km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
ELTE-SEK: Módosult a 2022/2023-as tanév rendje

ELTE-SEK: Módosult a 2022/2023-as tanév rendje

A változás a regisztrációs és vizsgaidőszakokat, illetve a tavaszi szünet érinti, a tavaszi szemeszter első tanítási napja február 27. lesz, írja az intézmény hivatalos Facebook-oldala.

A poszt szerint: "Az Eötvös Loránd Tudományegyetem elkötelezett aziránt, hogy a szükségszerű energiatakarékossági intézkedések mellett fenntartsa az oktatással, kutatással és harmadik missziós tevékenységével kapcsolatos kiválóságát, és messzemenőkig figyelembe vegye hallgatói, oktatói és támogató munkatársai érdekeit. Ezen célok érdekében az Egyetem vezetése módosította a 2022/2023-as tanév rendjét az alábbiak szerint.

2022/23-as tanév első (őszi) félév

Vizsgaidőszak kezdete: 2022. december 19. (hétfő)
Vizsgaidőszak vége: 2023. február 11. (szombat). A vizsgaidőszak így egy héttel meghosszabbodik.

A vizsgaidőszakban a jelenléti vizsgákat jellemzően nem a megszokott kari helyszíneken és időpontokban tartják. A jelenléti vizsgák külső helyszíneken, így különösen az Egyetem köznevelési intézményeiben, kollégiumokban, valamint a téli időszakban is fűtött helyiségekben szervezi meg az intézmény. A pontos helyszínekről és időpontokról megfelelő időpontban a karok adnak tájékoztatást. A hallgatók a vizsgák adatairól a szokott módon, az elektronikus tanulmányi rendszerben (NEPTUN) is találnak majd információkat.

2022/23-as tanév második (tavaszi) félév
A regisztrációs időszak 2023. február 19-ig (vasárnap) tart
Az előrehozott tavaszi szünet 2023. február 20–25. (hétfő–szombat) között lesz
A félév első tanítási napja 2023. február 27. (hétfő)
A szorgalmi időszak utolsó napja 2023. május 27. (szombat)
A vizsgaidőszak 2023. május 29-től (hétfő) július 15-ig (szombat) tart

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.
Csütörtökön 22 órától péntek hajnalig szünetel a jegyértékesítés
Csütörtökön 22 órától péntek hajnali 3 óráig szünetel a jegyértékesítés a MÁV pénztárainál, az automatáknál, a vonatok fedélzetén, online az Elvirában és a MÁV-appban is - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.