km/óra
  2023.12.06., szerda  •  Miklós napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Elkezdődnek az egészségfejlesztési iroda foglalkozásai

Elkezdődnek az egészségfejlesztési iroda foglalkozásai

Januártól ismét elérhetők az egészségfejlesztési iroda térítésmentes foglalkozásai, tanfolyamai egyéni és csoportos formában. Egy részük egyelőre online felületen zajlik, de amint a járványhelyzet engedi, személyes jelenléttel folytatják a programokat.

 

Az érdeklődők részt vehetnek állapotfelméréssel egybekötött, egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadáson és lelki egészségvédelemről szóló egyéni beszélgetéseken. Elindulnak a csoportfoglalkozások is minden korosztály számára: 6-8 féle különböző mozgásformát lehet választani, egyelőre online formában. Január 24-én folytatódik a dietetikai workshop-sorozat, téma a gluténérzékenység. Folytatódnak a szülői szerepre felkészítő- és a gyermekkor elsősegélye tanfolyamok is, amelyek rendkívül népszerűek. Februárban a tervek szerint örömtánc tanfolyam indul, tavasszal pedig a nagyközönségnek szóló egészségnapok is elkezdődnek.


Szákovics-Varga Ildikó, a  Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda irodavezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy kerülnek fel tartalmak a Youtube-csatornára is, ami folyamatosan elérhető. A január első kiemelt témája a dohányzás leszokás támogatás, csoportos és egyéni formában is igénybe vehető. A nulladik alkalom lesz elérhető a Youtube-on, hátha így nagyobb kedvet, bátorságot kapnak, akik már elszánták magukat az életmódváltással kapcsolatban.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.