km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
Elűzték a telet Táplánszentkereszten

Elűzték a telet Táplánszentkereszten

A rossz idő ellenére is jó hangulatban telt szombaton Táplánszentkereszten az I. Télűző Forraltborfőző Verseny. Annyira sikeres volt a megmérettetés, hogy estére a rossz időt is elűzték. Délután a családokat is várták, a művelődési házban meglepetéssel és koncerttel készültek a gyerekeknek.

 

Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy az előzetes felhívásra 7 csapat jelentkezett. A helyi egyesületeket korábban felkérték, hogy vegyenek részt a megmérettetésen, melyhez magánemberek is csatlakoztak. A bort Táplánszentkereszt Önkormányzata biztosította, a további eszközökről a csapatoknak kellett gondoskodniuk. Kreatív, ötletes csapatnevekkel vágtak neki a forraltbor főzésének, mindenki titkos recept alapján dolgozott. Voltak, akik saját bögrében kínálták a finom nedűt, mellé saját sütésű pogácsával, fánkkal is kedveskedtek.  


– Kicsit aggódtunk a szombati időjárás miatt, mivel erős szélvihar kerekedett, és hódara is hullott, de mindenki felkészült a mostoha körülményekre – tette hozzá a közösségszervező. – Odafigyeltek a csapatok a biztonságos tűzrakásra, és időjárásálló eszközöket is hoztak magukkal. Annyira jól sikerült a télűző verseny, hogy a végére tényleg el is űztük a rossz időt. A szél lecsendesedett, és télhez képest kellemes idő lett. 


A rendezvényre látogatóknak a helyi diákok értékelő lapokat is osztogattak, ezen lehetett 1-től 10-ig pontozni a forraltborokat. Nemcsak az ital íze számított, hanem sokan figyelembe vették a kitelepülést és a kínálás módját is. A vendégek pontszámai alapján a versenyt a helyi polgárőr egyesület és a Táplánszentkereszt Kultúrájáért Egyesület közös csapata nyerte. Ők egy 5 ezer forintos pizzavásárlási utalványt kaptak. A többi csapat sem keseredett el, nem árulták el a forraltborok titkos hozzávalóit, mert abban reménykednek, hogy jövőre ismét elűzhetik finom italukkal a telet. 


A program a szervező szerint sikeres volt, hiszen nemcsak a családokat sikerült megszólítani, hanem az egyesületek az idősebb lakosokat is kicsalogatták a rendezvényre. Így a járványhelyzet ellenére is elindulhatott a közösség újraépítése, hogy az emberek ismét találkozhassanak egymással. A forralt borok kóstolása mellett a művelődési házba is várták a kicsiket és a nagyokat. Három órakor kinyitott a játszóház, tele új játékokkal. Ezeket az elmúlt két rendezvényen árult tombolák bevételeiből vásárolták, 130 ezer forint értékben lepték meg a gyerekeket. Nemcsak játszani lehetett, hanem bulizni is, Molnár Orsi adott családi koncertet. Az énekes második alkalommal lépett fel a településen, egy teljesen új műsorral kedveskedett a gyerekeknek. Közvetlen, kedves stílusa most is megnyerő volt, csak a legkisebbek maradtak szüleik ölében, a nagyobbak ropták a táncot a parketten. 

 

Fotó: Dávid-Tóth Andrea

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
A kormány bulvárlapjai Pataky Attilával és Nagy Feróval fejtették meg a benzinárhelyzetet
A benzinárstop megszünetétéséről kérdezte a Ripost Nagy Ferót, a Bors pedig Pataky Attilát, de hogy miért pont őket, az nem derül ki - írja a Telex.
A szombathelyi kórházban fekvő betegtől tulajdonította el a mobilját egy hajléktalan nő
A Szombathelyi Járásbíróság kifosztás bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű, hajléktalan, idős nőt, valamint 30.000 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben – közölte a Szombathelyi Törvényszék.
Decemberi közgyűlés: változó menetrend, pluszkiadások a nehéz gazdasági helyzetben
Elkezdődhet a szentkirályi bölcsőde tervezése, változik a Blaguss menetrendje Herényben, tovább működik az elekromos rollerkölcsönző-hálózat. Többek között ezek a témák szerepelnek a decemberi közgyűlés napirendjén. Novemberben nem tartott rendes ülést a szombathelyi képviselő-testület, ma két hónap aktuális ügyeit vitatják meg. 19 napirendi pontot nyilvánosan, hármat zárt ülésen tárgyal a közgyűlés. A közgyűlést ezúttal is élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán, valamint honlapunkon is.
A Thököly utcai aluljárót és környékét takarították
A Thököly Imre utcai gyalogos aluljárót és annak környékét takarította ma a Szova NZrt., számolt be Horváth Soma alpolgármester Facebook-posztjában.
Zelenszkij lett az év embere a Time-nál
15 évvel azután, hogy a Time magazin Vlagyimir Putyint választotta meg az Év emberének, 2022-ben Volodmir Zelenszkijt és Ukrajna lelkét nevezte meg az év emberének - írja a Nyugat.