km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Fejlesztések és családi délután a Derkovits lakótelepen

Fejlesztések és családi délután a Derkovits lakótelepen

Szombaton délután Derkovits Családi Délutánt rendeznek a Szűrcsapó utca 24. mögötti területen. Ennek részleteiről, illetve a körzetben történt fejlesztésekről tartottak sajtótájékoztatót ma délelőtt.

- Kicsit elkezdtük rendbe tenni a környéket, a sportpálya felújítása már régi tervünk volt. Nagyon kihasznált focipályáról van szó, 2015-ben próbáltuk befüvesíteni, de most újra megkíséreljük novemberben. A Szompark Kft. jóvoltából lefestették a kerítéseket, a labdafogó hálót megemelték egy méterrel, új kapuk kerültek a pályára. Hosszú távú célom az, hogy keressünk pályázati forrást, amelynek segítségével adott esetben gumiburkolatot kaphat majd a sportpálya. A focipálya, a játszótér karbantartása, valamint a fitness park kavicsozása mintegy 1,5 millió forintba került. Folyamatosan szépítjük a környéket, nemcsak itt, hanem például a Benedek Elek és Bem József utcánál, ahol befejeződött egy 500 méteres útfelújítás – ismertette a fejlesztéseket Horváth Soma alpolgármeser (Éljen Szombathely!), a körzet képvselője, aki hozzáfűzte: az egyesületnek ő is tagja, több programot szerveztek már. A szombati rendezvényt nemcsak az önkormányzat, hanem dr. Nemény András polgármester és ő is támogat a saját fizetéséből 200-200 ezer forinttal.   

Prisznyák Benjámin, a Derkovits Városrészért Egyesület elnöke elsőként arról szólt, hogy 2019 őszétől új alapokra helyeződött a civil szervezet és az önkormányzat kapcsolata – a támogatásuk megemelkedett 3 millió forintra.

- Kettőtől este hétig színes programok várják a családokat. Fellép a Derkovits Gyula Általános Iskola, a Movement Táncakadémia táncbemutatóval rukkol elő, de itt lesz Frédi Bábszínháza is.

Az Energy Dance Team Táncpárbajra invitálja majd a fiatalokat, aztán Domi és Peti minikoncertet, végül pedig a Dalkommandó szórakoztatja az egybegyűlteket. Lesz még körhinta, légvár, arcfestés, valamint kézműves-foglalkozás is. A programokon való részvétel ingyenes.

Krilov István
Fotó: Nagy Jácint

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.