepéről. A szakemberek által megfogalmazott közös cél, hogy Szombathely a jövőben egészségipari fellegvár legyen.