km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Eseménydús április Táplánszentkereszten

Eseménydús április Táplánszentkereszten

Nagy volt a sürgés-forgás húsvét előtt a táplánszentkereszti művelődési házban, bütyköldébe várták a kicsiket és a nagyokat. A programra sokan érkeztek, sorra kerültek ki a kezek alól a zokninyuszik és a hímes tojások.

 

A tavaszi szünet első napján húsvétra hangoló közös kézműves készülődést szerveztek a gyermekeknek, s nagy örömükre nemcsak kicsik, hanem nagyobbak is érkeztek, tudtuk meg Dávid-Tóth Andrea közösségszervezőtől. Hozzátette, hogy a programot úgy is hirdették meg, hogy akár kísérő nélkül is jöhetnek a nagyobbak, hiszen felnőtt felügyelete mellett ügyeskedhettek ezen a délutánon.

 
– Húsvéti díszeket, zokninyuszikat készítettünk a Foltvarró Hölgyekkel közösen, valamint lehetett mézeskalácstojásokat festeni, díszíteni, ebben Kersák Kriszti volt a vállalkozó kedvűek segítségére – folytatta a közösségszervező. – Nagyon jó hangulatban telt a délután, nagyon gyorsan eltelt a két óra, kellően ráhangolódhatott mindenki az ünnepekre. Amíg pedig a nagyobbak szorgoskodtak, addig a kicsiket húsvéti játszóház várta. Mintegy 30-40 gyerek vett részt a programon, többségében inkább lányok.


A programok sora itt még nem ért véget, ugyanis a gyermekek a pedagógusokkal és apukákkal már lelkesen és nagy örömmel készülnek május egyik legszebb ünnepére, az anyák napjára. Ehhez pedig a szervezők is szeretnének hozzájárulni egy különleges, meghitt hangulatú programmal: április 30-án, anyák napja előtt, szombaton 10-től 12 óráig a művelődési házban gyermekek, szülők és nagyszülők együtt készíthetnek egy csodálatos, élő virágokból álló, saját ízlés szerint megkomponált, egyedi virágboxot, melyet aztán haza is lehet vinni. 


Múlt hétvégén a Medvehagyma Virágzás Ünnepére hívták az érdeklődőket, április utolsó hétvégéjén pedig megünneplik május 1-jét is: „Éljen május elseje" retró felvonulást terveznek április 30-án, délután 5 órai kezdettel. A Széchenyi parkból – ahol lufi, vattacukor és hot-dog is várja a vendégeket – indulnak, és a Táplánszentkereszti Fúvószenekar vezetésével masíroznak a Fő utcán. Majd a parkba visszatérve a gyerekek és felnőttek közös munkájával szeretnék feldíszíteni a felállítani a falu májusfáját. Közben a helyi Gyöngyvirág Dalkör hölgyeinek nótázása fokozza a majális hangulatát.


 
Fotó: Dávid-Tóth Andrea

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint