km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Épül a Vép és Szombathely közötti kerékpárút

Épül a Vép és Szombathely közötti kerékpárút

Zajlik a Vép és Szombathely közötti kerékpárút építése, így biztonságosan lehet majd biciklivel közlekedni a vasi megyeszékhelyre. A négy kilométeres szakaszból Vép két kilométeres részre pályázott, 282 millió forint támogatást nyert.

 

Kovács Péter polgármester elmondta, a Vas Megyei Önkormányzattal konzorciumban nyújtották be a pályázatot a kerékpárútszakaszra, mely a Vépet Szombathellyel összekötő 8443. sz. út déli oldalán épül meg kétsávos szélességgel. A Vépet érintő szakasz hossza 2073 méter. A 100 százalékos támogatás összege majdnem 282 millió forint. 


A vállalkozó már át is vette a munkaterületet, elkezdődött a kivitelezés. A szerződés szerint 180 nap áll rendelkezésre a munkák befejezésére, de a polgármester szerint elképzelhető, hogy hamarabb elkészül. Így, ha minden jól megy, már az első félévben megépül a vépi rész. A két kilométeres szakasz a Kinizsi utca elejétől indulva halad majd végig egészen a napelemparkig. 


A polgármester hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy megépüljön a kerékpárút, mivel sokan járnak az úton autóval dolgozni a megyeszékhelyre, s nemcsak Vépről, hanem Bozzaiból, Kenézről, Pecölből is. A reggeli és a délutáni csúcsforgalomban nehéz kerékpárral közlekedni, több súlyos sérüléssel járó baleset is történt az elmúlt években. A polgármester felhívta még a figyelmet arra, hogy az építési munkák miatt forgalomkorlátozás van érvényben, azt kérte, mindenki kellő elővigyázatossággal közlekedjen. 


Nemcsak Vép nyert a megvalósításhoz 100 százalékos támogatást: a szombathelyi körforgalom és a vépi napelempark közötti szakasz építéséhez Szombathely 245 millió forintot kapott. A kerékpárút szombathelyi része a 86. számú főút városi elkerülő szakaszán megvalósított kerékpáros átvezetéstől indul, és 1,7 km-en keresztül vezet Vép irányába, Szombathely közigazgatási határáig.

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.
Három autó tört össze Szombathelyen
A kereszteződéshez érkező terepjáró féke az elmondás alapján nem működött. A Toyota először egy másik terepjáró oldalába hajtott, majd ütközött egy Mercedessel. Senki sem sérült meg - írja a 112Press.
Sikerrel szerepeltek a szombathelyi karatések Németországban
A hétvégén rendezték meg a németországi Burghardtsdorfban a 18. Zwönitztalpokal elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate Versenyt. A megmérettetésen 7 ország 59 egyesülete 673 nevezéssel képviseltette magát - írja a Nyugat.