km/óra
  2023.09.28., csütörtök  •  Vencel napja
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen

Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen

A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.

 

MERKANTIL BANK LIGA 4. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0-1 (0-1)

HALADÁS: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak  Derekas (Csernik, 56.), Hursán, Sipos Z., Doktorics (Horváth R., 56.)  Molnár R.(Lencse, 76.), Borvető (Taipi, 56.)

Vezetőedző: Németh Szabolcs

SZEGED: Molnár-Farkas  Könczey, Szilágyi, Tóth B., Beronja – Sipos Sz., Simon Á. (Farkas, 81.)  Pintér Á. (Dobos, 67.), Szatmári (Szakály, 81.), Gajdos  Haruna (Bíró, 59.)

Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

Gólszerző: Gajdos 84.

 

Három nappal az ETO FC Győr elleni zöld-fehér rangadón aratott győzelmet követően ismét hazai környezetben szoríthattak a Haladásnak a szurkolók, a szombathelyiek a Szeged együttesét fogadták a szerdai, hétközi fordulóban. Németh Szabolcs legénysége veretlenül vágott neki a találkozónak, három játéknap után egy döntetlen, valamint két győzelem volt a házigazda mérlege.

 

Nem éppen futballidőben kezdődött az összecsapás, rekkenő hőség várta a csapatokat, az iramra azonban ennek ellenére sem lehetett panasz. A mérkőzés első szakaszában inkább a vendégek akarata érvényesült, Verpecznek több bravúrt is be kellett mutatnia, ezt követően azonban már a hazaiak is veszélyeztettek és akadt is lehetőségük a gólszerzésre, főként Molnár volt elemében. Az élénkebb periódus után a szünetig csendesebb időszak következett, mezőnyben gyűrték egymást a felek, az első negyvenöt perc után pedig 0-0 állt az eredményjelző táblán.

 

A fordulás után is hasonló mederben csordogált a mérkőzés, Németh Szabolcs vezetőedző hármas cserére szánta el magát, Taipi, Csernik, valamint Horváth Rajmund is érkezett a pályára. A vasiak szándéka egyértelműen a három pontt itthon tartása volt, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Lencse László is beállt. A szegediek is frissítettek, igazán komoly lehetőség nélkül érkeztünk el a mérkőzés hajrájához, amely azonban az addigi időszakkal ellentétben tartogatott említésre méltó momentumokat: a 84. percben egy centerezést Gajdos Zsolt váltott gólra, előnybe került a Szeged, nem volt már sok ideje a Haladásnak az egyenlítésre (0-1). Ennek ellenére mentek előre a szombathelyiek, sőt, mi több a 91. percben egy szabálytalanság után Simut révén a kapuba is találtak, a játékvezető azonban visszafújta az akciót és szabadrúgás következett befelé. Ezt Sipos végezte el, a labda a kapu fölé szállt, ami azt jelentette, hogy a Szeged egygólos győzelemmel távozhat a vasi megyeszékhelyről.

 

A Haladásra idegenbeli mérkőzés vár a következő játéknapon, a csapat augusztus 21-én vasárnap 19 órás kezdettel a Siófok otthonában vizitál.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Meghalt idősebb Koman Vladimir
Ma hajnalban, 59 éves korában elhunyt idősebb Koman Vladimir, Voli bácsi, ahogy megyeszerte mindenki ismerte.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Újabb fejlemény a Szombathely és Kőszeg közötti M87-es út építésében
Megjelent a vasi gyorsforgalmi utak kiviteli terveinek elkészítésére vonatkozó közbeszerzési felhívás.
Mintegy 5 kilogramm marihuánát találtak egy kecskeméti tanyán
Mintegy öt kilogramm marihuánát és 518 tő kannabiszt találtak egy kecskeméti tanyán a rendőrök - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.
Marad a nyárias idő csütörtökön is
Devizapiac: alig változott csütörtök reggelre a forint árfolyama
Alig változott, vegyesen alakult a főbb devizákkal szemben a forint árfolyama csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.
Változik a buszmenetrend, épül a forgalmi iroda Szombathelyen
Korszerűsíti a BLAGUSS Kft. az Éhen Gyula téren lévő, leromlott állapotú szolgáltatási decentrum épületét, külső és belső átalakítással, energetikai fejlesztéssel, valamint az általa üzemeltetett autóbuszflotta is bővül 4 új MIDI autóbusszal (3 db gázolaj üzemanyagú, 1 db elektromos), erről is kapnak tájékoztatót a közgyűlésen a képviselők. Figyelembe véve az utasok igényeit, október 16-tól változik a helyi járatos buszok menetrendje: közvetlen temetőjárat indul a Derkovits-lakótelepről, és sűrűbben mennek a buszok a Parkerdőbe.