km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Falco: készülődés a következő szezonra

Falco: készülődés a következő szezonra

Noha a játékosok még a pihenőjüket töltik, a háttérben már javában zajlik a munka a klubnál. Gráczer György ügyvezető szerint, noha még nem teljes a keret, ütőképes csapata lesz ismét Szombathelynek. A sportvezető úgy látja: stabil gazdasági háttérrel vág neki a bajnokságnak a Falco-Vulcano Energia KC.

 

A Falco KC kerete még nem végleges, az átigazolásokról az ügyvezető adott tájékoztatást.

 
– Két, saját nevelésű válogatott játékosunk közül Perl Zoltánnal hároméves szerződést kötöttünk, amiben nem szerepel a külföldi távozás lehetősége. Váradi Benedeknek élő kontraktusa van a következő szezonra. Harmadik válogatott játékosunkkal, Benke Szilárddal két esztendőre szóló megállapodást kötöttünk, ám amennyiben külföldi ajánlat érkezik érte július 20-ig, távozhat. Negyedik válogatott játékosunk, Filipovity Márkó ugyancsak élő szerződéssel rendelkezik, de az ő esetében is van egy kitétel, ha a hónap végéig külföldi megkeresés fut be hozzánk, akkor eligazolhat. A külföldi játékosok közül De'Quon Lake marad. Irányító posztra a rutinos, nem mellesleg nagyon ponterős 28 éves, 180 centiméter magas amerikai Kyan Andersont hoztuk. Előző csapatában, a német Goettingben 16 pontot és 5 gólpasszt átlagolt. Második új légiósunk a szerb, 34 éves Sztrahinja Milosevic, aki a 4-es posztra érkezett. A sérüléséből visszatérő játékos évekig volt az akkori topcsapat, a Szolnok vezére. Harmadik új légiósunk a 208 cm magas, 31 éves amerikai Devin Searcy. Előző szezonjában a román Pitesti csapatában 15 pontot szerzett, és 7 lepattanó volt az átlaga. A következő szezonban életbe lép egy új szabály, miszerint az alapszakaszban, az első félidőben végig pályán kell lenni egy 23 évnél fiatalabb játékosnak. Ez is motivált minket akkor, amikor szerződést kötöttünk a saját nevelésű, 17 éves, 200 cm magas Sövegjártó Ábellel, aztán hazatért a Falco-nevelés, 188 cm magas, 20 éves Dancsecs András. Zalaegerszegről érkezett a 22 éves, 192 cm magas Doktor Péter, valamint a francia Monaco csapatából a 19 éves, 202 centiméter magas Kovács Benedek. Ami a távozók listáját illeti: Krivacevic Pécsen, Bíró Oroszlányban, Reddic a Roanne-ban, Hooker pedig a Mitteldeutsher csapatában folytatja – foglalta össze az átigazolási időszak eddigi eseményeit Gráczer György, aki később a gárda gazdasági hátteréről és célkitűzéseiről is beszélt. 


– Természetesen a koronavírus-járvány okozta gazdasági problémák, mint minden klubot, minket is érintenek, ezért várhatóan a korábbinál mérsékeltebb anyagi háttérrel kezdjük a következő szezont. Ugyanakkor elmondhatjuk, hogy a költségvetésünk stabil, a tulajdonos önkormányzat kiemelt támogatással áll mögöttünk. Mint regnáló bajnoknak célunk, hogy a középszakaszt a felsőházban kezdjük, és a 2018/19-es szezonhoz hasonlóan folytassuk. A Magyar Kupában végre szeretnénk a csúcsra érni. A Bajnokok Ligájának nagyon erős mezőnyében szeretnénk méltó módon képviselni a magyar kosárlabdát és Szombathely városát – fogalmazott az ügyvezető, aki a következő bajnokság esélylatolgatásával kapcsolatban úgy vélekedett: a legutóbbi, csonka bajnokságban az első hat helyen végzett csapatok küzdenek majd az érmekért.


– Komoly elismerés a klubnak és a magyar férfi kosárlabdának, hogy selejtező nélkül a főtáblára kerültünk a BL-ben. A FIBA elismerte a klub elmúlt szezonban nyújtott kiemelkedő nemzetközi és magyar bajnoki eredményeit. A szerdai sorsoláson két tavalyi csoportellenfelünket, a spanyol Zaragozát és a francia Dijont kaptuk ellenfélnek. Rajtuk kívül a cseh Nymburk, az orosz Nizhny Novgorod, a Török Burs, a lengyel Lublin és egy, a selejtezőből érkező csapat került a csoportunkba. A csapatok névsorát látva elmondható, hogy a mostani minden idők legerősebb Bajnokok Liga mezőnye – mondta végül Gráczer György. 
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Szójaliszt izzott a siló belső falán
Apró vadnyulaknak segített életben maradni a Noé Állatambulancia
Két pici vadnyúl érkezett a Noé Állatambulanciára, akiket egy kedves család mentett meg egy lakótelepről. A betonon hevertek testvérükkel, aki a megtaláláskor sajnos már nem élt, osztotta meg a hírt az állatambulancia közösségi oldalán.
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.