km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Elvakította a szemből jövő autó a sofőrt Kőszegnél, baleset lett a vége

Elvakította a szemből jövő autó a sofőrt Kőszegnél, baleset lett a vége

A vétlen sofőr sérült meg.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt kedden reggel Kőszeg határában, a 87-es főúton – számolt be a 112Press. A határátkelő irányába tartott egy Hyundai személyautó, amikor a szemből érkező Peugeot áttért a sávjába és érintőlegesen ütköztek.

A Hyundai egyik kereke kiszakadt, kidöntött egy jelzőtáblát, irányíthatatlanul árokba csapódott, majd visszasodródott az úttestre, melyre közben földet szórt.

A Peugeot bal első kereke is kitörött, a sofőr az út közepén tudta megállítani a járművet.

A balesetben a vétlen sofőr, egy középkorú férfi sérült meg, őt a mentők kórházba szállították, ám a lap információi szerint nem szenvedett súlyos sérülést.

Az okozó a 112Press kérdésére elmondta, nem sokkal korábban indultak dolgozni a munkatársával egy szomszédos megyébe és az elmúlt három hónapban már sokszor megtették ezt az utat. A férfi azt mondta, nem volt párás a szélvédője, hanem elvakította a Hyundai világítása és hirtelen azt sem tudta, hol az út.

A helyszínre kőszegi tűzoltók érkeztek, akik az elektromos autót hőkamerával is ellenőrizték. A helyszíni szemle ideje alatt egy sávon, rendőri irányítás mellett haladt a forgalom, kisebb torlódás alakult ki.

 

Fotó: 112Press

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.