km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Érkeznek az Anyatigrisek Fekete Lindával

Érkeznek az Anyatigrisek Fekete Lindával

Ismét Szombathelyre érkezik a világhírű musical, Sue Fabisch legendás darabja. Az Anyatigrisek című előadás tabuk nélkül, rengeteg humorral mutatja meg, hogy valójában mit is jelent szülőnek lenni. Az AGORA – Művelődési és Sportházban március 8-án, 19 órakor kezdődik az előadás. Az egyik édesanyát pedig a Szombathelyen ismert és kedvelt Fekete Linda színésznő játssza.

 

Magáról a darabról azt vallják, nem számít, hogy feketeöves anyuka vagy fiatal kismama vagy, a másfél órás zenés komédia garantáltan jobb kedvre derít majd. A történet szerint Amy, a „mindenórás” kismama babaváró bulit rendez. Az eseményre hamarosan megérkezik Barbara, az érzelmileg túlfűtött főállású háziasszony, Brooke, a munkamániás, folyton stresszes ügyvédnő és Tina, az elvált, megfelelési kényszeres anyuka, hogy együtt lássák el jó tanácsokkal a várandós házigazdát, akinek igencsak naiv elképzelései vannak az anyaságról. A három nőnek hála, már nem sokáig.


Amy szerepét Barbinek Paula, Barbara szerepét Cseke Katinka, Brooke szerepét Fekete Linda játssza, Tina bőrébe pedig Fehér Adrienn bújik. A rendező Tallós Rita. 


Az eredeti angol nyelvű előadás eddig négy kontinensen aratott töretlen sikert, tíz éve játsszák folyamatos telt házzal a világ minden táján. A Liliom Produkció jóvoltából a magyar közönség is megismerheti a világhírű musicalt. A jegyvásárlásról az AGORA honlapján lehet bővebb információt kapni. 


Fekete Lindát nem kell bemutatni a szombathelyi közönségnek, a színésznő, énekesnő 2011 és 2019 között a szombathelyi Weöres Sándor Színház tagja volt. Számos szerepben láthattuk már, most az Anyatigrisek Brooke-jaként tér vissza szeretett városába. 


– Nyolc évet voltam a Weöres Sándor Színház tagja, így mindig öröm ide visszatérni – vallja a színésznő. – Ha időm engedi, akkor mindig elmegyek a premier előadásokra. A közönség nagy szeretettel fogad, mindig elmondják nekem, hogy ide tartozom, és záporoznak a kérdések, kérések felém, hogy mikor jövök már vissza. A szombathelyi közönség nem felejt, nagyon hálás vagyok érte. Be kell vallanom, ez egy plusz izgalmat is jelent, hiszen nem szeretnék nekik csalódást okozni. 


Az Anyatigrisek című darab 0–99 éves korig ajánlott, és nem csak nőknek szól. Pasiknak is, főleg azért, mert olyan titkokat is feltár, melyek a női lélek bugyraiba vannak elrejtve. A közönség általában először egy kicsit zavarban van, hogy vajon lehet-e nevetni, aztán felcsendülnek a dalok, és mindenkiből garantáltan kitör a röhögés. Olyan anyukák vannak ugyanis a középpontban, akikkel biztosan tudnak azonosulni a közönség soraiban ülő hölgyek. Fekete Linda például egy elfoglalt, folyton dolgozó, nadrágos anyukát alakít, Amy pedig a terhes kismamát, aki mindenre szeretne felkészülni. Ebben persze jobbnál jobb tanácsokkal a segítségére sietnek a különböző élethelyetekben élő anyukák. 


A darabot egy összeszokott csapat hozza el Szombathelye. Fekete Linda egy kulisszatitkot is elárult: az előadás előtt egy szeánszot tartanak, körben állnak és imádkoznak, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból. Enélkül a rituálé nélkül nem kezdődhet el Szombathelyen sem március 8-án 19 órakor az előadás. 

 

Fotó: Kecskeméti Krisztina
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
legfrissebbek
A Nemzeti Választási Bizottság befejezte az újraszámlálást, Karácsony maradt a főpolgármester
Több órás tárgyalás után a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) befejezte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását. Sasvári Róbert, az NVB elnöke kihirdette, hogy a 24592 érvénytelen szavazat közül 560 szavazatot minősítettek érvényesnek, olvasható a 444.hu-n.
Rossi: Nincs kérdőjel a Svájc elleni kezdőcsapatot illetően
Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a fejében már készen van az a kezdőcsapat, amelyet pályára küld majd a németországi Európa-bajnokság szombaton 15 órakor sorra kerülő Svájc elleni mérkőzésén.
Inkantáció: légies és lírai pillanatok feketén-fehéren a fotókon
Légies és lírai pillanatok feketén-fehéren - ezt az alcímet viseli Büki László fotóriporter Inkantáció című kiállítása, amely a könyvhét keretében nyílt meg a Berzsenyi Dániel Könyvtárban csütörtökön. 25 fénykép látható a tárlaton, közös vonásuk, hogy táncot és a zenét örökítenek meg.
Programajánló – Szombathely: Bloomsday, ökofesztivál és szurkolói ház
A június 14-15-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.
Foci Eb 2024: az MLSZ minden támogatást és segítséget megad a magyar szurkolóknak
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) minden támogatást és segítséget megad a helyszínen azoknak a magyar szurkolóknak, akik jelen lesznek Németországban a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzésein - tájékoztatta az MTI-t Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.