km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Haladás: Győzelem Győrben!

Haladás: Győzelem Győrben!

Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.

A szeles, hűvös időben kezdődött a Nyugat-dunántúli rangadó: a két gárda a tabellán a 7., illetve a 8. helyről várta az ütközetet. A mieinknél Bosnjak helyett Devecseri, Borvető helyett pedig Molnár Rajmund kapott helyet a kezdőcsapatban - a múlt hetihez képest ez a két változás történt.  
A 2. percben kis híján megszerezte a vezetést a Hali: Rácz jobboldali szöglete után Csilus 6 méterről a rövid sarokról csúsztatott bele a labdába, ami a jobb oldali kapufára vágódott, majd a védelem szögletre mentett. A 7. percben Keresztesi is fejjel veszélyeztetett, de a labda fölé szállt.

A 9. percben Csernik révén megszerezte a vezetést a Haladás: Egy baloldali akció végén Nyíri tört be a 16-oson belülre, Fodor mellett eltolta a labdát, majd elesett, a játékszer azonban Csernik elé került, aki elegáns mozdulattal 11 méterről a kivetődő Kovácsik mellett a bal alsó sarokba helyezett (0-1)!

A 16. percben Vitális Lacza remek átadása után belépett a 16-oson belülre, majd 10 méterről, balról, kissé éles szögből a rövid felsőbe bombázta a labdát (1-1). Kissé váratlanul este a találatok, hiszen az első húsz percben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A győrieknél volt többet a labda, a Hali kontrákkal próbálkozott, kevés sikerrel.

A házigazda átvette a játék irányítását, a vasiak a meccs ezen periódusában nem igazán tudták megtartani a labdát. Fél óra elteltével kiegyenlítettebb lett a játék, és újabb Haladás-találat született!  Egy baloldali szöglet után röviden szabadítottak fel a győri védők, a labda Csernik elé került, aki 21 méterről a jobb alsó sarokba lőtt – mintha Tomán megpattant volna a labda, ez csapta be Kovácsikot (1-2)!

A 37. percben Kiss Balázs egyenlíthetett volna, de a baloldali beadás után 5 méterről a jobb kapufa mellé pörgetett – ezt alaposan végig mozizta a komplett Haladás-védelem.

A 39. percben ismét betalált a Hali! Molnár kapott indítást Csilustól, támadónk Szujót rendesen beforgatta, majd 16 méterről jobbal a jobb alsó sarokba bombázott (1-3)! Remek egyéni teljesítmény volt.

A 44. percben percben egy formás Hali-akció végén Nyíri hozta ajtó-ablak helyzetbe Csermiket, a középpályásunk 8 méterről jobbról lőtt, Kovácsik bravúrral védett. A harmadik vasi találat rendesen megfogta a házigazdát, a szombathelyiek a játékrész végén simán lőhettek volna újabb gólokat. Teljesen megérdemelten vezetett a Haladás a szünetben.

A győriek hármat is cseréltek a szünetben, amelynek gyorsan meg is lett az eredménye. A 46. percben az ex-szombathelyi Kiss Bencét buktatta Devecseri a 16-oson belül, a játékvezető 11-est ítélt. Vitális végezte el a büntetőt, de a jobbra tartó labdát azonban Verpecz bravúrral védte! Az ellentámadásnál Molnár Rajmund került hatalmas helyzetbe, de 11 méterről a bal kapufa mellé gurított. Izgalmasan indult a második félidő.

A Haladás ötletesen, jól focizott, feltolta a védekezését, így az ETO nem tudta kihozni a labdát a saját térfeléről. Rácz, Csernik, Csilus és Molnár is nagy kedvvel focizott, nem igazán tudtak mit kezdeni a középpályásainkkal a hazaiak.  

Egy óra elteltével kijött a szorításból a Győr, Vitális szervezte a játékot, amelybe azonban sok hiba csúszott, így helyzetekig nem jutottak el Morinigóék. A 65. percben Derekas szerezte meg a labdát Vinglertől, kapura tört, 12 méterről lőtt, de a védők szögletre mentettek – ez is komoly helyzet volt. Az ellentámadásnál Csontos tört be a 16-oson belülre, éles szögből azonban a jobb kapufa mellé lőtt. Továbbra is kifejezetten jó volt a meccs, mindkét gárda gólra törően, bátran futballozott. A 71. percben Németh Milán indításával lépett meg Molnár Rajmund, egy az egyben megverte Keresztest, támadónk centerezett, de Fodor tisztázni tudott. A 75. percben Priskin vette célba a Haladás kapuját, de a labda középre tartott, így magabiztosan hárított Verpecz.

Az utolsó tíz percre fordulva a Cserniék taktikusan játszottak, a mintegy 150 fős vendégtábor pedig folyamatosan buzdította kedvenceiket.  

A Haladás teljesen megérdemelten nyert Győrben, a vasiak a mérkőzés nagy részében jobban futballoztak ellenfelüknél.  

ETO FC GYŐR–SZOMBATHELYI HALADÁS  1 - 3   (1 - 3)
Győr, ETO Park. 700 néző. Vezeti: Takács Tamás (Ring Kevin, Szabó Dániel)
ETO FC GYŐR: Kovácsik – Kovács K., Fodor, Szujó (Csontos 46.), Keresztes, Toma, Kiss M. (Vingler 46.), Vitális, Kiss Ba. (Borsos 86.), Morínigo (Priskin 74.), Lacza (Kiss B. 46.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
SZOMBATELYI HALADÁS: Verpecz – Simut, Csató, Devecseri, Németh M. - Nyíri, Derekas, Rácz B. (Zvekanov 91.), Csilus, Csernik (Doktorics 83.) - Molnár R. (Borvető 86.). Vezetőedző: Michal Hipp.
Góllövők: Vitális (16.), ill. Csernik (9. és 31.), Molnár R. (39.)

 

 

(Fotó: Nagy Jácint/archív)

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Szójaliszt izzott a siló belső falán
Apró vadnyulaknak segített életben maradni a Noé Állatambulancia
Két pici vadnyúl érkezett a Noé Állatambulanciára, akiket egy kedves család mentett meg egy lakótelepről. A betonon hevertek testvérükkel, aki a megtaláláskor sajnos már nem élt, osztotta meg a hírt az állatambulancia közösségi oldalán.
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.