km/óra
  2022.12.09., péntek  •  Natália napja
Eseménydús április Táplánszentkereszten

Eseménydús április Táplánszentkereszten

Nagy volt a sürgés-forgás húsvét előtt a táplánszentkereszti művelődési házban, bütyköldébe várták a kicsiket és a nagyokat. A programra sokan érkeztek, sorra kerültek ki a kezek alól a zokninyuszik és a hímes tojások.

 

A tavaszi szünet első napján húsvétra hangoló közös kézműves készülődést szerveztek a gyermekeknek, s nagy örömükre nemcsak kicsik, hanem nagyobbak is érkeztek, tudtuk meg Dávid-Tóth Andrea közösségszervezőtől. Hozzátette, hogy a programot úgy is hirdették meg, hogy akár kísérő nélkül is jöhetnek a nagyobbak, hiszen felnőtt felügyelete mellett ügyeskedhettek ezen a délutánon.

 
– Húsvéti díszeket, zokninyuszikat készítettünk a Foltvarró Hölgyekkel közösen, valamint lehetett mézeskalácstojásokat festeni, díszíteni, ebben Kersák Kriszti volt a vállalkozó kedvűek segítségére – folytatta a közösségszervező. – Nagyon jó hangulatban telt a délután, nagyon gyorsan eltelt a két óra, kellően ráhangolódhatott mindenki az ünnepekre. Amíg pedig a nagyobbak szorgoskodtak, addig a kicsiket húsvéti játszóház várta. Mintegy 30-40 gyerek vett részt a programon, többségében inkább lányok.


A programok sora itt még nem ért véget, ugyanis a gyermekek a pedagógusokkal és apukákkal már lelkesen és nagy örömmel készülnek május egyik legszebb ünnepére, az anyák napjára. Ehhez pedig a szervezők is szeretnének hozzájárulni egy különleges, meghitt hangulatú programmal: április 30-án, anyák napja előtt, szombaton 10-től 12 óráig a művelődési házban gyermekek, szülők és nagyszülők együtt készíthetnek egy csodálatos, élő virágokból álló, saját ízlés szerint megkomponált, egyedi virágboxot, melyet aztán haza is lehet vinni. 


Múlt hétvégén a Medvehagyma Virágzás Ünnepére hívták az érdeklődőket, április utolsó hétvégéjén pedig megünneplik május 1-jét is: „Éljen május elseje" retró felvonulást terveznek április 30-án, délután 5 órai kezdettel. A Széchenyi parkból – ahol lufi, vattacukor és hot-dog is várja a vendégeket – indulnak, és a Táplánszentkereszti Fúvószenekar vezetésével masíroznak a Fő utcán. Majd a parkba visszatérve a gyerekek és felnőttek közös munkájával szeretnék feldíszíteni a felállítani a falu májusfáját. Közben a helyi Gyöngyvirág Dalkör hölgyeinek nótázása fokozza a majális hangulatát.


 
Fotó: Dávid-Tóth Andrea

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
legfrissebbek
A decemberi közgyűlést értékelték a frakciók
Az elmúlt három év eredményeiről, a kibővített 1000 fa programról és a SZOVA likviditásáról esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon. Utóbbi téma zárt ülésen került elő, és nagy vitát kavart. A cég összeállított egy húsztételes listát az értékesíthető ingatlanokról.
Horváth Soma: komoly fejlődési pályán a Derkovits
A Fogadóóra soron következő részében a 4. számú választókörzet képviselőjével, Horváth Soma alpolgármesterrel beszélgettünk egy újonnan épült játszótéren a Derkovits-lakótelep fejlesztéseiről, a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen egy képviselői munka a mindennapokban.
Ukrajnai háború - Az orosz erők eltaláltak egy kórházat Herszonban
A tisztségviselő szavai szerint a kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat.
Nőtt a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 
Nőtt azoknak a felvételeknek a száma, amelyet a sértettek önmagukról készítettek
Újrahasználati Központot nyit a SZOVA
Szolgáltatási körének bővítéseként a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központothoz létre a lakosság részére, melynek célja a hulladékok keletkezésének csökkentése a még használható és jó állapotú tárgyak „újra használatba” kerülésével.