km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Épül a Vép és Szombathely közötti kerékpárút

Épül a Vép és Szombathely közötti kerékpárút

Zajlik a Vép és Szombathely közötti kerékpárút építése, így biztonságosan lehet majd biciklivel közlekedni a vasi megyeszékhelyre. A négy kilométeres szakaszból Vép két kilométeres részre pályázott, 282 millió forint támogatást nyert.

 

Kovács Péter polgármester elmondta, a Vas Megyei Önkormányzattal konzorciumban nyújtották be a pályázatot a kerékpárútszakaszra, mely a Vépet Szombathellyel összekötő 8443. sz. út déli oldalán épül meg kétsávos szélességgel. A Vépet érintő szakasz hossza 2073 méter. A 100 százalékos támogatás összege majdnem 282 millió forint. 


A vállalkozó már át is vette a munkaterületet, elkezdődött a kivitelezés. A szerződés szerint 180 nap áll rendelkezésre a munkák befejezésére, de a polgármester szerint elképzelhető, hogy hamarabb elkészül. Így, ha minden jól megy, már az első félévben megépül a vépi rész. A két kilométeres szakasz a Kinizsi utca elejétől indulva halad majd végig egészen a napelemparkig. 


A polgármester hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy megépüljön a kerékpárút, mivel sokan járnak az úton autóval dolgozni a megyeszékhelyre, s nemcsak Vépről, hanem Bozzaiból, Kenézről, Pecölből is. A reggeli és a délutáni csúcsforgalomban nehéz kerékpárral közlekedni, több súlyos sérüléssel járó baleset is történt az elmúlt években. A polgármester felhívta még a figyelmet arra, hogy az építési munkák miatt forgalomkorlátozás van érvényben, azt kérte, mindenki kellő elővigyázatossággal közlekedjen. 


Nemcsak Vép nyert a megvalósításhoz 100 százalékos támogatást: a szombathelyi körforgalom és a vépi napelempark közötti szakasz építéséhez Szombathely 245 millió forintot kapott. A kerékpárút szombathelyi része a 86. számú főút városi elkerülő szakaszán megvalósított kerékpáros átvezetéstől indul, és 1,7 km-en keresztül vezet Vép irányába, Szombathely közigazgatási határáig.

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.