km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Eltűnt a szombathelyi mentőállomás cicája

Eltűnt a szombathelyi mentőállomás cicája

Nyáron fogadták be az akkor még kölyökmacskát, miután felbukkant a Sugár úton. Nagy becsben tartották, elvitték állatorvoshoz is, megkapott minden kötelezőséget. Most körülbelül öt hónapos, sokan aggódnak érte.

Szinte egy emberként mozdult meg Szombathely, miután megjelent többek között a Fekete István Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán is, hogy eltűnt a szombathelyi mentőállomás befogadott cicája. Az állatbarátok sorra osztják meg a cica fotóját, hátha segítenek ezzel megtalálni.

Mint megtudtuk, még nyáron, kölyökcicaként bukkant fel a Sugár úti mentőállomás környékén, a mentők pedig nem tétováztak sokáig, úgy döntöttek befogadják. El is vitték állatorvoshoz, így megkapott minden kötelezőséget. A cica most körülbelül öt hónapos, nagy becsben tartották. Hivatalos neve egyelőre még nincs, azt tervezték, hogy decemberig megszavaztatják. De persze így is szólítgatták különböző neveken, például Cicónak és ROKO-nak is, ami stílszerűen a rohamkocsi szóból ered.

Sokan aggódnak érte, már több mint 48 órája nem tudják, hogy merre lehet. Amit tudni kell, hogy van a nyakán egy öv, rajta egy QR-azonosítóval.

 

CzB

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.