km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Épül a Vép és Szombathely közötti kerékpárút

Épül a Vép és Szombathely közötti kerékpárút

Zajlik a Vép és Szombathely közötti kerékpárút építése, így biztonságosan lehet majd biciklivel közlekedni a vasi megyeszékhelyre. A négy kilométeres szakaszból Vép két kilométeres részre pályázott, 282 millió forint támogatást nyert.

 

Kovács Péter polgármester elmondta, a Vas Megyei Önkormányzattal konzorciumban nyújtották be a pályázatot a kerékpárútszakaszra, mely a Vépet Szombathellyel összekötő 8443. sz. út déli oldalán épül meg kétsávos szélességgel. A Vépet érintő szakasz hossza 2073 méter. A 100 százalékos támogatás összege majdnem 282 millió forint. 


A vállalkozó már át is vette a munkaterületet, elkezdődött a kivitelezés. A szerződés szerint 180 nap áll rendelkezésre a munkák befejezésére, de a polgármester szerint elképzelhető, hogy hamarabb elkészül. Így, ha minden jól megy, már az első félévben megépül a vépi rész. A két kilométeres szakasz a Kinizsi utca elejétől indulva halad majd végig egészen a napelemparkig. 


A polgármester hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy megépüljön a kerékpárút, mivel sokan járnak az úton autóval dolgozni a megyeszékhelyre, s nemcsak Vépről, hanem Bozzaiból, Kenézről, Pecölből is. A reggeli és a délutáni csúcsforgalomban nehéz kerékpárral közlekedni, több súlyos sérüléssel járó baleset is történt az elmúlt években. A polgármester felhívta még a figyelmet arra, hogy az építési munkák miatt forgalomkorlátozás van érvényben, azt kérte, mindenki kellő elővigyázatossággal közlekedjen. 


Nemcsak Vép nyert a megvalósításhoz 100 százalékos támogatást: a szombathelyi körforgalom és a vépi napelempark közötti szakasz építéséhez Szombathely 245 millió forintot kapott. A kerékpárút szombathelyi része a 86. számú főút városi elkerülő szakaszán megvalósított kerékpáros átvezetéstől indul, és 1,7 km-en keresztül vezet Vép irányába, Szombathely közigazgatási határáig.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.