km/óra
  2023.03.25., szombat  •  Irén, Irisz napja
Nincs meg az újabb bravúr, szoros mérkőzésen maradt alul a Falco a Zaragozával szemben

Nincs meg az újabb bravúr, szoros mérkőzésen maradt alul a Falco a Zaragozával szemben

Az új esztendő első Bajnokok Ligája mérkőzésén a csoport 7. helyén álló Zaragoza együttesét látta vendégül a Falco. A rendkívül fordulatos, végletekig kiélezett mérkőzés hajráját a spanyolok bírták jobban, így 70-77-re legyőzték a sárga-feketéket, akik így elveszítették hazai veretlenségüket.

 

Az ellenfél csapatáról így ír a Falco KC hivatalos oldala: 

A spanyol gárda remek szezont fut, a hazai bajnokságban a kiemelkedő harmadik helyet tudhatják magukénak, de a szezonban már legyőzték a Real Madrid és Barcelona duót is, előbbit 84-67-re, utóbbit 89-83-ra. A Zaragoza talán legnagyobb tehetsége Carlos Alocén. A 19 éves irányító zaragozai születésű, itt is lett a legfiatalabb debütáló a spanyol élvonalban (15 évesen és 10 hónaposan) a királyi gárda ellen. A 2018-19-es idény végén lecsapott rá a Real Madrid, azonban ezt a szezont kölcsönben nevelőegyesületénél tölti. Alocén a BL-ben 8,4 pontot, 3,9 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt eddig. Nem véletlenül szerepel a neve számos játékosmegfigyelő noteszában. Információink szerint több NBA-csapat európai játékos-felderítője - közöttük Dávid Kornél – is az Aréna Savariában figyeli majd a történéseket és Alocén játékát. Bízunk benne, hogy ez a meccs azonban a mieink jó játékáról marad majd emlékezetes.

 

Falco-Vulcano Energia KC - Casademont Zaragoza 70-77 (17-19, 22-23, 16-19, 15-16)

 

Falco KC: Reddic 6, Washington 3, Perl 14, Váradi 10/6, Benke 4   Csere: Curry 8/6, Bíró-, Hooker 6, Lake 4, Filipovity 15/9

Casademont Zaragoza: Justiz 10, Barreiro 3/3, Seeley 18/9, Benzing 7/3, San Miguel 4   Csere: Brussino 19/15, Radovic 9/3, Alocen 3/3, Vazquez 4, Ennis-

 

I.negyed


A Falco együttese a Reddic, Washington, Perl, Váradi, Benke összeállításban kezdte meg a mérkőzést. Spanyol kosárral indult a meccs, Seeley köszönt be egy duplával, majd rögtön jelentkezett egy triplával is, amire Váradi válasza jött szintén hármas formájában. Egy szép egyéni megmozdulást követően aztán Benke révén már 5-5 volt az állás 2 perc elteltével. A vendégeknél ismét Seeley szállította a pontot, majd Benzing is megszerezte első pontjait (5-9). Rövidebb pontcsend után Váradi jött ismét egy duplával, majd a spanyol kosár után Perl dobása is utat talált a gyűrűbe (9-11). A hazaiak 9-ese előbb ismét beköszönt, majd adott egy fantasztikus asszisztot Reddicnek, aki nem hibázott, így már a sárga-feketéknél volt az előny (13-11). Sajnos ezek után Seeley pillanatai következtek: előbb egy triplával, majd egy jó átadással vétette magát észre, ezzel 3 pontos volt a vendég előny 2 perccel a negyed vége előtt (13-16). Perl 1 pontra csökkentette az előnyt, de aztán ismét Seeley kinti dobása akadt be, ezzel 15-19 volt az állás. A negyed utolsó kosara Reddicé volt, így az első negyed végén 2 pontos volt a spanyolok előnye (17-19).

 

II. negyed


Vazquez duplája volt a második negyed első momentuma, majd jött a már szokásosnak mondható Filipovity-tripla (20-21). A másik oldalon Brussinonak is bejött a kinti dobása, majd Perl büntetőzött (21-24). A spanyolok rendkívül jó dobóformát fogtak ki a mai napon, Brussino után Alocen is dobott egy triplát, így már 6 pontos volt a zaragozaiak előnye (21-27). Hazai időkérés után folytatódott a mérkőzés, méghozzá egy Radovic-duplával, majd a mérkőzésen először érkezett Lake a pályára. Radovic újabb kosarának köszönhetően először volt 10 pont a két csapat között, de jött Hooker és egy duplával majd egy kitűnő átadással jelentkezett, amit Lake váltott kosárra, így már csak 6 ponttal mentek a spanyolok. Ezt követően Filipovity-pontok következtek büntetőből, majd Lake kiváló védekezése, amiből aztán érkezett a tripla ugyancsak Filipovitytól (30-31). A vendégek időt is kértek a rövidzárlat után, de újabb Falco-pontok következtek Lake-nek köszönhetően. A spanyoloktól San Miguel büntetőzhetett, majd Seeley triplája jött le a gyűrűről (32-33). Justiz és San Miguel gyors egymásutánban szerzett 4 pontja után időt kért Gasper Okorn (32-37). Az időkérés után Ron Curry állt bele egy triplába, ami sikeres is volt, az előny pedig 2 pontra csökkent (35-37). A másik oldalon Seeley duplája jött, majd Hookeré hazai oldalon, 29 másodperccel az első félidő vége előtt pedig spanyol időkérés következett. A negyed utolsó másodperceiben Curry büntetőzhetett, majd Barreiro még dudaszó előtt dobta el a tripláját, így a szünetre 39-42-es spanyol vezetéssel mehettek a csapatok.

 

III. negyed


Radovic-triplával indult a második félidő, majd Washington kísérlete jött le a gyűrűről. Az amerikai légiós másodszorra már nem hibázott, faulttal együtt dobott kosarat, majd a büntető is bement (42-45). Justiz pontjai következtek vendég oldalon, majd Seeley büntetőzött 50%-os mérleggel (42-48). Perl növelte tovább pontjainak számát egy duplának köszönhetően, majd Justiz oldotta meg szépen a palánk alatt (44-50).  Nem kellett sokat várni Perl újabb pontjaira, majd Váradi talált be kintről, ezzel 1 pontra zárkózott a Falco (49-50). Tovább folytatódott a Perl-show: először ő maga szerzett újabb pontot, majd egy szenzációs összejáték után Váradival hosszú idő után újra a hazaiaknál volt az előny (52-50). Ezekben a percekben tanácstalan és pontatlan volt a spanyolok támadójátéka, a lepattanókat rendre begyűjtötte a Falco, támadásban pedig Curry szállította az újabb triplát, ezzel már 55-50 volt a sárga-feketéknek. Washingtonnak ezúttal nem volt szerencséje a büntetőkkel, amit Benzing egy triplával ki is használt, így a 7 pontos előny helyett 55-53-ra zárkózott a Zaragoza együttese. Brussino aztán egymás után 2 triplát is dobott, majd büntetőből is eredményes volt, így 6 ponttal ismét a spanyolok léptek meg (55-61). A Falco már nem tudott az utolsó támadásból kosarat szerezni, így az utolsó felvonás előtt 55-61 arányban a Zaragozánál volt az előny. 

 

IV. negyed


Vazquez duplája adta meg az alaphangot az utolsó negyednek, majd Lake révén tartotta a lépést a Falco a spanyolokkal (57-63). Brussino ott folytatta, ahol az előző negyedben, ismét kintről talált be (57-66). Hazai időkérést követően folytatódott a mérkőzés Justiz büntetőkkel, majd a másik oldalon Hooker is a büntetővonalról próbálkozhatott (59-68). Benke pontjainak köszönhetően próbált zárkózni a Falco együttese, majd Filipovity faragott tovább a hátrányból (63-68), a vendégek pedig időt is kértek. Justiz szerezte meg 10. pontját, majd Reddic jött hazai oldalon és gondoskodott arról, hogy továbbra is szoros legyen a mérkőzés. A Dijon elleni meccs hőse, Filipovity ismét őrülten fontos triplával érkezett, ezzel már csak 2 pont volt a spanyol előny 3 perccel a meccs vége előtt (68-70). Vendég oldalon Benzing dobott duplát, de Perl büntetőivel továbbra is nyitott volt a mérkőzés (70-72). 2 perccel a vége előtt az egész mérkőzésen hihetetlen hatékonysággal dobó Brussino jelentkezett ismét egy triplával, nehéz helyzetbe hozva ezzel a Falco együttesét (70-75). 35 másodperccel a mérkőzés vége előtt időt kért Gasper Okorn. Brussino zsákolt még egyet a végén, amivel kialakult a 70-77-es végeredmény.


 A Falco együttese egy hihetetlen sorozat után veszítette el a veretlenségét hazai pályán a Bajnokok Ligájában. Gasper Okorn együttesének nincs sok ideje a következő megmérettetésig,  ugyanis szombaton ismét hazai mérkőzés vár a csapatra a bajnokságban a Szeged ellen, míg január 15-én Bonnba utazik a csapat, hogy folytassa BL szereplését. 

 

Porfirio Fisac:

- Nagyon kemény mérkőzést játszottunk egy kiváló ellenféllel szemben. Tudtuk, hogy mire számíthatunk a Falco együttesétől, ennek megfelelően készültünk az összecsapásra és megbeszéltük, hogy mit kell játszanunk, amit a srácok maximálisan be is tartottak. Különösképp a védekezésünkkel vagyok elégedett,  nagyon jól olvastuk a hazaiak játékát és állítottuk meg őket támadásban. Örülök ennek a fontos győzelemnek és gratulálok a csapatnak. 

 

Gasper Okorn

Először is a közönségnek szeretném megköszönni a támogatást. Másodszor annak ellenére, hogy kikaptunk, nem tudok elégedetlen lenni, hiszen végig meccsben tudtunk maradni egy kiváló játékerőt képviselő ellenféllel szemben. Volt néhány olyan kulcsmomentuma a mérkőzésnek, amiből nem mi jöttünk ki jobban, ha ott másként alakulnak a dolgok, talán mi vagyunk a mérkőzés győztesei, de ez már a múlt. Egy vereség sosem jön jókor, de megyünk tovább és ugyanúgy harcolunk a céljainkért. 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
Savaria Fórum 32. évfolyam 9. szám - 2023.03.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Balhé a meccs előtt - Fellöktek egy rendőrt, erősítés érkezett
A hazai másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt támadt rendőrökre egy maréknyi pécsi szurkoló Szombathelyen. Olvasónk szerint egy rendőr földre került, ezután már a rendőrök is rendezték a soraikat, írja a 112press.hu.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: a Rábapaty és a Répcelak örülhetett a két vasárnapi mérkőzésen
Előbbi a Vépet, utóbbi a Csepreget győzte le a bajnokság 19. játéknapján.
legfrissebbek
Válik Reese Witherspoon és magyar származású férje
11 év után hozták meg a közös döntést.
Leborotválta a kamion a sávjába átsodródó személyautó oldalát a 86-oson
Az idős gépkocsivezető nem sérült meg.
Vemhes kocát ütött el egy Toyota Rábahídvég közelében
A sofőr egy szemből reflektorral érkező autó miatt lassított, majd nem sokkal ezután egy vaddisznó ugrott az autója elé, amit elütött.
Pár hónapja pótolt betonoszlopot tört egy Seat Balogunyomban, a 86-os főúton
A jármű vezetője későn észlelte, hogy az előtte haladó Ford furgon forgalmi okból lassít. A sofőr jobbra húzta a kormányt, de ütközött a Ford sarkával, majd egy betonoszlopnak ütközött, ami a műszaki mentés ideje alatt eldőlt.
Porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
A két héttel ezelőtti tömegbalesetet is porvihar okozta.