km/óra
  2022.10.06., csütörtök  •  Brúnó, Renáta napja
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen

Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen

A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.

 

MERKANTIL BANK LIGA 4. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0-1 (0-1)

HALADÁS: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak  Derekas (Csernik, 56.), Hursán, Sipos Z., Doktorics (Horváth R., 56.)  Molnár R.(Lencse, 76.), Borvető (Taipi, 56.)

Vezetőedző: Németh Szabolcs

SZEGED: Molnár-Farkas  Könczey, Szilágyi, Tóth B., Beronja – Sipos Sz., Simon Á. (Farkas, 81.)  Pintér Á. (Dobos, 67.), Szatmári (Szakály, 81.), Gajdos  Haruna (Bíró, 59.)

Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

Gólszerző: Gajdos 84.

 

Három nappal az ETO FC Győr elleni zöld-fehér rangadón aratott győzelmet követően ismét hazai környezetben szoríthattak a Haladásnak a szurkolók, a szombathelyiek a Szeged együttesét fogadták a szerdai, hétközi fordulóban. Németh Szabolcs legénysége veretlenül vágott neki a találkozónak, három játéknap után egy döntetlen, valamint két győzelem volt a házigazda mérlege.

 

Nem éppen futballidőben kezdődött az összecsapás, rekkenő hőség várta a csapatokat, az iramra azonban ennek ellenére sem lehetett panasz. A mérkőzés első szakaszában inkább a vendégek akarata érvényesült, Verpecznek több bravúrt is be kellett mutatnia, ezt követően azonban már a hazaiak is veszélyeztettek és akadt is lehetőségük a gólszerzésre, főként Molnár volt elemében. Az élénkebb periódus után a szünetig csendesebb időszak következett, mezőnyben gyűrték egymást a felek, az első negyvenöt perc után pedig 0-0 állt az eredményjelző táblán.

 

A fordulás után is hasonló mederben csordogált a mérkőzés, Németh Szabolcs vezetőedző hármas cserére szánta el magát, Taipi, Csernik, valamint Horváth Rajmund is érkezett a pályára. A vasiak szándéka egyértelműen a három pontt itthon tartása volt, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Lencse László is beállt. A szegediek is frissítettek, igazán komoly lehetőség nélkül érkeztünk el a mérkőzés hajrájához, amely azonban az addigi időszakkal ellentétben tartogatott említésre méltó momentumokat: a 84. percben egy centerezést Gajdos Zsolt váltott gólra, előnybe került a Szeged, nem volt már sok ideje a Haladásnak az egyenlítésre (0-1). Ennek ellenére mentek előre a szombathelyiek, sőt, mi több a 91. percben egy szabálytalanság után Simut révén a kapuba is találtak, a játékvezető azonban visszafújta az akciót és szabadrúgás következett befelé. Ezt Sipos végezte el, a labda a kapu fölé szállt, ami azt jelentette, hogy a Szeged egygólos győzelemmel távozhat a vasi megyeszékhelyről.

 

A Haladásra idegenbeli mérkőzés vár a következő játéknapon, a csapat augusztus 21-én vasárnap 19 órás kezdettel a Siófok otthonában vizitál.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Új eszközöket szerzett be a Szombathelyi Parkfenntartási Kft.
Tartályos fűnyíró traktor, rézsűkasza, traktor, tartálykocsi – ezek a gépek szerepeltek a Szompark idei eszközbeszerzési terveiben. A tartálykocsi, traktor, és a rézsűkasza már tavasz végére megérkezett, nemrég sikerült beszerezni a kaszálékot tartályba gyűjtő nagyobb méretű fűnyírókat is, ezekből összesen 3️ darab érkezett cégünkhöz, osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Szompark.
Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járvány alatt, bántalmazta az orvost
A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Megújult a vezetékrendszer és a járda egy szakasza a Váci utcában
Befejeződött a vezetékrendszer felújítás és a járda egy szakasza is megújult a Váci Mihály utcában, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Horváth Soma alpolgármester.
Vadbaleset, ittas vezetés, elütött kerékpáros – az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 5-én 5 óra és 2022. október 6-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Elfogtak egy Top 50-es magyar bűnözőt, egy 52 éves körmendi férfit Németországban
Elfogtak egy körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő körmendi férfit Németországban - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.