km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: A sikertörténet folytatódik

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: A sikertörténet folytatódik

Ismét a Vulcano Energia Kft. lesz a Falco KC névadó szponzora a soron következő bajnoki kiírásban. A klub és a cég vezetője hétfőn délután az Aréna Savaria VIP-termében ünnepélyes keretek között írta alá a szerződést. A rendezvényen részt vett dr. Nemény András, városunk polgármestere, valamint Tóth Kálmán, a csapat felügyelő bizottságának elnöke is.

Dr. Nemény András elsőként a telefontokját mutatta be a sajtó képviselőinek: a Falco-címer, rajta immár négy csillaggal, amely a bajnoki címeket jelképezi.


- Az önkormányzat eddig is elkötelezett támogatója volt a kosárcsapatnak, és az előttünk álló nehéz esztendőkben sem lesz ez másként. Ilyenkor minden adott forint duplán számít, mint ahogy az az összeg is felértékelődik, amelyet szponzoroktól kapunk – kezdte a polgármester, majd hozzátette: a gazdasági nehézségek ellenére is igyekszik a város minden értékének a megtartására.


- Ennek ékes példája a Falco, amely tavaly ismét bajnoki címet szerzett, és a BL-ben is maradandót alkotott. Köszönettel tartozunk minden egyes támogatónak, hiszen a társadalmi szerepvállalás ilyenkor különösen fontos – fogalmazott dr. Nemény András.


Kocsis Gábor, a Vulcano Energia Kft. ügyvezetője beszédében kiemelte: nagyon bízik abban, hogy a gárda a bajnokságban az élmezőnyben tud majd szerepelni.


- Örömmel vettük, hogy ismét mi lehetünk a sárga-fekete együttes névadó szponzora. A Falco országos szinten kiemelkedő kosárcsapat, amely rendszeresen szerepel a médiában, ez természetesen a cégünknek is remek lehetőséget jelent. Noha a meghatározó játékosok közül többen is elmentek, bízom az együttesben. Nyilvánvaló, hogy a csapatépítés hosszú folyamat, a sok új játékosnak pedig idő kell, nem szabad türelmetlennek lenni. Hajrá Falco – zárta szavait Kocsis Gábor.


Gráczer György, a klub ügyvezetője arra emlékeztetett, hogy a Falco és a Vulcano Energia Kft. közötti kapcsolat igazi sikertörténet, amely reményei szerint folytatódik.


- Korábban ezen a néven már nyertünk bajnokságokat, egyszer pedig a Covid miatt nem vehettük át az aranyérmeket. Köszönettel tartozunk a cégnek a támogatásért – mondta Gráczer György.


A szerződés aláírása előtt még beszélt az ügyvezető a pénteken és szombaton rendezendő XIII. Horváth Zoltán Emléktornáról. Gráczer György kiemelte: a Falcóval korábban bajnoki címeket nyerő trénerek mind itt lesznek a hétvégén.


- Célunk ezúttal is az volt, hogy külföldi csapatokat csábítsunk Szombathelyre- ez pedig sikerült is. 23-án, délután 5 órától a szlovén Krk az osztrák Viena együttesével találkozik, este 7-kor tartjuk a hivatalos megnyit és a megemlékezést, a Falco pedig háromnegyed 8-tól mérkőzik meg a szerb Suboticával. Másnap 4-kor lesz a bronzmeccs, fél héttől pedig a döntő – ismertette a programot Gráczer György.     

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.