km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Falco: Tanoh Dez András két évre írt alá a sárga-feketékhez

Falco: Tanoh Dez András két évre írt alá a sárga-feketékhez

Az 1 és 2-es poszton bevethető fiatal játékos érkezett, Sövegjártó Ábellel, és Verasztó Péterrel is sikerült szerződést hosszabbítani a klubnak.

Mint a bajnokcsapat honlapja írja: "Csapatunk Ügyvezető Igazgatója, Gráczer György így értékelt a bejelentés után.: „Örömmel tájékoztatom a Falco szurkolóit, hogy a Honvéddal való megegyezés után sikerült leigazolnunk Tanoh Dez Andrást. Andris véleményem szerint a magyar bajnokság egyik legtehetségesebb játékosa, így nagyon örülünk, hogy sárga-feketében folytatja.”

A 21 éves 190 centiméter magas játékos a tavalyi szezonban mutatkozott be az NBI/A csoportjában. András annak a Budapesti Honvédnak volt az alapembere, ahol nemcsak a magyar játékosok szerepeltetése élvez prioritást, hanem hogy fiatal tehetségeik is folyamatos lehetőséget kapjanak. Ezzel élt is új szerzeményünk, aki 33 mérkőzésen lépett pályára, és átlagban 27 percet játszott, ez idő alatt mérkőzésenként 12 pontot, és 3,8 lepattanót szerzett, mellette 1,4 gólpasszt is átlagolt. Legjobb mérkőzését pont a bennmaradást bebiztosító Nyíregyháza elleni siker alkalmával játszotta, amikor 27 pontot dobva csapat legeredményesebb játékosa volt, sőt ezen a mérkőzés leszedett 6 lepattanót és 2 labdát is szerzett.

Milos Konakov így nyilatkozott Tanoh Dez Andrásról: „Egy nagyon atletikus játékosról beszélünk, aki a kora ellenére kifejezetten jól helyt állt első felnőtt A-csoportos szezonjában. Tavaly azt is megmutatta, hogy védőoldalon sincsen elveszve, és komoly potenciállal rendelkezik a támadóoldalon. Mivel nem egy kész játékosról beszélünk, vannak még fejlesztendő részek a játékában, ezért is gondolom, hogy ez mindkét félnek egy jó együttműködés lehet. Sok munka áll András előtt, de nagyon bízunk benne, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeinket!”

További információ, hogy 2 saját nevelésű játékosunkkal Sövegjártó Ábellel, és Verasztó Péterrel is sikerült szerződést hosszabbítani. Ábellel 2 éves, míg Petivel 1 éves szerződést kötöttünk."

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.