km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Fejlesztés a Derkovitson: 35 parkoló, megújuló zöldterület

Fejlesztés a Derkovitson: 35 parkoló, megújuló zöldterület

Harmincöt parkolóhelyet és mintegy 940 négyzetméteres parkosított területet alakítanak ki a Szűrcsapó utca 22. szám mellett. A beruházás – amelynek költsége meghaladja a 43 millió forintot – a jövő év elejére fejeződik be. Erről Horváth Soma, az Éljen Szombathely! Egyesület újra megválasztott képviselője beszélt csütörtökön délután a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. 

A Szűrcsapó utca 22. melletti területen egykoron játszótér volt, ám az elmúlt 15 esztendőben jószerivel kihasználatlanul állt. A körzet képviselője elmondta: az idei év költségvetésébe bekerült már e beruházás, amely választási kampányában is szerepelt. Horváth Soma örömmel konstatálta, hogy két nappal a választások után már meg is kezdődött a munka. 


"Harmincöt parkolóhely mellett mintegy 940 négyzetméteres parkosított területet alakítunk ki. 413 cserjét és hat fát ültetünk, a parkolókat pedig három oldalról járdán is meg lehet majd közelíteni. A munka a tervek szerint március végén fejeződik be, de meggyőződésem, hogy ennél hamarabb birtokba vehetik majd az itt élők az eddig kihasználatlanul álló területet. Köztudott, hogy a lakótelepeken az egyik legnagyobb probléma a parkolással van – éppen ezért máshol is tervezünk hasonló beruházásokat. A Váci Mihály utca–Benedek Elek utca között lévő területen, valamint a Bem utcában, az egykori buszfordulónál is lesznek új parkolók – ez utóbbi tervei már el is készültek"

 

– mondta végül Horváth Soma.

 

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Szombathelyi Haladás - FC Ajka 1-2 (Cikkünk folyamatosan frissül)
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látják vendégül.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.