km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Fájó vereséget szenvedett a tartalékos Falco Körmenden

Fájó vereséget szenvedett a tartalékos Falco Körmenden

A szombathelyiek másfél negyeden keresztül kézben tartották a mérkőzést, ezt követően viszont újítani tudott a Körmend, amely végül 85-72-es győzelmet aratott.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. KÖZÉPSZAKASZ, FELSŐ-HÁZ 9. FORDULÓ

EGIS KÖRMEND - FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 85-72 (19-22, 23-17, 23-18, 20-15)

Egis Körmend: Stokes 11, White 6/6, Martinez -, Szavics 8/6, Gordon 16. Csere: Takács K. 7/3, Kiss M. -, Ferencz 23/15, Henry 14/9

Edző: Antonis Konstantinides

Falco: Somogyi 11/3, Sövegjártó 7/3, Perl 14, Golomán 4, Keller Á. 16/3. Csere: Verasztó 4, Horváth Á. -, Hawkins 4, Clark 3/3, Barac 9

Edző: Milos Konakov

 

Vasi derbi következett a Férfi Kosárlabda NB I. középszakaszának soron következő fordulójában, a Falco ugyanis a Körmend otthonába látogatott. A címvédő eddig háromból három mérkőzést nyert a szezonban a nagy rivális ellen, amelyet zsinórban kilencedik alkalommal szeretett volna legyőzni. Milos Konakov Váradi Benedek, Kovács Benedek, valamint Benke Szilárd játékára sem számíthatott.

 

Egy-egy kimaradt akció után Sövegjártó Ábel szerezte a színmagyar kezdő 5-össel felálló Falco első pontjait, majd Perl büntetői értek célba, 4-0-ával kezdtek a szombathelyiek. Az első Rába-parti kosarat Stokes szerezte két perc elteltével, erre viszont Somogyi egy triplával felelt (2-7). Bekezdtek a sárga-feketék, villámgyors akció után Keller növelte az előnyt, sportnyelven szólva kissé az öltözőben maradt a hazai gárda. Savic 2+1-es akciót csinált, a büntető kimaradt, Sövegjártó egy hármassal büntetett, a negyed derekán 6-12 állt az eredményjelzőn. Milos Konakov folyamatosan forgatta a csapatot, a fiatalok ponterős játékkal rukkoltak elő. A Körmend a presztízs mellett a harmadik kiemelésért is küzdött, 11-14-re zárkózott, ezt követően viszont Hawkins kosara nyugtatta meg a szombathelyieket. Ferencz Csaba egy triplával felelt, két pont volt a differencia, sőt az egyenlítésért is mehettek a hazaiak, Martinez viszont nem tudott élni a lehetőséggel. A mérkőzésbe remekül beszálló Verasztó ellen sportszerűtlen faultot követtek el, ismét el tudott lépni a Falco, a negyed utolsó perce előtt 14-22-re vezetett a Konakov-legénység. Az utolsó öt pont a Körmendé volt, tíz perc után 19-22 volt az állás.

 

Clark-triplával indult a második etap, majd Perl is eredményes volt a festékből, Antonis Konstantinides pedig időt kért 19-27-es állásnál. A timeout után jó védekezésének is köszönhetően 7-0-ás sorozatot produkált a házigazda, 26-27-nél Milos Konakovnak kellett időt kérnie. A szusszanás után Ferencz Csaba hármasával először tudott vezetni a Körmend, Gordon növelte az előnyt, megtorpanni látszott a szombathelyi együttes. Keller a két büntetőből egyet értékesített, majd egy lerohanás végén is eredményes tudott lenni, Marvin Clark számára viszont két technikai miatt véget ért a találkozó, ezzel még nehezebb helyzetbe került a címvédő. 34-30-nál nagyon fontos triplát szereztek a vendégek, de Ferencz is megtette ugyanezt, visszaállt a különbség. Nagy harc folyt a pályán, mindkét csapaton érezhető volt a győzni akarás, Barac pedig egy jó 2+1-es akcióval zárkóztatta csapatát (37-36). A folytatásban Henry pillanatai következtek, 42-36-ra ellépett az EGIS, Milos Konakov pedig ismét magához hívta övéit. A félidő végén Golomán büntetőivel lopakodott a Falco, 42-39-es eredménnyel mehettek pihenőre a felek.

 

Henry egy hármassal adta meg a harmadik felvonás alaphangját, majd jött még egy ebből a fajtából, 48-39-re elhúztak a hazaiak. Somogyi szerezte az első sárga-fekete kosarat, de White közé tette a tíz pontot, 51-41 állt az eredményjelzőn. Sövegjártó faulttal együtt dobta be, a büntető viszont kimaradt, Boris Barac viszont nem hibázott a vonalról. Energikusabbnak, frissebbnek tűnt a Körmend, de Somogyi tovább csökkentette a különbséget, méghozzá négy pontra (51-47). Stokes is csinált egy 2+1-et, majd Savic süllyesztett el egy triplát, 57-47-nél időt kért Milos Konakov. Perl kosara hosszú pontcsendet tört meg, Savic hármassal válaszolt, de Hawkis is Somogyi révén tartotta magát a vendég gárda, 62-55 volt az állás. Hazai időkérés után Keller harcolt ki faultot, majd jól büntetőzött, tovább kapaszkodtak a szombathelyiek. Az etap vége a Rába-partiaké volt, a záró felvonást 65-57-ről várhatták a csapatok.

 

Rendkívül tördelt volt a találkozó, Perl szerezte az utolsó negyed első kosarát, Ferencz viszont triplát szórt, ezen a mérkőzésen nem lehetett egyedül hagyni. Ami a vendégeknél kimaradt, hazai oldalon bement, 70-59-nél ismét a Falco szerb trénerének kellett reagálnia. Golomán büntetőivel került vissza tíz ponton belülre a listavezető, az idő azonban vészesen fogyott. A véghajrában próbálkozott, ment előre a Falco, a ki nem kényszerített hibák, valamint az ihletett hazai dobóforma együtt viszont azt eredményezte, hogy a házigazda 85-72-es győzelmet aratott, a szombathelyiek pedig nem tudták megnyerni zsinórban kilencedik vasi rangadójukat. 

 

A Konakov-legénység szerdán a Szolnoki Olaj együttesét fogadja a középszakasz következő fordulójában.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Megállt a kereszteződésben, majd megütötte a másik autóban ülő férfit Bükön
Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget
Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
Három baleset egy nap alatt a vasi utakon
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 27-én 5 óra és 2022. november 28-án 5 óra közötti időben egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Októberben 7361 gyermek született, 10 808-an haltak meg
Az előzetes adatok szerint októberben 7361 gyermek született, 10 808-an haltak meg. 2021 novembere és 2022 októbere között a születések száma 3,9, a halálozásoké 8,3, a házasságkötéseké pedig 6,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi időszakhoz képest - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-t.
NAV: több mint kétmillió forintnyi adózatlan cigarettát találtak egy buszban Csörnyeföldnél
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy buszban több mint kétmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a Zala megyei Csörnyeföldnél - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.