km/óra
  2024.02.22., csütörtök  •  Gerzson napja
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: A sikertörténet folytatódik

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: A sikertörténet folytatódik

Ismét a Vulcano Energia Kft. lesz a Falco KC névadó szponzora a soron következő bajnoki kiírásban. A klub és a cég vezetője hétfőn délután az Aréna Savaria VIP-termében ünnepélyes keretek között írta alá a szerződést. A rendezvényen részt vett dr. Nemény András, városunk polgármestere, valamint Tóth Kálmán, a csapat felügyelő bizottságának elnöke is.

Dr. Nemény András elsőként a telefontokját mutatta be a sajtó képviselőinek: a Falco-címer, rajta immár négy csillaggal, amely a bajnoki címeket jelképezi.


- Az önkormányzat eddig is elkötelezett támogatója volt a kosárcsapatnak, és az előttünk álló nehéz esztendőkben sem lesz ez másként. Ilyenkor minden adott forint duplán számít, mint ahogy az az összeg is felértékelődik, amelyet szponzoroktól kapunk – kezdte a polgármester, majd hozzátette: a gazdasági nehézségek ellenére is igyekszik a város minden értékének a megtartására.


- Ennek ékes példája a Falco, amely tavaly ismét bajnoki címet szerzett, és a BL-ben is maradandót alkotott. Köszönettel tartozunk minden egyes támogatónak, hiszen a társadalmi szerepvállalás ilyenkor különösen fontos – fogalmazott dr. Nemény András.


Kocsis Gábor, a Vulcano Energia Kft. ügyvezetője beszédében kiemelte: nagyon bízik abban, hogy a gárda a bajnokságban az élmezőnyben tud majd szerepelni.


- Örömmel vettük, hogy ismét mi lehetünk a sárga-fekete együttes névadó szponzora. A Falco országos szinten kiemelkedő kosárcsapat, amely rendszeresen szerepel a médiában, ez természetesen a cégünknek is remek lehetőséget jelent. Noha a meghatározó játékosok közül többen is elmentek, bízom az együttesben. Nyilvánvaló, hogy a csapatépítés hosszú folyamat, a sok új játékosnak pedig idő kell, nem szabad türelmetlennek lenni. Hajrá Falco – zárta szavait Kocsis Gábor.


Gráczer György, a klub ügyvezetője arra emlékeztetett, hogy a Falco és a Vulcano Energia Kft. közötti kapcsolat igazi sikertörténet, amely reményei szerint folytatódik.


- Korábban ezen a néven már nyertünk bajnokságokat, egyszer pedig a Covid miatt nem vehettük át az aranyérmeket. Köszönettel tartozunk a cégnek a támogatásért – mondta Gráczer György.


A szerződés aláírása előtt még beszélt az ügyvezető a pénteken és szombaton rendezendő XIII. Horváth Zoltán Emléktornáról. Gráczer György kiemelte: a Falcóval korábban bajnoki címeket nyerő trénerek mind itt lesznek a hétvégén.


- Célunk ezúttal is az volt, hogy külföldi csapatokat csábítsunk Szombathelyre- ez pedig sikerült is. 23-án, délután 5 órától a szlovén Krk az osztrák Viena együttesével találkozik, este 7-kor tartjuk a hivatalos megnyit és a megemlékezést, a Falco pedig háromnegyed 8-tól mérkőzik meg a szerb Suboticával. Másnap 4-kor lesz a bronzmeccs, fél héttől pedig a döntő – ismertette a programot Gráczer György.     

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak