km/óra
  2024.02.24., szombat  •  Szőkőnap napja
Fék nélküli kerékpárral ugratott Audi elé egy fiú Szombathelyen

Fék nélküli kerékpárral ugratott Audi elé egy fiú Szombathelyen

A buszpályaudvar felé tartó diák szabálytalanul tekert volna át a Magyar László utcán és éppen egy érkező Audi elé került. A sofőr nem mérlegelt, balra rántotta a kormányt, hogy mentse a gyereket, mivel magát is veszélybe sodorhatta volna.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt kedden reggel a szombathelyi Magyar László utcában, írja a 112Press. Egy Audi személygépkocsi érkezett a Rohonci út felől. A menetiránya szerinti jobb oldalról, a patakpart felől érkezett egy kerékpáros, aki a jobbra kanyarodó kerékpárútról egyenesen ráugratott az úttestre.


- Láttam egy villanásra a gyereket és tudtam, hogy elütöm, így gondolkodás nélkül balra húztam a kormányt, de a balesetet így sem sikerült elkerülni. Nem tudtam felmérni, hogy jön-e valami szemből, de valószínűleg akkor is így tettem volna, mert egy járműben nagyobb esély van sérülés nélkül megúszni egy ütközést, mint ha áthajtok egy kerékpároson - mondta az Audi vezetője, akit megviselt az eset.


A mentők a fiút kórházba szállították. A baleset után eszméleténél volt, lehetett vele beszélgetni. Elmondta, hogy egy másik város iskolájába tartott, ezért ment a buszpályaudvar irányába.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak