km/óra
  2024.07.24., szerda  •  Kinga, Kincső napja
ELTE-SEK: Módosult a 2022/2023-as tanév rendje

ELTE-SEK: Módosult a 2022/2023-as tanév rendje

A változás a regisztrációs és vizsgaidőszakokat, illetve a tavaszi szünet érinti, a tavaszi szemeszter első tanítási napja február 27. lesz, írja az intézmény hivatalos Facebook-oldala.

A poszt szerint: "Az Eötvös Loránd Tudományegyetem elkötelezett aziránt, hogy a szükségszerű energiatakarékossági intézkedések mellett fenntartsa az oktatással, kutatással és harmadik missziós tevékenységével kapcsolatos kiválóságát, és messzemenőkig figyelembe vegye hallgatói, oktatói és támogató munkatársai érdekeit. Ezen célok érdekében az Egyetem vezetése módosította a 2022/2023-as tanév rendjét az alábbiak szerint.

2022/23-as tanév első (őszi) félév

Vizsgaidőszak kezdete: 2022. december 19. (hétfő)
Vizsgaidőszak vége: 2023. február 11. (szombat). A vizsgaidőszak így egy héttel meghosszabbodik.

A vizsgaidőszakban a jelenléti vizsgákat jellemzően nem a megszokott kari helyszíneken és időpontokban tartják. A jelenléti vizsgák külső helyszíneken, így különösen az Egyetem köznevelési intézményeiben, kollégiumokban, valamint a téli időszakban is fűtött helyiségekben szervezi meg az intézmény. A pontos helyszínekről és időpontokról megfelelő időpontban a karok adnak tájékoztatást. A hallgatók a vizsgák adatairól a szokott módon, az elektronikus tanulmányi rendszerben (NEPTUN) is találnak majd információkat.

2022/23-as tanév második (tavaszi) félév
A regisztrációs időszak 2023. február 19-ig (vasárnap) tart
Az előrehozott tavaszi szünet 2023. február 20–25. (hétfő–szombat) között lesz
A félév első tanítási napja 2023. február 27. (hétfő)
A szorgalmi időszak utolsó napja 2023. május 27. (szombat)
A vizsgaidőszak 2023. május 29-től (hétfő) július 15-ig (szombat) tart

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.