km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Eseménydús április Táplánszentkereszten

Eseménydús április Táplánszentkereszten

Nagy volt a sürgés-forgás húsvét előtt a táplánszentkereszti művelődési házban, bütyköldébe várták a kicsiket és a nagyokat. A programra sokan érkeztek, sorra kerültek ki a kezek alól a zokninyuszik és a hímes tojások.

 

A tavaszi szünet első napján húsvétra hangoló közös kézműves készülődést szerveztek a gyermekeknek, s nagy örömükre nemcsak kicsik, hanem nagyobbak is érkeztek, tudtuk meg Dávid-Tóth Andrea közösségszervezőtől. Hozzátette, hogy a programot úgy is hirdették meg, hogy akár kísérő nélkül is jöhetnek a nagyobbak, hiszen felnőtt felügyelete mellett ügyeskedhettek ezen a délutánon.

 
– Húsvéti díszeket, zokninyuszikat készítettünk a Foltvarró Hölgyekkel közösen, valamint lehetett mézeskalácstojásokat festeni, díszíteni, ebben Kersák Kriszti volt a vállalkozó kedvűek segítségére – folytatta a közösségszervező. – Nagyon jó hangulatban telt a délután, nagyon gyorsan eltelt a két óra, kellően ráhangolódhatott mindenki az ünnepekre. Amíg pedig a nagyobbak szorgoskodtak, addig a kicsiket húsvéti játszóház várta. Mintegy 30-40 gyerek vett részt a programon, többségében inkább lányok.


A programok sora itt még nem ért véget, ugyanis a gyermekek a pedagógusokkal és apukákkal már lelkesen és nagy örömmel készülnek május egyik legszebb ünnepére, az anyák napjára. Ehhez pedig a szervezők is szeretnének hozzájárulni egy különleges, meghitt hangulatú programmal: április 30-án, anyák napja előtt, szombaton 10-től 12 óráig a művelődési házban gyermekek, szülők és nagyszülők együtt készíthetnek egy csodálatos, élő virágokból álló, saját ízlés szerint megkomponált, egyedi virágboxot, melyet aztán haza is lehet vinni. 


Múlt hétvégén a Medvehagyma Virágzás Ünnepére hívták az érdeklődőket, április utolsó hétvégéjén pedig megünneplik május 1-jét is: „Éljen május elseje" retró felvonulást terveznek április 30-án, délután 5 órai kezdettel. A Széchenyi parkból – ahol lufi, vattacukor és hot-dog is várja a vendégeket – indulnak, és a Táplánszentkereszti Fúvószenekar vezetésével masíroznak a Fő utcán. Majd a parkba visszatérve a gyerekek és felnőttek közös munkájával szeretnék feldíszíteni a felállítani a falu májusfáját. Közben a helyi Gyöngyvirág Dalkör hölgyeinek nótázása fokozza a majális hangulatát.


 
Fotó: Dávid-Tóth Andrea

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.