km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Elűzték a telet Táplánszentkereszten

Elűzték a telet Táplánszentkereszten

A rossz idő ellenére is jó hangulatban telt szombaton Táplánszentkereszten az I. Télűző Forraltborfőző Verseny. Annyira sikeres volt a megmérettetés, hogy estére a rossz időt is elűzték. Délután a családokat is várták, a művelődési házban meglepetéssel és koncerttel készültek a gyerekeknek.

 

Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy az előzetes felhívásra 7 csapat jelentkezett. A helyi egyesületeket korábban felkérték, hogy vegyenek részt a megmérettetésen, melyhez magánemberek is csatlakoztak. A bort Táplánszentkereszt Önkormányzata biztosította, a további eszközökről a csapatoknak kellett gondoskodniuk. Kreatív, ötletes csapatnevekkel vágtak neki a forraltbor főzésének, mindenki titkos recept alapján dolgozott. Voltak, akik saját bögrében kínálták a finom nedűt, mellé saját sütésű pogácsával, fánkkal is kedveskedtek.  


– Kicsit aggódtunk a szombati időjárás miatt, mivel erős szélvihar kerekedett, és hódara is hullott, de mindenki felkészült a mostoha körülményekre – tette hozzá a közösségszervező. – Odafigyeltek a csapatok a biztonságos tűzrakásra, és időjárásálló eszközöket is hoztak magukkal. Annyira jól sikerült a télűző verseny, hogy a végére tényleg el is űztük a rossz időt. A szél lecsendesedett, és télhez képest kellemes idő lett. 


A rendezvényre látogatóknak a helyi diákok értékelő lapokat is osztogattak, ezen lehetett 1-től 10-ig pontozni a forraltborokat. Nemcsak az ital íze számított, hanem sokan figyelembe vették a kitelepülést és a kínálás módját is. A vendégek pontszámai alapján a versenyt a helyi polgárőr egyesület és a Táplánszentkereszt Kultúrájáért Egyesület közös csapata nyerte. Ők egy 5 ezer forintos pizzavásárlási utalványt kaptak. A többi csapat sem keseredett el, nem árulták el a forraltborok titkos hozzávalóit, mert abban reménykednek, hogy jövőre ismét elűzhetik finom italukkal a telet. 


A program a szervező szerint sikeres volt, hiszen nemcsak a családokat sikerült megszólítani, hanem az egyesületek az idősebb lakosokat is kicsalogatták a rendezvényre. Így a járványhelyzet ellenére is elindulhatott a közösség újraépítése, hogy az emberek ismét találkozhassanak egymással. A forralt borok kóstolása mellett a művelődési házba is várták a kicsiket és a nagyokat. Három órakor kinyitott a játszóház, tele új játékokkal. Ezeket az elmúlt két rendezvényen árult tombolák bevételeiből vásárolták, 130 ezer forint értékben lepték meg a gyerekeket. Nemcsak játszani lehetett, hanem bulizni is, Molnár Orsi adott családi koncertet. Az énekes második alkalommal lépett fel a településen, egy teljesen új műsorral kedveskedett a gyerekeknek. Közvetlen, kedves stílusa most is megnyerő volt, csak a legkisebbek maradtak szüleik ölében, a nagyobbak ropták a táncot a parketten. 

 

Fotó: Dávid-Tóth Andrea

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.