km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Előkerülhetnek a báli cipellők – programból nem lesz hiány (hétvégi ajánló)

Előkerülhetnek a báli cipellők – programból nem lesz hiány (hétvégi ajánló)

Ezen a hétvégén is bőven van lehetőség kimozdulni otthonról: kézműves foglalkozás, korcsolyázás éjjel és nappal, valamint bálok is várják a szórakozni vágyókat.

Január 18., szombat
Szombathely
Agora MSH, 9 óra: Kézműves kuckó. Festett üvegmécses gyertyával. Részvételi díj: 500 Ft/fő. 


Műjégpálya, 9.30: Akadályverseny. Célja: sportolási lehetőséget biztosítani Szombathely lakóinak, versenyzési lehetőséget adni a korcsolya sportágat szerető embereknek. 


Sarlós Boldogasszony Székesegyház, 18 óra: Előesti gitáros szentmise. 


Bellaggio Bowling, 19 óra: Sörözés a Momentum szombathelyi tagjaival. 


Romkert Szombathely, 19 óra: Élőshow turné és közönségtalálkozó Manuellel. 


Végállomás Klub, 19.30: Zorall. Ezúttal a 2020-ban megjelenő Fémforgácsok albumukról adnak egy kis ízelítőt, és természetesen felcsendülnek a klasszikus slágerek is. Vendégük a Progress.


Cinema Café, 21 óra: Supernem. 


Sárvár
Nádasdy Ferenc Múzeum, 18 óra: Ifj. Csoóri Sándor és az Ötödik Évszak koncertje. A múzeum díszterme magyar remekművek hangjaival telik meg, hogy így ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.


Bükfürdő
Fürdő Étterem, 18.30: Horvát bál. 


Vasvár
Nagy Gáspár Művelődési Központ, 19 óra: Albérlet az asztal alatt  vígjáték az Éless-Szín előadásában. 


Kőszeg
Jurisics-vár, 18.30: Iparos bál. 


Dr. Nagy László EGYMI díszterem, 19 óra: XX. Bersek bál. 19 órakor pezsgős fogadás, majd 20 órakor megnyitó. 20.15-kor vacsora az Arany Strucc Étteremben. 21 órakor BE-JÓ Táncegyüttes műsora, 22 órakor Meggie lép fel. 23 órakor kezdődik a szülők-tanárok meglepetéstánca. Zene: VáRosi Duó.


Kőszegi Jégpálya, 20 óra: Éjszakai korcsolyázás. 

 

Táplánszentkereszt
Németh Lajos Művelődési Ház és Könyvtár, 18 óra: Újévi koncert. Fellép Mészáros János Elek, a 2012-es Csillag születik győztese.


Január 19., vasárnap
Szombathely
Mesebolt Bábszínház, 10 óra: Michael Ende: Lenka és a tündér. 


Illés Sportakadémia, 10 óra: Karankó Kupa. A futóverseny erdei utakon, ösvényeken, szalagozott pályán, változatos terepen, a Parkerdőben és az oladi erdőben, az ismert futóútvonalakat érintve halad. 


Velem
Buszállomás, 8.15: Gerinctúra a kőszegi hegyekben a Vasi Múzeumbaráti Egylet Természetjáró Szakosztály szervezésében.

Útvonal: Velem – Szent Vid – Hörmann parkoló – Kendig - Kopasz Kendig – Vöröskereszt – Óház-kilátó – Kincs pihenő – Kőszeg vá.

Táv: 19 km, szintkülönbség: 600 m, időtartam: kb. 7 óra.

Túravezető: Süle Antal.
Találkozó: Szombathely, Ady tér 7:30-kor induló velemi busznál. Velembe érkezik: 8:18
                 Kőszeg, Buszpályaudvar 7:55-kor Velem felé induló busznál. Velembe érkezik: 8:15


Bozsok
Buszállomás, 8.30: Völgytúra a kőszegi hegyekben. Találkozás: 7:30-kor Velem (Bozsok) felé induló busznál Szombathelyen, az Ady téren. Bozsokra érkezik 8:30-kor. A Kőszeg felől érkezők a velemi buszfordulóban csatlakozhatnak.

Útvonal: Bozsok – Velem – Cák – Alsó Pogányok – Kőszeg.

Táv: 12 km, szint: 160 m.

Túravezető: Urbán László (30/853-9188).

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok
Aszfaltszállító Tatra hajtott fának Őrimagyarósd közelében
Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amely Nádasd irányába tartott és aszfaltot szállított.