km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Farsang helyett szülinapi köszöntő a Váci 22-ben

Farsang helyett szülinapi köszöntő a Váci 22-ben

Minden bizonnyal alig akad olyan összetartó lakóközösség ma Magyarországon, mint amilyen a Váci Mihály utca 22-ben van. Az 1990-es évek elejétől szerveztek évről-évre farsangot a félemeleten. Az idén úgy döntöttek, hogy a mulatság helyett születésnapi bulit rendeznek. Lukács Zoltánné, Gizi néni a minap töltötte be 90. születésnapját – őt ünnepelték ma az itt élők, valamint Horváth Soma, a körzet képviselője.

 

Sárközi Artúr ötletgazda és főszervező arról mesélt, hogy az első lakók között költöztek be a lakásba 1981-ben, többen is vannak a lépcsőházban, akik 40 éve itt élnek már. A ’90-es évek elejétől rendeztek lépcsőházi farsangot, eleinte évente, majd kétévente gyűltek össze. Aztán a koronavírus közbeszólt, volt egy kis kihagyás, de tavaly ismét összejöttek.

Ezúttal azonban nem a farsang adta meg a buli apropóját, hanem egy helyi lakó, Lukács Zoltánné, Gizi születésnapja. Lukács Zoltánnénak, Gizi néninek két gyermeke, öt unokája, valamint kilenc dédunokája van már. Hatan voltak testvérek. Az általános iskola első három osztályát Csepelen járta, utána került vissza Ásványráróra. Általános iskola befejezése után 1 évig járt Sopronba a közgazdasági technikumba, utána költözött át Szombathelyre, és folytatta itt a közgazdasági középiskolában a tanulmányait. Középiskolás évei alatt ismerkedett meg Lukács Zoltánnal, aki később férje lett. Első gyermekük, Zoltán 1952-ben született. 1955-ben, mikor kisfia 3 éves lett, elment dolgozni az Oladi Szakiskolába. Egy évet dolgozott, majd megszületett második fia, Gábor 1956-ban. 3 év eltelte után ismét elment dolgozni, ekkor fűrészesekhez ment, ahol 3 évet volt, innen a STYL-hez ment át, 10 éven keresztül dolgozott itt, mint pénzügyi előadó. Következő munkahelye a Domus bútorbolt volt, itt is pénzügyesként dolgozott, innen is ment nyugdíjba. Nyugdíjas éveit azzal színesítette sokáig, hogy vigyázott unokáira, Zoltán fiánál kettő, Gábor fiánál három gyermek született. Időközben férje egészségi állapota nagyon megromlott, ő ápolta őt otthon, ő látta el súlyos állapota ellenére. Férje halála nagyon megviselte, sokat volt egyedül, de aztán sorra születtek a dédunokák. Mai napig nagyon szeret a családja körében lenni. A magány ellen tett, beiratkozott a Váci utcai Idősek Klubjába, ahová szívesen jár.

- Öröm ilyen közösségben élni, itt nem érzi az ember, hogy telnek az évek. Mind a mai napig igyekszem aktív életet élni, sokat beszélgetünk a lakókkal, kártyázunk, dominózunk, vagy amihez kedvünk van. Jómagam 1983-ban költöztem ide. Fantasztikus emberek, hálás vagyok a sok gratulációért – mondta Gizi néni, akit Horváth Soma egy virágcsokorral és egy üveg pezsgővel köszöntött a partin. A körzet képviselője 2014 óta rendszeres résztvevője a Váci 22-ben tartott rendezvényeknek – a maira is örömmel látogatott el.

A köszöntések után aztán kezdetét vette a zsúr – a batyus buli nagyszerű hangulatban telt.  

 

(Fotó: Nagy Jácint)

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
Három kocsi karambolozott a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között (Videóval)
Félpályán haladhat a forgalom a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között. Két embert szállítottak kórházba, számol be a hírről a 112press.hu Facebook-oldala.
A kánai menyegző a SZEDIK-ben
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ (SZEDIK) és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Értünk? Értünk! - Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért! elnevezésű programja újabb állomásához ért: ezúttal a kánai menyegző történetébe csöppentek a negyedikes diákok és az intézmény fogyatékkal élő lakói.
Az eddigi legnagyobb főnyeremény halmozódott fel a magyarországi ötöslottón
A ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-t.
Megtisztítják a patakmedreket
A december 23-i áradás nagyon sok hordalékot hagyott a Perint és az Arany-patak városi szakaszain, így a Derkovits-városrészen is.Sokan fordultak hozzám az elmúlt hetekben azzal a kéréssel, hogy a hordalék, a szemét legyen eltakarítva, írja Facebook-oldalán dr. Czeglédy Csaba (független), a körzet képviselője.
Cserélik a kandelábereket a lakótelepen
Folyamatosan cseréli az E.on alvállalkozója a közvilágítás kandelábereit a Joskar-Ola lakótelepen. Sőt, nemcsak cserélik, hanem a korábban balesetveszély miatt kivágott oszlopokat is most pótolják, írja közösségi oldalán Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely!), a körzet képviselője.